تا دیر نشده علائمتو بگو، پزشکتو بگم:

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

حلق و دهان، دروازۀ بدن هستن. وجود مشکل در اونها برای بقیۀ اندام‌ها هم مشکل ایجاد می‌کنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافتِ مشاوره

علت‌های مشاهدۀ خون در مدفوع می‌تواند هموروئید، بواسیر، کولیت روده و… باشه. برای تشخیص و درمان درست و به موقع، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

اختلال خواب اگه جدی گرفته نشه، سلامت جسم و روان رو درگیر می‌کنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص اعصاب و روان بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

دردهای اسکلتی یکی از شایع‌ترین علائم ایرانی‌هاست، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

سردرد علت‌های مختلفی داره؛ از اضافه وزن گرفته تا اختلال در هورمون‌ها. برای تشخیص درست علت سردردت تا دیر نشده علائمت رو به متخصص مغز و اعصاب بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر​

دریافت مشاوره

سرطان معده سومین سرطان شایع ایران است. همین حالا علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافتِ مشاوره

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مُشاوره

تا دیر نشده علائمت رو به متخصص ریه بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

تا دیر نشده علائمت رو به کارشناس روانشناس بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر

دریافت مشاوره

منیزیم (Magnesium) یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن است که نقش مهمی در عملکرد صحیح سیستم عضلانی-عصبی، تنظیم فشار خون و تقویت سیستم ایمنی دارد. کمبود این ماده را می‌توان با رژیم غذایی و مکمل برطرف کرد.

 بدن یک فرد بالغ حدود ۲۵ گرم منیزیم دارد که ۵۰ تا ۶۰ درصد آن درون سیستم اسکلتی ذخیره می‌شوند. بقیه این عنصر در ماهیچه‌ها، مایعات بدن و بافت‌های نرم قرار دارند. نقش این ماده در بیش از ۳۰۰ واکنش آنزیمی بدن انسان پررنگ است. از همین‌رو پزشکان کمبود منیزیم را با طیف گسترده‌ای از بیماری‌های مختلف مرتبط می‌دانند. بنابراین مصرف مقدار مجاز و توصیه‌شده ماده معدنی منیزیم به صورت روزانه برای بدن ضروری است. بادام زمینی، بادام هندی و اسفناج منابع غنی از این ماده هستند. اگر فردی نتواند از طریق رژیم غذایی منیزیم کافی دریافت کند، پزشک مصرف مکمل را آغاز خواهد کرد. 

در این مقاله از مجله درمانکده همراه ما باشید تا بررسی کنیم magnesium چیست، عملکرد و فواید آن در بدن چگونه است.

بیشتر بخوانید: علائم کمبود منیزیم در بدن چگونه است؟ و راه های درمان چیست؟

منیزیم چیست؟

تصویری از قرص منیزیم
این ماده نوعی مواد معدنی مهم است که به عملکرد بهتر بدن کمک می‌کند.

این ماده یکی از هفت مواد معدنی مورد نیاز بدن است که افراد باید در روز حداقل ۱۰۰ میلی‌گرم از آن را مصرف کنند. اغلب عملکردهای مهم بدن همچون تولید انرژی، ساخت پروتئین DNA، استحکام استخوان، حفظ تعادل الکترولیت‌ها، تقسیم سلولی صحیح، تقویت عضله قلب و… نیاز به منیزیم دارند. دریافت کافی این ماده معدنی از بیماری‌هایی مانند آلزایمر، دیابت نوع ۲، بیماری قلبی عروقی و میگرن پیشگیری می‌کند.

نقش منیزیم برای بدن

اگر برای شما هم سوال پیش آمده منیزیم برای چی خوبه می‌توانید در زیر با عملکرد این ماده برای بدن و تاثیرات آن بر سلامتی افراد آشنا شوید:

سلامت استخوان‌ها

منیزیم با تنظیم سطح ویتامین D و کلسیم نقش مهمی در تشکیل استخوان سالم دارد. تحقیقات نشان می‌دهد دریافت کافی این ماده باعث تراکم استخوان بیشتر و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان بعد از یائسگی می‌شود.

کنترل قند خون

این ماده معدنی در تنظیم متابولیسم انسولین و کنترل گلوکز خون بسیار موثر است. از همین‌رو می‌توان آن را برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ ضروری دانست. اگر بدن شما به اندازه کافی منیزیم دریافت نکند، دچار وضعیت مقاومت به انسولین خواهد شد. این وضعیت پیش‌زمینه‌ای برای ابتلا به دیابت نوع ۲ است.

