آسوشیتدپرس در گزارشی ادعای دونالد ترامپ مبنی بر اختصاص ۵۰ میلیون دلار از سوی دولت پیشین ایالات متحده به خرید کاندوم برای حماس را مورد بررسی قرار داده است.
بر اساس این گزارش هیچ شواهدی که نشان دهد دولت جو بایدن چنین مبلغی را به خرید و ارسال کاندوم برای گروه حماس اختصاص داده است، وجود ندارد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده روز چهارشنبه در جریان مراسم امضای مصوبه مهاجرتی «لیکن رایلی» مدعی شد که دولت او «۵۰ میلیون دلاری را که قرار بود به منظور خرید کاندوم برای حماس به غزه فرستاده شود» شناسایی و مسدود کرده است.
رئیس جمهوری جدید آمریکا همچنین مدعی شد که نیروهای حماس از کاندومها برای تهیه بالونهای حاوی مواد آتشزا استفاده میکند.
کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید روز سهشنبه در اولین نشست خبری خود ادعای مشابهی را مطرح کرد و گفت که وزارت کارایی دولت و دفتر مدیریت و بودجه به این موضوع پی بردهاند که قرار بوده حدود ۵۰ میلیون دلار از پول مالیاتدهندگان آمریکایی برای تامین کاندوم در غزه از کشور خارج شود.
او سپس این کمکهای ادعا شده را «اقدامی بیمعنا و مظحک برای هدر دادن پول مالیاتدهندگان” توصیف کرد.
آسوشیتدپرس ضمن اشاره به ادعاهای مشابه مطرح از سوی دونالد ترامپ و سخنگوی کاخ سفید در این خصصوص، در گزارش خود نگاهی دقیقتر به ماجرا انداخته و آورده است که هیچ شواهد معتبری برای اثبات این ادعاها وجود ندارد.
واقعیت ماجرا چیست؟
به نظر میرسد ترامپ و سخنگوی او به کمکهای مالی به ارزش ۱۰۲٫۲ میلیون دلاراشاره میکنند که آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده در اختیار یک گروه بینالمللی پزشکی به نام International Medical Corps قرار داده تا خدمات پزشکی و درمانی در غزه ارائه دهد.
وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه این اقدام را نمونهای از «تأمین مالی غیرمنطقی، فاحش و گزاف» خواند که با منافع آمریکا یا سیاستهای رئیسجمهوری همسو نیست.
تامی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز روز سهشنبه با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که این وزارتخانه «با توقف کمکهای خارجی، از اختصاص ۱۰۲ میلیون دلار بودجه غیرموجه به یک پیمانکار در غزه، از جمله پولی که برای وسایل پیشگیری از بارداری اختصاص داده شده بود، جلوگیری کرده است.»
مقامات گفتند که دولت ترامپ دو بسته ۵۰ میلیون دلاری کمک برای غزه از طریق گروه پزشکی International Medical Corps را متوقف کرده است.
این کمکها شامل برنامهریزی برای تنظیم خانواده از جمله پیشگیری اضطراری از بارداری؛ مراقبتهای بهداشتی جنسی از جمله پیشگیری و کنترل عفونتهای مقاربتی؛ و بهداشت جنسی و باروری نوجوانان بود.
هیچ بودجهای برای تهیه کاندوم استفاده نشده است
به گفته مقامات، بودجه ۱۰۰ میلیون دلاری اختصاص داده شده برای این برنامهها شامل وسایل پیشگیری از بارداری بوده و کاندومها به طور معمول همیشه توسط آژانس توسعه جهانی ایالات متحده برای تنظیم خانواده در کشورهای در حال توسعه استفاده شدهاند.
طبق گفته مسئولان گروه پزشکی بینالمللی که بنا به ادعای دولت ترامپ این بودجه را پیشتر در اختیار گرفته، «هیچ بودجهای از سوی دولت ایالات متحده برای تهیه یا توزیع کاندوم یا ارائه خدمات تنظیم خانواده استفاده نشده است.»
