تاریخ انتشار به روز شده در

آگهی

اتحادیه اروپا بار دیگر با فشار افزایش بهای گاز مواجه شده است.

بر اساس گزارش یورواستات، قیمت گاز در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ به بالاترین حد ثبت‌شده نسبت به سال ۲۰۲۲ رسیده بود.

میانگین قیمت اکنون به ۱۲.۳۳ یورو برای هر ۱۰۰ کیلووات‌ساعت رسیده است، و این در حالی است که میانگین قیمت‌ها در نیمه اول سال گذشته ۱۱.۰۴ یورو بود.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

این نخستین‌بار است که قیمت گاز در اتحادیه اروپا پس از بحران انرژی سال ۲۰۲۲ دوباره روند صعودی پیدا کرده است.

با این حال، برخلاف سه سال پیش که جنگ در اوکراین و کاهش واردات گاز از روسیه (از ۴۵ درصد در سال ۲۰۲۱ به حدود ۱۳ درصد در سال ۲۰۲۵) باعث جهش قیمت‌ها شد، این بار افزایش مالیات‌ها عامل اصلی گرانی گاز است.

یورواستات به عنوان اداره آمار کمیسیون اتحادیه اروپا می‌گوید: «همزمان با کاهش تدریجی اقدامات حمایتی پیشین، این افزایش قیمت‌ها عمدتا به‌دلیل بالا رفتن مالیات‌ها در بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا است.»

اختلاف قیمت‌ها با میزان وابستگی به گاز روسیه مرتبط است

اگر کشورهای عضو و غیرعضو اتحادیه اروپا را در نظر بگیریم، اختلاف قیمت‌ها بسیار زیاد است.

این قیمت‌ها از ۱۸.۹۳ یورو برای هر ۱۰۰ کیلووات ساعت در سوئد و ۱۶.۷۱ یورو در هلند شروع می‌شود و به ۱.۷۳ یورو در گرجستان، ۲.۱۳ یورو در ترکیه، ۳.۱۵ یورو در مجارستان، ۴.۵۶ یورو در کرواسی، ۴.۹۲ یورو در صربستان، ۵.۱۳ یورو در بوسنی و هرزگوین و ۵.۴۱ یورو در رومانی می‌رسد.

البته به جز کرواسی و رومانی، هیچ‌یک از کشورهایی که ارزان‌ترین قیمت‌های گاز را دارند، واردات گاز خود از روسیه را قطع نکرده‌اند.

وقتی قدرت خرید واقعی افراد در کشورهای مختلف مد نظر قرار گیرد، تصویر کمی تغییر می‌کند.

در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در واقع پرتغال و ایتالیا هستند که بیشترین مبلغ را برای گاز طبیعی پرداخت می‌کنند.

آگهی

چرا قیمت گاز در کرواسی و رومانی اینقدر پایین است؟

کرواسی و رومانی با استفاده از استراتژی‌های بلندمدت و جاه‌طلبانه انرژی، توانسته‌اند بدون افزایش قیمت‌ها، وابستگی خود به روسیه را کاهش دهند.

ترمینال حیاتی گاز طبیعی مایع در کرواسی که در جزیره کْرْک واقع است، در سال ۲۰۲۱ به بهره‌برداری رسید و اکنون این کشور برنامه دارد در سه سال آینده تولید گاز خود را به میزان ۸۲ درصد افزایش دهد.

آگهی

رومانی نیز یکی از خودکفاترین کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه انرژی است و قصد دارد در زمینه گاز به طور کامل خودکفا شود.

پروژه میدان نفتی دریایی «نپتون دیپ» نقش کلیدی در این راه دارد. انتظار می‌رود این پروژه در سال ۲۰۲۷ به بهره‌برداری برسد و هدف آن دو برابر کردن تولید گاز رومانی است.

source

توسط modekhabari.ir