تاریخ انتشار به روز شده در

رفعت چوباروف، رئیس مجلس تاتار‌های کریمه که پس از اشغال این شبه‌جزیره توسط روسیه در سال ۲۰۱۴ از این منطقه گریخت نسبت به هرگونه توافق صلح در ازای واگذاری اراضی اوکراین، هشدار داد.

آگهی

وی در گفتگو با یورونیوز تصریح کرد که هرگونه توافق صلح به قیمت امتیازدهی ارضی اوکراین، به ویژه در مورد کریمه، «نوعی سهل‌انگاری و تسلیم شدن در برابر متجاوز در راستای نابودی اوکراین و نیز مردم تاتار کریمه خواهد بود.»

پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، این سوال را برای بسیاری از افراد در سراسر جهان را مطرح کرده است که سیاست خارجی واشنگتن به ویژه در قبال اوکراین چگونه خواهد بود؟

نگرانی اصلی این است که آیا طرح صلح ترامپ برای اوکراین شامل هرگونه امتیاز ارضی احتمالی، به ویژه در مورد شبه جزیره کریمه نیز خواهد بود؟

رفعت چوباروف، رئیس مجلس تاتار‌های کریمه در گفتگو با یورونیوز تاکید کرد که هرگونه امتیاز دهی ارضی در این میان بویژه بر سر کریمه، «کرنش در برابر متجاوز است و روسیه آنرا به عنوان ضعف تلقی خواهد کرد؛ امری که نابودی اوکراین و تاتارهای کریمه را به همراه خواهد داشت.»

اندکی پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مجمع ملی تاتارهای کریمه موسوم به «مجلس» که تنها نهاد رسمی و ارگان اجرایی نمایندگی کننده از مردم تاتار در این منطقه به شمار می‌رود بیانیه‌ای در مورد “غیرقابل قبول بودن سازش‌ها به قیمت امتیازدهی ارضی توسط اوکراین” صادر کرد.

آقای چوباروف با اشاره به این بیانیه اظهار داشت که «کریمه وطن و سرزمین مردم بومی تاتار کریمه و بخشی جدایی ناپذیر از کشور اوکراین است.»

وی در ادامه تاکید کرد که «نه اکنون و هیچ وقت دیگر، نمی‌توان بدون تاتارها و اوکراین در باره سرنوشت این سرزمین تصمیم گرفت.»

مجمع ملی تاتارهای کریمه از دیرباز صلاحیت تصمیم‌گیری در مورد تمام امور مربوط به تاتارهای کریمه را داشته است.

مجلس تاتارهای کریمه اغلب به عنوان نهاد قانونگذاری این گروه قومی توصیف می‌شود اما در واقع یک کمیسیون اجرایی یا شورایی است.

این نهاد یک سازمان دولتی رسمی نیست اما به عنوان نماینده مردم تاتار در برابر دولت کریمه، دولت اوکراین و سازمان‌های بین‌المللی عمل می‌کند.

مسکو پس از الحاق کریمه در مارس ۲۰۱۴، مجمع ملی تاتارهای کریمه را یک سازمان افراطی خواند و فعالیت‌های این نهاد را در روسیه و کریمه اشغالی ممنوع اعلام کرد.

رفعت چوباروف، رئیس مجلس تاتارهای اوکراین مدت کوتاهی پس از ممنوعیت اعلام شده از سوی مسکو، این شبه جزیره واقع در دریای سیاه را ترک کرد.

یک دادگاه تحت کنترل مسکو سال ۲۰۲۱ رفعت چوباروف را به شش سال زندان محکوم کرد و بر ادعاهای مطرح مبنی بر اینکه او در سال ۲۰۱۴ سازمان‌دهنده شورش‌های جمعی بوده و برای «نقض تمامیت ارضی روسیه» فراخوان داده است، صحه گذاشت.

در حالی که هزار روز از تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین می‌گذرد، رفعت چوباروف در بروکسل به یورونیوز گفت: «هیچ ملتی هرگز حاضر نخواهد بود سرزمین‌های خود را واگذار کند. به همین دلیل، همه افراد باید اینجا آرامش خود را حفظ کنند و ما باید به دنبال شرایطی برای صلح باشیم، اما نه به بهای جدا شدن سرزمین‌هایی از اوکراین.»

«خط قرمز» مسکو، «غیرقابل مذاکره» برای کی‌یف

چوباروف معتقد است که شرکای اوکراین در سال ۲۰۱۴ با نحوه واکنش خود به الحاق کریمه و تهاجم اولیه روسیه به اوکراین مرتکب اشتباه شدند.

آگهی

خوزه مانوئل باروسو، رئیس سابق کمیسیون اروپا یک هفته پیش به یورونیوز گفت که اتحادیه اروپا امید خود را به موفقیت اوکراین در بازپس‌گیری کریمه از دست داده است.

وقتی از چوباروف در مورد این اظهارات پرسیده شد، او گفت که برخی از رهبران اروپایی مانند فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری سابق فرانسه.که در آن زمان در قدرت بودند به اشتباه خود اعتراف کرده‌اند.

اولاند آنزمان گفته بود: «بیایید صادق باشیم، برای متوقف کردن تجاوزات روسیه، باید تمام امکانات تامین حامل‌های انرژی، به ویژه نفت و گاز از روسیه را متوقف کنیم.»

چوباروف به یاد می‌آورد که رئیس جمهوری سابق فرانسه تصریح کرده بود: «زیرا این محصولی است که روسیه به کمک آن همسایگانش را می‌کشد.»

آگهی

ده سال پس از الحاق کریمه، این شبه‌جزیره همان‌طور که ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه بارها بر آن تاکید کرده، به عنوان سنگ‌بنای استراتژی کرملین در برابر اوکراین و بزرگ‌ترین «خط قرمز» برای مسکو شناخته می‌شود.

آینده کریمه در عین حال برای کی‌یف قابل بحث و مذاکره نیست، زیرا ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، به‌طور مکرر اعلام کرده است که «جنگ تا زمانی که اوکراین کریمه را آزاد کند تمام نخواهد شد.»

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

source

توسط modekhabari.ir