بیشتر بخوانید: آزمایش قند خون چیست و چرا ضروری است؟

سلامت قلب و عروق

یکی از مهمترین فواید منیزیم، حفظ سلامت عضلات بدن از جمله عضله قلب است. از همین‌رو باید این ماده را برای سلامت قلب ضروری دانست. تحقیقات نشان می‌دهد اگر بدن به اندازه کافی منیزیم دریافت نکند، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی مانند نارسایی قلب افزایش می‌یابند.

 در این مواقع متخصص قلب از منیزیم برای درمان نارسایی قلبی استفاده می‌کند. از طرفی مصرف مقدار کافی این ماده باعث تنظیم فشار خون می‌شود که در غیر این صورت خود عامل بزرگی برای بیماری‌های قلبی به‌شمار می‌آید.

مبارزه با اضطراب

سطوح منیزیم در اختلالات خلقی مانند افسردگی و اضطراب نقش مهمی دارند. تحقیقات نشان داده عدم دریافت کافی بدن از این ماده با سطوح بالای اضطراب مرتبط است و ۲۲ درصد افراد زیر ۶۵ سال در صورت نداشتن منیزیم در رژیم غذایی خود دچار افسردگی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اضطراب چیست و چگونه درمان می‌شود؟ انواع علائم و انواع روش های تشخیص

دیگر فواید منیزیم برای بدن عبارت‌اند از:

  • کاهش سردردهای میگرنی
  • بهبود علائم سندروم پیش از قاعدگی (PMS)
  • بهبود عملکرد عضلانی ورزشکاران
  • کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های التهابی

مقدار توصیه شده مصرف روزانه منیزیم برای بدن

در جدول زیر میزان توصیه شده این ماده به صورت روزانه را بر اساس سن و جنسیت مشاهده می‌کنید:

سن زن مرد
۱ تا ۳ سال ۸۰ میلی‌گرم ۸۰ میلی‌گرم
۴ تا ۸ سال ۱۳۰ میلی‌گرم ۱۳۰ میلی‌گرم
۹ تا ۱۳ سال ۲۴۰ میلی‌گرم ۲۴۰ میلی‌گرم
۱۴ تا ۱۸ سال  ۳۶۰ میلی‌گرم ۴۱۰ میلی‌گرم
۱۹ تا ۳۰ سال ۳۱۰ میلی‌گرم ۴۰۰ میلی‌گرم
۳۱ تا ۵۰ سال ۳۲۰ میلی‌گرم ۴۲۰ میلی‌گرم
بالای ۵۱ سال ۳۲۰ میلی‌گرم ۴۲۰ میلی‌گرم
جدول مقدار توصیه شده منیزیم به صورت روزانه

زنان در دوران بارداری باید مصرف روزانه منیزیم را حدود ۴۰ میلی‌گرم افزایش دهند. کارشناسان اغلب مصرف روزانه این ماده برای نوزادان زیر یک سال را بر اساس مقادیر موجود در شیر مادر بررسی می‌کنند.

برای دریافت راهنمایی و مشاوره آنلاین با دکتر متخصص غدد درمانکده در ارتباط باشید.

قرص منیزیم برای چیست؟

اگر بدن این ماده معدنی را به صورت طبیعی از منابعی مانند بادام زمینی، اسفناج، بادام هندی، لوبیا پخته، نان سبوس‌دار، آووکادو، ماست کم‌چرب، بلغور جو دوسر و لوبیا چشم‌بلبلی دریافت نکند، باید برای تامین آن مکمل مصرف کرد. 

مکمل منیزیم به صورت قرص، کپسول و قرص جوشان در بازار موجود است و می‌توان آن را بدون نسخه پزشک تهیه کرد. اما بهتر است برای میزان دوز مصرفی این مکمل با پزشک مشورت کنید، زیرا مصرف بیشتر از حد مجاز می‌تواند باعث بروز عوارض جانبی مانند مشکلات گوارشی شود.

مصرف بیش از حد قرص منیزیم چه عوارضی دارد؟

دریافت بیش از حد این ماده برای بدن خوب نیست. درواقع با مصرف دوز بیش از اندازه توصیه‌شده در روز، احتمال اسهال و استفراغ افزایش می‌یابد. همچنین افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی دچار نوع خاصی از مسمومیت می‌شوند. دیگر خطرات ناشی از مصرف بیش از حد این ماده معدنی عبارت‌اند از:

  • ضعف اعصاب بدن
  • آریتمی قلب
  • تنگی نفس
  • غش و بیهوشی
  • فشار خون پایین

بیشتر بخوانید: فشار خون پایین یا هایپوتنشن چیست؟ + بهترین روش درمان

  • از دست دادن کنترل
  • اختلال در سیستم عصبی-مرکزی
اینفوگرافیک عوارض مصرف بیش از حد قرص منیزیم
مصرف بیش از حد این ماده معدنی نه تنها مفید نیست بلکه می‌تواند عملکرد صحیح بدن را مختل کند.

