آنیتا هیپر، سخنگوی اتحادیه اروپا در امور سیاست خارجی و امنیتی در گفت‌وگو با یورونیوز تاکید کرده «برای کمک به زنان افغان ناگزیر از حفظ تعامل با طالبان هستیم» او همچنین از آموزش ۳۵۰۰ زن بازرگان افغان توسط اتحادیه اروپا خبر داده است.

آگهی

یورونیوز فارسی برای بررسی تلاش‌های اتحادیه اروپا در زمینه افغانستان و با تاکید بر توسعه وضعیت زنان افغان با آنیتا هیپر، سخنگوی اتحادیه اروپا در امور سیاست خارجی و امنیتی گفت‌گو کرده است.

خانم هیپر با عدد و رقم به میزان پیشرفت برخی پرو‌ژ‌های اتحادیه اروپا در افغانستان اشاره کرده و تاکید دارد «برای کمک به زنان افغان ناگزیر از حفظ تعامل با طالبان هستیم، البته  مطابق با دستورالعمل‌های شورای اروپا.»

این مقام ارشد اروپایی همچنین در این گفت‌وگو به پرسش‌های یورونیوز درباره برنامه‌های اتحادیه اروپا در زمینه آموزش دختران، توانمندسازی زنان و همکاری با طالبان برای تضمین ثبات بلندمدت و کاهش مهاجرت پاسخ می‌دهد.

 به گفته آنیتا هیپر و ۳۵۰۰ زن بازرگان اهل افغانستان توسط اتحادیه اروپا آموزش دیده و یا مشاوره دریافت کرده‌اند.

او همچنین از اختصاص ۱.۸ میلیارد یوروبرای بهبود وضعیت افغان‌ها در جوامع میزبان از جمله ایران و پاکستان از سال ۲۰۲۱ به اینسو اشاره دارد.

با توجه به اهمیت آموزش دختران، به ویژه در مقاطع بالاتر از کلاس ششم، اتحادیه اروپا چه برنامه‌ یا تعاملی با طالبان دارد تا اطمینان حاصل کند که دختران می‌توانند به تحصیل خود در مقاطع بالاتر ادامه دهند؟

  اتحادیه اروپا به احترام حقوق اساسی به تمامی افغان‌ها باور دارد. با حضور دیپلماتیک خود در افغانستان، اتحادیه اروپا می‌تواند به طور مستقیم با مقام‌های فعلی افغانستان بر سر لزوم بازگشت دختران به مدارس تعاملاتی داشته باشد. همزمان، کمک‌های ما برای بهبود دسترسی به آموزش با کیفیت برای دانش‌آموزان دبیرستانی، به ویژه دختران، و افزایش محتوای آموزشی چندرسانه‌ای با کیفیت (از طریق اینترنت و رادیو) در دستور کار است.

 

اتحادیه اروپا چگونه با رویکرد «توسط، با و برای زنان» در تلاش است تا وابستگی اقتصادی را کاهش داده و ثبات را در افغانستان ترویج کند؟

 رویکرد «برای زنان، توسط زنان» به عنوان پاسخی به اقدامات محدودکننده اعلام شده توسط طالبان توسعه یافته است. این رویکرد به دنبال اطمینان از نقش معنادار زنان و دختران نه تنها به عنوان دریافت‌کننده کمک‌ها، بلکه در طراحی، تحویل و دریافت کمک‌های بشردوستانه و نیازهای اساسی اتحادیه اروپا است که در افغانستان ارائه می‌شود.

 با توجه به محدودیت‌های جدی زنان، اتحادیه اروپا بر توانمندسازی اقتصادی زنان تمرکز ویژه‌ای دارد. کمک‌های ما در این زمینه شامل دسترسی به وام‌های کوچک، توسعه کسب و کارهای خُرد، تلاش برای تولید و آموزش‌های حرفه‌ای با تمرکز ویژه بر کسب‌وکارهای تحت مدیریت زنان است. واقعیت این است که اغلب می‌بنیم کسب‌وکارهای تحت مدیریت زنان، زنان بیشتری را استخدام می‌کنند. این نکته تاثیر مضاعفی بر رشد زنان گذاشته و به ایجاد فضاهای ایمن کمک می‌کند.

آیا می‌توانید دقیق‌تر و با جزییات بگویید که تاکنون، کمک‌های اتحادیه اروپا در این زمینه چه نتایجی به همراه داشته است؟

بله، اگر بخواهم با عدد و رقم به شما پاسخ بگویم، نتایج کار ما اینچنین بوده که تا کنون یازده هزار زن به نوعی از کمک‌های ما از طریق انجمن‌های مالی و اعتبارات گردشی بهره‌مند شده‌اند.

نزدیک به ۱۵۰۰حساب بانکی برای زنانی که وام‌های خرد دریافت کرده‌اند افتتاح شده و ۳۵۰۰ زن بازرگان آموزش و مشاوره دریافت کرده‌اند.

 

آگهی

اتحادیه اروپا چگونه تلاش‌های خود را با خواسته‌های مردم افغانستان همسو می‌کند تا ثبات بلندمدت را تضمین کرده و مهاجرت خارجی را کاهش دهد؟

 اتحادیه اروپا به همین منظور حضور در محل را حفظ کرده تا تماس‌ها را تسهیل کرده بر وضعیت موجود نظارت کافی داشته باشد و به کشورهای عضو اتحادیه اروپا کمک کند تا همچنان به حمایت از مردم افغانستان بپردازند. این تلاش‌ها مطابق با پنج معیار تعیین‌شده در نتیجه‌گیری‌های شورای اروپا در سپتامبر ۲۰۲۱ و تایید دوباره آن در مارس ۲۰۲۳ متمرکز است. به همین منطور نیازمند حفظ تعامل عملیاتی با طالبان، مطابق با دستورالعمل‌های شورای اروپا هستیم.

 حمایت اتحادیه اروپا از افغانستان شامل چه محورهایی است؟ آیا فکر می‌کنید با این اقدامات بتوانید جلوی موج مهاجرت از افغانستان را بگیرید؟

حمایت اتحادیه اروپا از افغانستان شامل ارائه چشم‌اندازهای میان‌مدت و تقویت تاب‌آوری در میان مردم افغانستان است. با این کار، ما به ریشه‌های مهاجرت می‌پردازیم و به محافظت از مردم در برابر شوک‌های فعلی و آینده، از جمله شوک‌های ناشی از تغییرات اقلیمی کمک می‌کنیم.

آگهی

 ما بر چندین بخش حیاتی تمرکز داریم، از جمله معیشت (اطمینان از اینکه مردم بتوانند از خود و خانواده‌هایشان مراقبت کنند)، بهداشت، امنیت غذایی، مقاومت جامعه و ایجاد شغل.

مساله حمایت از مهاجران افغان کجای این برنامه‌ها قرار گرفته است؟

 اتحادیه اروپا، با همکاری نزدیک ۱۳ کشور عضو این اتحادیه بر وضعیت جابجایی افغان‌ها نظارت دارد. از سال ۲۰۲۱ بیش از ۱.۸ میلیارد یورو به این موضوع اختصاص داده شده است. این ابتکار به دنبال ارائه راه‌حل‌های پایدار برای افغان‌های آواره و جوامع میزبان آن‌ها در افغانستان و کشورهای همسایه از جمله ایران، پاکستان و آسیای مرکزی اختصاص یافته است.

source

توسط modekhabari.ir