گروه پزشکی بینالمللی در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که از تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳، مبلغ ۶۸ میلیون و ۷۸ هزار و ۵۰۸ دلار به منظور پشتیبانی مالی از عملیات خود در غزه از سوی آژانس توسعه جهانی ایالات متحده دریافت کرده است.
به گفته مسئولان این گروه پزشکی بینالمللی، کمکهای یاد شده برای اداره دو بیمارستان صحرایی بزرگ، یکی در دیرالبلح و دیگری در الزوایده، که در حال حاضر در مرکز غزه قرار دارند، استفاده شده است.
برای این دو مرکز درمانی در مجموع ظرفیت بیش از ۲۵۰ تخت بیمارستانی، از جمله ۲۰ تخت در بخش اورژانس و ۱۷۰ تخت در بخش جراحی در نظر گرفته شده است.
بنا به این گزارش، مراکز یاد شده تاکنون ماهانه به حدود ۳۳ هزار غیرنظامی در غزه خدمات پزشکی شبانهروزی ارائه کردهاند.
گروه پزشکی بینالمللی IMC اعلام کرد که از ژانویه ۲۰۲۴، به بیش از ۳۸۳ هزار شهروند غزه که دسترسی دیگری به خدمات پزشکی و درمانی نداشتند، مراقبتهای بهداشتی ارائه کرده است. از جمله این خدمات به انجام حدود ۱۱ هزار عمل جراحی روی بیماران مختلف اشاره شده است.
بر اساس آمار ارائهشده توسط IMC، این گروه پزشکی همچنین به زایمان حدود ۵ هزار نوزاد کمک کردهاند، ۱۱۱ هزار نفر را در زمینه سوءتغذیه غربالگری کردهاند، ۲ هزار و ۷۶۷ فرد مبتلا به سوءتغذیه حاد را درمان کردهاند و مکملهای ریزمغذی درمیان ۳۶ هزار نفر توزیع کردهاند.
جرمی کونیندایک، رئیس سازمان بینالمللی پناهندگان که در دوره ریاست جمهوری بایدن از جانب آژانس توسعه جهانی ایالات متحده برای نظارت بر کمکهای مرتبط با همهگیری کووید-۱۹ ماموریت داشت، ادعاهای ترامپ و سخنگوی کاخ سفید در خصوص اختصاص بودجه به منظور تهیه کاندوم برای حماس را رد کرده است.
وی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آژانس توسعه جهانی ایالات متحده کاندومها را به قیمت حدود ۰٫۰۵ دلار به ازای هر عدد خریداری میکند. ۵۰ میلیون دلار معادل یک میلیارد کاندوم است. آنچه اینجا اتفاق افتاده، خرید یک میلیارد کاندوم برای غزه نیست. آنچه اتفاق افتاده این است که دوستان در دفتر وزارت کارآمدی دولت ظاهراً نمیتوانند جداول اطلاعات دولتی را بخوانند.»
گزارش سال مالی ۲۰۲۳ آژانس توسعه جهانی ایالات متحده درباره محمولههای وسایل پیشگیری از بارداری و کاندومها که آخرین دادههای موجود است، نشان میدهد تنها یک کشور خاورمیانهای یعنی اردن، محموله کوچکی از داروهای تزریقی و قرصهای ضدبارداری به ارزش ۴۵ هزار و ۶۸۰ دلار را در راستای برنامههای دولتی دریافت کرده است. این اولین محموله آژانس توسعه جهانی ایالات متحده به خاورمیانه از سال مالی ۲۰۱۹ بوده است.
گزارشهای آژانس توسعه جهانی ایالات متحده از سه فصل اول سال ۲۰۲۴ نشان میدهد که تنها طرحهای برنامهریزی تنظیم خانواده که توسط این سازمان در خاورمیانه تأمین مالی شدهاند، در اردن و یمن اجرا شده است.
یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید
source