دانمارک هشدار داد که روسیه قصد دارد با اسکورت «ناوگان سایه» نفتکش‌های خود توسط کشتی‌های جنگی، «رفتاری خطرناک و تهدیدآمیز» را در آب‌های این کشور و علیه کشورهای ناتو در پیش گیرد.

آگهی

سرویس اطلاعات دفاعی دانمارک این ارزیابی را در چشم‌انداز امنیتی سالانه خود که روز چهارشنبه منتشر شد، ارائه کرده است.

آژانس اطلاعاتی دانمارک در گزارش خود یادآور شده است که : «اگر این اتفاق بیفتد، سطح تنش بدون شک افزایش خواهد یافت.»

دانمارک در حالی نسبت به احتمال اسکورت نفتکش‌های روسیه هشدار داده است که غرب تحریم‌ها علیه صنعت نفت این کشور را به عنوان یکی از عوامل اصلی تامین مالی جنگ علیه اوکراین، افزایش داده است.

اتحادیه اروپا در همین راستا به تازگی تحریم‌های مضاعفی را علیه کشتی‌های «ناوگان سایه» روسیه اعمال کرده است.

این کشتی‌ها به دلیل دور زدن سقف قیمت نفت تعیین شده از سوی گروه هفت که با ارائه صورت‌های مالی جعلی و نیز نداشتن پوشش بیمه‌ای مناسب همراه است، به این نام شناخته می‌شوند.

بریتانیا نیز یک روز پس از اعلام تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ناوگان سایه نفتکش‌های روسیه، تحریم‌های خود علیه این کشتی‌ها را گسترش داد.

دوازده کشور غربی از جمله دانمارک، بریتانیا، آلمان، فنلاند و استونی روز سه شنبه توافق کردند تا نظارت بر پوشش بیمه کشتی‌های نفتکش مشکوک به حمل نفت روسیه را افزایش دهند.

«ناوگان سایه» روسیه که عمدتاً از نفتکش‌های قدیمی تشکیل شده پر پی تعیین و اعمال سقف قیمت برای خرید نفت این کشور توسط اعضای گروه هفت در دسامبر ۲۰۲۲ فعالیت خود را گسترش داد.

طبق ادعای اتحادیه اروپا، «ناوگان سایه» به روسیه کمک کرده است تا محدودیت‌های غرب را دور زده و به تجارت نفت خود با قیمت‌های بازار ادامه دهد.

بخش انرژی حدود یک پنجم تولید ناخالص داخلی روسیه را تشکیل می‌دهد. درآمد نفتی این کشور سال گذشته به دلیل تحریم‌ها ۲۴ درصد کاهش یافت.

درآمدهای نفتی امسال روسیه نیز همچنان به دلیل یاد شده به سختی تامین می‌شوند. به گزارش بلومبرگ، روسیه تا به حال به‌طور متوسط روزانه ۷۰ هزار بشکه نفت خام صادر کرده است که این میزان ۲ درصد کمتر از میانگین سال ۲۰۲۳ بوده است.

اقتصاد تحت فشار روسیه

تحریم‌های فزاینده غرب بر تجارت انرژی روسیه با هدف وارد آوردن فشار مالی بیشتر بر این کشور پس از نزدیک به سه سال جنگ اعمال می‌شود.

مارک سوبل، رئیس آمریکایی اندیشکده مجمع رسمی نهاد‌های پولی و مالی، معتقد است: در حالی که اقتصاد روسیه طی سال‌های گذشته با وجود ادامه جنگ، به ایجاد ذخایر مالی قوی در این کشور کمک کرده است، اما هم‌اکنون با «فشارهای فزاینده و غیرقابل تحمل» مواجه است.

صنعت نفت سودآور این غول انرژی همچنین تحت فشار پویایی بازار جهانی، از جمله عرضه فراوان و کاهش تقاضا قرار دارد.

روسیه همچنین با چالش‌های اقتصادی متعددی از جمله تورم فزاینده، سقوط ارزش روبل، نرخ بهره بی‌سابقه ۲۱ درصدی و کنترل‌ سرمایه مواجه است.

آگهی

به گفته مارک سوبل: «تحریم‌ها و دارایی‌های مسدود شده روسیه، اگرچه نمی‌تواند اقتصاد این کشور را به سرعت فلج کند، اما همچنان ابزار فشار موثری به حساب می‌آیند که می‌توان با قاطعیت تمام از آنها برای دستیابی به هر توافقی به منظورپایان دادن به جنگ و تضمین آینده اوکراین استفاده کرد.»

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

source

توسط modekhabari.ir