تاریخ انتشار •به روز شده در
رسانههای اسرائیلی خبر دادند که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل روز پنجشنبه ۹ ژانویه جلسهای با مشاوران خود و وزرای کابینه امنیتی کشورش برگزار کرد تا درباره احتمال سومین حمله ارتش اسرائیل به ایران گفتگو کند.
برخی رسانههای اسرائیلی گزارش دادند که سیاست تهاجمیتر آمریکا در قبال ایران که انتظار میرود با شروع کار دولت دونالد ترامپ به رویکرد این کشور در قبال تهران تبدیل شود، یکی دیگر از موضوعات مورد بحث در این جلسه بوده است.
پیشتر وبگاه خبری آمریکایی «آکسیوس» در گزارشی به نقل از منابع خود نوشت ران درمر، وزیر امور راهبردی اسرائیل پس از دیداری که ۱۰ نوامبر سال گذشته میلادی (۲۰ آبان) با دونالد ترامپ داشت، ظاهرا با این تلقی از جلسه خود با رئیس جمهور منتخب آمریکا خارج شده که ترامپ از حمله نیروی هوایی اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران حمایت خواهد کرد یا ممکن است خود او حملهای از سوی آمریکا را برنامهریزی کند.
ترامپ روز سهشنبه ۷ ژانویه (۱۸ دی) در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره حمله نظامی احتمالی آمریکا به ایران گفت: «این یک استراتژی نظامی است و من به سوالی درباره استراتژی نظامیمان پاسخ نمیدهم. فقط یک آدم احمق ممکن است به این سؤال جواب دهد.»
کانال ۱۲ اسرائیل پیشتر در گزارشی خبر داده بود که مقامهای ایرانی نگران حمله مستقیم اسرائیل به سایتهای استراتژیک کشورشان در آینده نزدیک هستند و فکر میکند که آتشبس تلآویو با حزبالله، با هدف آزاد کردن ظرفیتهای ارتش اسرائیل برای تمرکز مستقیم روی ایران انجام گرفته است.
مشخص نیست که تضعیف موقعیت ایران پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در سوریه باعث خواهد شد تا تهران برای کاهش تنشها به سمت مذاکرات دیپلماتیک تمایل پیدا کند یا اینکه با انرژی بیشتر بهدنبال ساخت بمب هستهای برود، زیرا مقامهای ایرانی درباره این موضوع حرفهای متناقضی زدهاند.
پیشتر علی عبدالعلیزاده، نماینده ویژه مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران در «اقتصاد دریامحور» بر لزوم مذاکره مستقیم با دونالد ترامپ پس از ورود او به کاخ سفید تأکید کرده بود. اما تعدادی دیگر از مقامهای ایرانی خواستار ساخت سلاح هستهای هستند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا بر این نظر است که «اگر شما جای ایران باشید و ببینید که تواناییهای متعارفتان کم شده، نیروهای نیابتیتان تضعیف شدهاند، اصلیترین دولت متحدتان حذف شده و اسد سقوط کرده است، جای تعجب ندارد که صداهایی بگویند: شاید الان لازم باشد که بهدنبال ساخت سلاح هستهای برویم.»
در اسرائیل نیز مقامات ارشد این کشور خواستار حمله دوباره به ایران هستند. یکی از مقامات اسرائیل که خواستار حمله دوباره کشورش به ایران شده، دیوید بارنیا، رئیس موساد است. بنا به گزارش «واینت»، دیوید بارنیا در واکنش به حملات حوثیهای یمن به اسرائیل گفته است که «سر مار» یعنی ایران را هدف قرار دهید.
بر اساس این گزارش، شماری از چهرههای مخالف دولت اسرائیل مانند بنی گانتس، رهبر حزب «وحدت ملی» نیز از چنین حملاتی حمایت کردهاند.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
اسرائیل در سال گذشته میلادی دو بار به صورت مستقیم ایران را هدف حملات خود قرار داد که بنا به ادعای مقامهای تلآویو، ارتش اسرائیل در حمله دوم خود توانست سامانههای دفاع هوایی ایران را هدف قرار دهد و نابود کند.
وبسایت «جوئیش نیوز سندیکت» ماه گذشته میلادی در گزارشی به نقل از برخی تحلیگران سیاسی نوشت حکومت ایران در مسیر سرنگونی قرار دارد و حمله نظامی اسرائیل به این کشور میتواند این روند را تسریع کند.
جاناتان سایه، پژوهشگر «بنیاد دفاع از دموکراسیها»، مستقر در واشنگتن در گفتگو با «جوئیش نیوز سندیکت» با تشریح یک راهبرد دوجانبه که در آن، آمریکا تحریمهای اقتصادی علیه ایران اعمال کند و اسرائیل نیز ضربات نظامی به این کشور وارد کند، گفت: «این یک فرصت طلایی است.»
فرمانده سپاه: مردم از ما مستمرا درخواست وعده صادق ۳ میکنند
اما در مقابل، حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران ایران، روز جمعه گفت که «دشمنان امروز میخواهند بگویند که ایران کشوری ضعیف است»، اما «ما امروز مدیریت بخش مهمی از اقتصاد جهان را در اختیار داریم، امروز در حوزه موشکی و پهپادی و شناوری به قدرت فوق العادهای رسیدهایم و هیچ کم و کسری نداریم و به زودی دنیا با رونمایی از شهرهای موشکی جدید، قدرت ایران را نظاره خواهد کرد.»
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت که مردم کشورش از آنها «مستمرا درخواست وعده صادق ۳» را دارند.
فرمانده سپاه پاسداران ایران همچنین گفت: «بعد از جسارتهای اسرائیل، میتوانستیم به بازوان خود در منطقه بگوییم که پاسخ اسرائیل را بدهند اما تیری از سوریه و لبنان به اسرائیل شلیک نکردیم و خودمان انجام دادیم.»
source