به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سیمافیلم این روزها مشغول فیلمبرداری چند سریال و مذاکره برای احیای دنباله‌سازی‌هایی (سریال‌هایی) است که مخاطبان با بسیاری از آنها خاطره دارند، از سریال «نون‌خ» که به‌تازگی فصل جدید خود را برای پخش در ایام نوروز و ماه رمضان آغاز کرده تا «زیرخاکی» که رئیس رسانه ملّی به شروع پیش‌تولید آن اشاره کرد و همچنین مذاکره برای فصل هفتم «پایتخت» که به‌صورت جدّی دنبال می‌شود.

ازاین‌رو با نگاهی به فهرست سریال‌های جدیدی که اکنون جلوی دوربین است و به پیش‌تولید رسیده‌اند نشان می‌دهد که سازمان صداوسیما اگرچه خیلی جدّی به‌دنبال احیا و تولید سریال‌های کمدی‌ است، از طرفی دیگر به رونق الف‌ویژه‌های تلویزیون نیز می‌اندیشد و همچنین تحول را به نظام پخش آورده است که مهدی نقویان در حاشیه پشت‌صحنه سریال «ترور» حاج قاسم سلیمانی درباره این اتفاقات صحبت کرد.

نقویان درباره این موارد و ماجرای ساخت «پوریای ولی» یا زمان تولید سریال «موسی» و تغییر رویکرد در نظام پخش تلویزیون به خبرنگار تسنیم مواردی را در میان گذاشت و به سؤالات چند خبرنگار دیگر نیز پاسخ داد.

نقویان در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم درباره شروع «پوریای ولی» مسعود جعفری جوزانی گفت: آقای جبلی درباره الف‌ویژه‌ها نکته‌ای را مطرح کردند که در رده سازمان صداوسیما و سیمافیلم نیست ؛ چون بحث مالی و بودجه‌ای این نوع سریال‌ها را دولت و مجلس مصوب می‌کند. هرچند نباید فراموش کنیم که  این اولین بار در تاریخ تلویزیون است که دو الف‌ویژه «سلمان فارسی» و «حضرت موسی(ع)» را تولید می‌کنیم.

او همچنین در پاسخ به سؤال دیگری درباره اینکه چه‌زمانی سریال «موسی(ع)» تولید خود را رسماً آغاز می‌کند، افزود: برای تولید سریال موسی(ع) نیاز به فناوری‌های نوینی داریم که تولید سریال به ورود این فناوری‌ها مرتبط شده است، به همین دلیل مقدمات کار اکنون مهیا شده است و پله پله این تکنولوژی داخل ایران وارد و تکمیل می‌شود و به‌ترتیب تولید وارد فازهای بعدی خواهد شد.

وی درباره سریال پوریای ولی همچنین تصریح کرد: باید این نکته را مطرح کنم که این سریال مسعود جعفری جوزانی است و مقدمات پیش از پیش‌تولید آن به‌همراه ارزیابی‌هایش انجام شده است، گام بعدی آن پیش‌تولید واقعی و تولید است اما همه‌چیز به تصویب بودجه‌اش برمی‌گردد.

نقویان درباره حواشی توقف سریال «سلمان فارسی» نیز این‌گونه توضیح داد: سریال‌های «سلمان فارسی» و «حضرت موسی» طبق برنامه کارشان پیش می‌رود و خوشبختانه یک فصل از «سلمان فارسی» ساخته شده است و این روزها در فاز ایران پیش می‌رود، اما فراموش نکنیم که توقف اتفاق معمول سریال‌هاست و غیر از الف‌ویژه هم دچار توقف می‌شود، البته تأکید می‌کنم «سلمان فارسی» در حال تولید است و وقفه‌ای ندارد.

او در ادامه در خصوص سریال «پایتخت» این نکته تکمیلی را مطرح کرد: خوشبختانه با «پایتخت» در حال مذاکره‌ایم و مذاکره جدّی هم داشته‌ایم و داریم، ازاین‌رو هر وقت مذاکرات به نتیجه رسید همه در جریان قرار خواهند گرفت و نباید فراموش کنیم که خبر «پایتخت» خبری نیست پنهان بماند، اما اگر توضیحاتی هم ارائه دادیم بیشتر به‌خاطر این بود که گفته می‌شد رئیس سازمان صداوسیما با تولیدکنندگان سریال «پایتخت» جلسه گذاشته است که این تکذیب شد.

نقویان با اشاره مجدد به مذاکرات درباره سریال پایتخت، گفت: این اتفاق به‌دنبال تحقق یکی از بندهای سند تحول است که به نهضت احیای برندهای سازمان صداوسیما و ساخت فصل‌های جدید آنها اشاره دارد.

