تاریخ انتشار به روز شده در

مسعود پزشکیان، رئیس‌ جمهوری ایران در سفر استانی خود به خوزستان، با حضور در بخش غیزانیه اهواز، از روستاها و مناطق حاشیه‌نشین آنجا دیدار کرد. او در جریان این سفر با لباس کارگری در مراسم طرح ملی خشت‌گذاری حضور یافت و نخستین خشت مدرسه‌سازی را در منطقه پردیس اهواز بنا نهاد.

آگهی

جمعی از هیات همراه رئیس‌ جمهوری ایران از جمله وزیر آموزش و پرورش نیز در کنار مشغول به کار شدند.

سفر پزشکیان به خوزستان حاشیه‌هایی نیز داشت. رئیس‌جمهوری ایران در شرایطی به این استان سفر کرده که مردم آنجا با مشکلات مختفی دست و پنجه نرم می‌کنند.

با اینکه خوزستان به‌عنوان قطب تولید نفت و گاز ایران شناخته می‌شود، اما عدم توسعه زیرساخت‌های محلی باعث شده است تا مردم استان بهره کمی از این ثروت ملی داشته و اغلب به فکر مهاجرت باشند.

سر دادن شعار «بیکاری بیکاری» طی سخنرانی پزشکیان

همزمان با سخنرانی آقای پزشکسان گروهی از مردم او شعار «بیکاری بیکاری» سردادند و او نیز در پاسخ به آنها گفت: «حرف شما را شنیدیم. نامه‌هایتان را هم می‌خوانیم و تا جایی که دستمان برسد قول می‌دهیم در پی حل مشکلات شما باشیم.»

در این سفر، رئیس‌جمهوری از پروژه‌های مختلفی از جمله طرح جامع فاضلاب کلانشهر اهواز و کارون دیدار کرد.

سفر آقای پزشکیان به استان خوزستان در شرایطی انجام می‌شود که به گفته مردم این منطقه خوزستان روی طلای سیاه ایران قرار دارد و با این حال طی دهه‌های گذشته از فروش نفت سرمایه‌گذاری چشمگیری در این استان صورت نگرفته است.

بحران ریزگردها، آلودگی آب و هوایی و عدم دسترسی به فرصت‌های شغلی موجب مهاجرت گروه‌های زیادی از ساکنان این استان به دیگر شهرها و استان‌های ایران شده است.

خوزستان و کمبود منابع آبی

کمبود منابع آبی در خوزستان یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های این استان است. کاهش بارش‌ها، خشک شدن رودخانه‌ها مانند کارون و کرخه، و انتقال آب به مناطق دیگر باعث بروز مشکلات جدی در تامین آب شرب و آب کشاورزی شده است. این موضوع تأثیر مستقیمی بر بخش کشاورزی، دامپروری، و زندگی مردم منطقه داشته و بسیاری از ساکنان را مجبور به ترک مناطق روستایی کرده است.

خوزستان طی دهه‌های گذشته بارها شاهد شکل‌گیری اعتراضات مردمی بوده است.

مردم این منطقه به نحوه مدیریت منابع آبی و عدم توجه کافی به مسائل زیست‌محیطی معترضند. آنچه به شکل‌گیری تنش‌های سیاسی در این منطقه منجر شده است. این اعتراضات گاهی با سرکوب روبرو شده و واکنش‌های سیاسی در سطح ملی و بین‌المللی ایجاد کرده است.

 

میراث نفت برای خوزستانی‌ها؛ مشکلات زیست‌محیطی

صنایع نفت و پتروشیمی در خوزستان، که بخش بزرگی از اقتصاد استان را تشکیل می‌دهند، منبع اصلی آلودگی هوا و آب هستند. از سوی دیگر مدیریت ضعیف محیط زیست و عدم اجرای قوانین مرتبط با کاهش آلودگی، به اعتراضات زیست‌محیطی و سیاسی دامن زده است. بی‌توجهی به این مشکلات از سوی نهادهای دولتی باعث نارضایتی گسترده مردم شده است.

خوزستان؛ منابع عظیم نفت و گاز و نرخ بیکاری بالا

 با وجود اینکه خوزستان دارای منابع عظیم نفت و گاز است، نرخ بیکاری در این استان بسیار بالاست. عدم سرمایه‌گذاری مناسب در بخش‌های غیرنفتی و کمبود فرصت‌های شغلی، باعث افزایش بیکاری و فقر در بین جوانان و خانواده‌های ساکن استان شده است.

source

توسط modekhabari.ir