تاریخ انتشار به روز شده در

در آستانه اجرایی شدن قانون عفاف و حجاب در ایران، بیش از ۱۰ نماینده پارلمان اروپا به آنچه «سرکوب زنان» در ایران خواندند اعتراض کردند. در بیانیه‌ای که دانیل اترد برای یورونیوز ارسال کرد با اعتراض به آنچه «حکومت ایران طی چند دهه بر سر زنان آورده» خواستار پایان «وضعیت دوگانه اروپا در قبال ایران» شد.

آگهی

او همچنین از جامعه جهانی خواست تا از «گروه‌های معترض به ویژه زنان» حمایت کنند.

این نماینده پارلمان اروپا گفت: «در ایران، زنانی که از قوانین سرکوب‌گرانه‌ای که کرامت انسانی آن‌ها را زیر سؤال می‌برد، تبعیت نمی‌‌کنند، از سوی رژیم با برچسب‌هایی مانند خطرناک یا ناهنجار روبه‌رو می‌شوند. این برچسب‌زنی در واقع تلاشی برای انحراف افکار عمومی از حقیقت است: مشکل اصلی در زنان و مقاومت آنها نیست، بلکه در سیستمی است که به سرکوب آن‌ها می‌پردازد و به دلیل عدم تسلیم شدن آنها، مجازات‌های سنگینی برایشان در نظر می‌گیرد.»

«زنان شجاعی که در ایران با ترس و ارعاب روبرو هستند، نیازمند حمایت جهانی‌اند»

او در ادامه تاکید کرد: «این زنان برای حقوق اولیه خود، از جمله آزادی و برابری، می‌جنگند. اما مبارزه آن‌ها فراتر از یک نبرد فردی یا منطقه‌ای است. این نبرد، به‌نوعی، مبارزه‌ای جهانی برای دفاع از ارزش‌های انسانی و حقوق بشر است. در این میان، جامعه بین‌الملل نیز باید از خود بپرسد که آیا تنها به صدور بیانیه‌های همبستگی بسنده می‌کند یا اقدام عملی و مؤثری برای حمایت از این زنان انجام خواهد داد.»

 دانیل اترد همچنین افزود: «اتحادیه اروپا به‌عنوان نهادی که بر مبنای ارزش‌های حقوق بشری بنا شده، وظیفه دارد که فراتر از سخن گفتن، مکانیسم‌هایی را برای پاسخگویی و ایجاد عدالت تقویت کند. مبارزه برای حقوق بشر تنها وظیفه‌ای قانونی نیست، بلکه یک مسئولیت اخلاقی نیز به شمار می‌رود. زنان شجاعی که در ایران با ترس و ارعاب روبه‌رو هستند، نیازمند حمایت جهانی‌اند و سکوت یا بی‌تفاوتی در این موضوع به معنای همدستی با ظلم خواهد بود. این آزمونی برای همه ماست. انتخاب میان ایستادن در کنار عدالت یا بی‌تفاوتی. پاسخ من به چنین وضعیتی شفاف است.»

بندهای مهم قطعنامه اخیر پارلمان اروپا در حمایت از زنان ایران

در قطعنامه  پارلمان اروپا در مورد وضعیت زنان در ایران به نقض گسترده حقوق زنان توسط جمهوری اسلامی ایران اشاره شده است. این قطعنامه تاکید کرده که «در دوره دولت مسعودپزشکیان نیز سرکوب سیستماتیک زنان و اعمال فشارهای اخلاقی ادامه داشته است.»

در بخش دیگری از قطعنامه به قانون جدیدی اشاره شده که بنا به گفته باقر قالیباف، رئیس مجلس ایران قرار است از روز ۲۳ آذر اجرایی شود. در متن قطعنامه  آمده: «الزام به حجاب اجباری از سال ۱۹۸۳ وضع شده است و قانون جدیدی در سال ۲۰۲۴ با هدف تقویت این اجبار تصویب شده که سرکوب زنان را بیشتر می‌کند.»

در قطعنامه پارلمان اروپا همچنین مثال‌هایی از سرکوب‌های شدید زنان در ایران از جمله برخورد با آهو دریایی ذکر شده است. او به دلیل اعتراض به حجاب اجباری بازداشت و مدتی به عنوان فردی «نامتعادل» در بیمارستان روانی بستری شد.

پارلمان اروپا با انتشار این قطعنامه درخواست کرده تا «قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان و دختران در ایران لغو شده و پلیس اخلاق برچیده (گشت ارشاد) شود.» در این قطعنامه همچنین حمایت اتحادیه اروپا از جنبش «زن، زندگی، آزادی» مورد تاکید قرار گرفته است. قطعنامه همچنین خواسته است تا «سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی معرفی شود.»

source

توسط modekhabari.ir