پودر منیزیم برای چی خوبه؟

پودر منیزیم به صورت ساشه‌های متعدد در یک بسته‌بندی به فروش می‌رسد که برای مصرف آن نیازی به آب نیست. شما می‌توانید یک ساشه را باز کنید و روی زبان خود بریزید تا جذب شود. افراد زیادی تصور می‌کنند منیزیم نوعی ویتامین است، بنابراین هر چه بیشتر مصرف کنند برای بدن مفید است. در حالی که این عنصر نوعی ماده معدنی است که به دلیل تولید پودر آن با ویتامین‌های گروه B به اشتباه ویتامین منیزیم شناخته می‌شود.

به طور کلی ترکیب پودر منیزیم با ویتامین‌های گروه ب به عملکرد بدن در شرایط زیر کمک می‌کند:

بیشتر بخوانید: انواع ویتامین ب کدامند؟

  • عملکرد صحیح عضلات
  • حفظ تعادل الکترولیت‌ها
  • تامین انرژی بدن
  • کاهش قند خون
  • کنترل فشار خون
  • بهبود سیستم عصبی بدن
  • تقویت عضله قلب

منابع طبیعی منیزیم کدامند؟

اینفوگرافیک منابع طبیعی‌منیزیم
شما می‌توانید با مصرف منابع طبیعی این ماده معدنی، آن را برای بدن تامین کند.

خوشبختانه این ماده معدنی به وفور در مواد غذایی که در طول روز می‌خوریم، یافت می‌شود.

بهترین منبع طبیعی آن عبارت‌اند از:

  • موز
  • اسفناج
  • لوبیا
  • شکلات تلخ
  • تخمه کدو
  • کره بادام زمینی
  • شیر
  • انجیر خشک
  • انواع بادام
  • شیر سویا
  • سیب‌زمینی با پوست
  • برنج قهوه‌ای
  • کلم پیچ
  • دانه آفتابگردان
  • دانه کنجد
  • نخودفرنگی
  • ذرت شیرین

دمنوش حاوی منیزیم

دمنوش‌هایی که حاوی این ماده معدنی هستند می‌توانند تاثیرات مثبتی بر بدن افراد داشته باشند. این ماده نقش مهمی در فعالیت‌های بیولوژیکی بدن ایفا می‌کند. از همین‌رو دمنوش‌های گیاهی مانند چای نعناع، آویشن و بابونه منابع خوبی از منیزیم محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: خواص نعناع چیست؟ 13 خاصیت منحصر به فرد آن را بدانید!

راهنمای مراجعه به پزشک

منیزیم نقش مهمی در عملکرد بیولوژیکی بدن دارد، اما این بدین معنا نیست که با مصرف بیش از حد مکمل یا منابع غنی، تعادل بدن را دچار اختلال کنیم. از همین‌رو پزشکان دوز مشخصی از این ماده معدنی را برای مصرف روزانه مشخص کرده‌اند. شما می‌توانید برای بررسی سطح منیزیم بدن خود به پزشک عمومی مراجعه کنید. در صورتی که بدن‌تان به دلایل مختلف مقدار کافی منیزیم دریافت نکند به پزشک متخصص غدد ارجاع داده می‌شوید. 

به کمک خدمات وب‌سایت درمانکده همچون انجام آزمایش در خانه دیگر لازم نیست به آزمایشگاه بروید. همچنین می‌توانید برای دریافت رزرو نوبت معاینه نزد پزشک مورد نظر خود از سیستم نوبت‌دهی آنلاین این مجموعه استفاده کنید.

سوالات متداول

منیزیم برای چی خوبه؟

این ماده معدنی به عملکرد سیستم عضلانی-عصبی، تنظیم فشار خون، کاهش قند خون، بهبود سردردهای میگرنی، افزایش کیفیت خواب، درمان افسردگی و کاهش خطرات قلبی-عروقی کمک می‌کند.

بدن افراد بالغ به چه مقدار منیزیم نیاز دارد؟

مقدار توصیه شده این ماده معدنی در روز با توجه به سن و جنسیت مشخص می‌شود. با این حال می‌توان گفت زنان باید حدود ۳۱۰-۳۲۰ میلی‌گرم و مردان حدود ۴۰۰-۴۲۰ میلی‌گرم به صورت روزانه مصرف کنند.

بزرگترین منبع تامین منیزیم برای بدن چیست؟

شکلات تلخ بزرگترین منبع حاوی این ماده معدنی است. پس از آن می‌توان به موز، تخمه کدو، انجیر خشک و انواع بادام اشاره کرد.

منابع: medicalnewstoday | healthline

Loading



source

توسط modekhabari.ir