پلیس بلژیک و فرانسه با ابتکارهای متفاوتی به مقابله با رانندگانی پرداختهاند که با استفاده از گزارش اپلیکیشن ویز در مورد محل استقرار نیروهای پلیس، سعی میکردند با تخلف از قانون، امنیت خیابانها و جادهها را به خطر بیندازند.
یک محقق اسرائیلی در سال ۲۰۰۶ اپلیکیشن ویز را طراحی و عرضه کرد. جذابیت آن به حدی بود که گوگل در سال ۲۰۱۳، آن را به مبلغ ۹۶۶ میلیون دلار خرید. این اپلیکیشن مسیریابی روزانه توسط میلیونها راننده در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد.
محبوبیت ویز عمدتا به این دلیل است که بر اساس دادههای ارسالی و جمعآوری شده، بهترین مسیر را از نظر کوتاهی و کمترافیک بودن پیشنهاد میکند. ویز قادر است که احتمال مواجه شدن با حوادث در طول مسیر مانند تصادف و عملیات راهداری را نیز نشان دهد. اما یک ویژگی ویز که آن راه برای رانندگان پرریسک محبوب کرده، امکان گزارش حضور پلیس در طول مسیر است.
گروهی از رانندگان خواه به دلیل نداشتن بیمه، نداشتن گواهینامه رانندگی، عبور از حد سرعت مجاز یا رانندگی پس از مصرف الکل یا مواد مخدر باشد، از ویز برای اجتناب از مواجهه با پلیس استفاده میکنند.
اما پلیس بلژیک موفق شده تا برای مقابله با سوء استفاده از ویز و به مخاطره انداختن امنیت خیابانها و جادهها توسط گروهی از رانندگان، راه حلی پیدا کند.
پلیس بلژیک به جای اینکه نیروهایش برای چندین ساعت در یک مکان مشخص در خیابانها و جادهها مستقر بمانند، به آنها دستور داده تا به سرعت در فواصل زمانی کوتاه جابجا شوند و تعداد مراکز بررسی و بازرسی خودروهای عبوری را افزایش دهند.
این اقدام پلیس بلژیک موجب شده تا کار برای رانندگان متخلفی که روی اطلاعات دریافتی از ویز حساب ویژه باز میکنند، دشوار شود.
مطابق اعلام پلیس بلژیک، استفاده از این روش موجب شد تا تنها در منطقه ژنوالی (Zennevallei)، طی تعطیلات آخر هفته، ۱۸ راننده که آزمایش مصرف بیش از حد الکل یا ماریجوانای آنها مثبت بود، شناسایی شود که در مقایسه با بازرسیهای سنتی افزایش قابل ملاحظهای داشته است.
یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید
در فرانسه نیز پلیس از ژوئیه ۲۰۲۳ تا کنون با هدف مقابله با تصادفهای ناشی از مصرف بیش از حد مجازِ الکل و مواد مخدر، در برخی ساعتها ارسال گزارش محل استقرار نیروهایش توسط رانندگان را مختل میکند تا به طور موقت از انتشار آن در اپلیکیشن ویز جلوگیری شود.
source