رئیس سیمافیلم درباره ساخت سریال‌های طنز و توجه به این ژانر در تلویزیون تأکید کرد: مسئله طنز و کمدی برای ایجاد نشاط و شادی در جامعه دغدغه خودمان است، اما موضوع ساخت سریال‌های طنز نکته‌ای است که باید به‌دقت برای آن برنامه‌ریزی انجام شود، چون تولید طنز کاری سخت و پیچیده است و نباید سرسری گرفته شود، ازاین‌رو فقط اینکه اراده تولید داشته باشیم کافی نیست، بلکه باید بررسی دقیق و مطالعه مناسب صورت پذیرد تا طنز مناسب از قاب تلویزیون برای خانواده‌ها پخش شود.

نقویان در ادامه با اشاره به تیم‌های تولید طنز قدیمی اظهار داشت: به‌طورکلی براساس اطلاعات موجود و آمارهایی که ثبت شده است، تیم‌های محدودی بودند که کار طنز می‌کردند، اما امروز شاید این تیم‌ها کار نمی‌کنند و یا کارشان محدود شده است، به همین دلیل شاید روند تولید کمی با محدودیت روبه‌رو شده است.

وی با اشاره به فعالیت پلتفرم‌ها برای تولید سریال طنز نیز گفت: پلتفرم‌ها با توجه به بازاری که برای سریال‌های طنز وجود دارد در این زمینه گام‌هایی برداشته‌اند و آثاری را هم روانه بازار کرده‌اند اما براساس بررسی‌های تخصصی و دقیقی کارشناسان ما باید بدانید پلتفرم‌ها هم نتوانسته‌اند کار طنز موفقی تولید کنند که به فصل‌های بعدی برسد و برای دوره‌ای طولانی موفق باقی بماند.

رئیس سیمافیلم ادامه داد: ما الآن خوشبختانه غیر از «زیرخاکی» و «نون‌خ»، «پایتخت» را هم در حال مذاکره داریم و همچنین برآوردها از روند کار سریال «طنز بدل» به‌کارگردانی علی مسعودی نشان می‌دهد این سریال به نوروز امسال می‌رسد، علاوه بر آن «قول مردونه» و «ماه عسل» دو سریالی است که فیلمنامه فوق‌العاده‌ای دارند که در مرحله پیش‌تولید و انتخاب عوامل قرار دارد. ما برای رونق کمدی‌سازی در تلویزیون برنامه جدّی داریم و ان‌شاءالله بتواند روی آنتن خودش را نشان دهد.

نقویان در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم درباره چرایی تغییر نظام پخش، ابراز کرد: برای نظام پخش اتفاقات خوبی افتاده است و هفته‌ای دو سریال در دو شبکه یک و سه سیما را به‌صورت مستمر خواهیم داشت، البته ممکن است در این یکی دو ماه دچار اختلال شود اما به‌طورکلی به این نظام پخش وفاداریم و این نوید را می‌دهم که پخش از یکی دو ماه آینده نظم پیدا می‌کند، به‌عنوان مثال برای شبکه یک و دو این‌گونه برنامه‌ریزی شده است که شنبه تا چهارشنبه یک سریال و پنجشنبه و جمعه سریال دوم این دو شبکه را خواهیم داشت، به شبکه دو هم سریال مناسبتی عید و ماه رمضان اختصاص می‌دهیم.

او تصریح کرد: این تصمیم گرفته شد برای اینکه چرا مخاطب روزی سه سریال جدید ببیند در حالی که شبکه‌های آی‌فیلم، تماشا، نمایش و دیگر شبکه‌ها سریال‌های تأمینی و خارجی پخش می‌کنند. سه سریال در روز حجم کنداکتور بالایی است؛ کنداکتوری که از 8 تا 11 شب در اختیار پخش سریال قرار می‌گرفت و چرا در اختیار برنامه تلویزیونی هم نباشد.

رئیس سیمافیلم در پایان خاطرنشان کرد: این سیاست کلان سازمان صداوسیما است که دو شبکه اصلی پخش سریال شبکه‌های یک و سه باشند و شبکه ذخیره شبکه دو باشد که سریال مناسبتی پخش کند. البته سیت‌کام هم که گونه نمایشی است و جزو سریال هم محسوب می‌شود به‌صورت ویژه جزو تولیدات مرکز سیمرغ خواهد بود و به‌زودی به آنتن خواهد رسید. اولویت پخش سیتکام هم با شبکه دو سیما خواهد بود.

انتهای پیام/+

source

توسط modekhabari.ir