شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا خواستار اصلاح ساختار شورای امنیت شد و تاکید کرد که چنین اقدامی برای «فراگیر، مشروع و مؤثرتر» شدن این نهاد بین‌المللی لازم و ضروری است.

آگهی

رئیس شورای اروپا اعتقاد دارد که کرسی دائمی در شورای امنیت یک امتیاز نیست بلکه بیشتر یک مسئولیت تلقی می‌شود.

شورای امنیت پانزده عضو دارد که شامل پنج عضو دائمی و ده عضو غیر دائم است. اعضای غیر دائم هر دو سال یکبار توسط مجمع عمومی انتخاب می‌شوند.

شارل میشل روز چهارشنبه طی سخنانی در شورای امنیت سازمان ملل متحد با اشاره به مناقشات جاری در اوکراین، خاورمیانه و سودان، از ناکامی برخی اعضای دائمی این شورا در انجام مسئولیت خود برای تلاش در جهت تامین صلح جهانی انتقاد کرد.

وی خطاب به کشورهای عضو سازمان ملل یادآور شد که داشتن کرسی در شورا یک امتیاز نیست، بلکه یک مسئولیت است.

آقای میشل در این خصوص تصریح کرد: «کرسی دائمی در شورای امنیت یک امتیاز نیست، بلکه مسئولیتی بزرگ است که برای پاسداری از صلح جهانی تنها به پنج کشور داده شده است.»

رئيس شورای اروپا در بخش دیگری از سخنان خود هشدار داد که عدم مجازات جنایات علیه بشریت، خطر عادی شدن آن‌ها را افزایش می‌دهد.

وی در همین خصوص افزود: «هنگامی که جنایات بشری با مجازات همراه نگردد، عادی، روش‌مند و تبدیل به قانون می‌شوند. در چنین شرایطی، قربانیان اعتماد و باور خود را [به نهادهای بین‌المللی] از دست می‌دهند.»

فرانسه از گسترش شورای امنیت به روی اعضای جدید حمایت می‌کند

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه نیز در این خصوص با شارل میشل هم‌رای است و اعتقاد دارد که منافع برخی از اعضا مانع پیشرفت شورای امنیت شده است.

رئيس جمهوری فرانسه در همین راستا معتقد است که افزایش اعضای شورای امنیت، سازمان ملل را مؤثر و کارآمدتر خواهد کرد.

آقای ماکرون طی نطقی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرد که کشورش از گسترش شورای امنیت به روی اعضای جدید حمایت می‌کند.

وی گفت: «آلمان، ژاپن، هند و برزیل باید به همراه دو کشور به نمایندگی از قاره آفریقا، جزو اعضای دائمی شورای امنیت باشند.»

امانوئل ماکرون در بخش دیگری از سخنان خود همچنین نسبت به تشدید بیشتر تنش‌ها در لبنان ابراز نگرانی کرد.

رئیس‌جمهوری فرانسه گفت: «حزب‌الله مدت‌هاست لبنان را در آستانه جنگ قرار داده و اسرائیل نیز نمی‌تواند بدون پیامد، عملیات خود را به لبنان گسترش دهد.»

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش‌تر طی سخنانی در آغاز نشست مجمع عمومی سازمان ملل، اعلام کرده بود که مسیر صلح با آتش بس در غزه هموار خواهد شد.

آقای ماکرون نیز در سخنرانی خود خواستار آتش بس فوری در غزه، آزادی همه گروگان‌ها و ارسال کمک‌های بشردوستانه فوری به این بخش محاصره شده از سرزمین‌های فلسطینی شد.

آگهی

رئیس جمهور فرانسه تاکید کرد حالا که ظرفیت نظامی حماس از بین رفته، شورای امنیت باید با جدیت بیشتر به سمت راه حل دو کشوری حرکت کند.

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

source

توسط modekhabari.ir