تاریخ انتشار به روز شده در

بهای هر دلار آمریکا در معاملات بازار آزاد ارز تهران روز سه‌شنبه سیر نزولی به خود گرفت و به پایین‌تر از ۹۰ هزارتومان رسید.

آگهی

داد و ستدهای روز سه‌شنبه بازار تهران با ثبت نرخ ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومانی برای دلار آمریکا آغاز شد و این نرخ در جریان مبادلات بعدازظهر، تا ۸۹ هزار تومان نیز پایین آمد.

طی مبادلات کم‌حجم شبکه صرافی غیررسمی در روز دوشنبه و داد و ستدهای نخستین روز کاری بازارهای منطقه از جمله امارات، ترکیه، افغانستان و عراق تا ۹۳ هزار و ۸۵۰ تومان (۹۳۸ هزار و ۵۰۰ ریال) افزایش یافت و اوج تاریخی تازه‌ای را به جا گذاشت.

اما با نزدیک شدن به ساعت‌های پایانی معاملات بازار آزاد ارز، قیمت فروش هر دلار آمریکا تا سطح ثبت شده در پایان معاملات روز یکشنبه، ۹۲ هزار و ۶۵۰ تومان، پایین آمد.

گروهی از فعالان بازار ارز تهران دلیل آغاز روند نزولی قیمت‌ها را مداخله بانک مرکزی ایران از طریق عرضه درهم امارات توسط بازارسازهای خود عنوان کردند. تحت تاثیر این اقدام نرخ فروش هر درهم امارات از ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان پایین آمد.

بازار ارز امارات نقش مهمی در نرخ‌گذاری ریال ایران ایفا می‌کند و هر دلار آمریکا در مقابل ۳.۶۷ درهم امارات معامله می‌شود.

همزمانی افت نرخ ارز در بازار تهران و نیز کاهش ۲.۵ دلار بهای جهانی هر اونس طلا (۲۹۰۲) موجب شد تا قیمت هر قطعه تمام سکه طلا حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان کاهش یابد و به مرز ۷۵ میلیون تومان برسد. بهای هر گرم طلای ۱۸ عیار هم در مبادلات روز سه‌شنبه بازار تهران با افت ۳۲۰ هزار تومانی به ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید.

هر دلار آمریکا پیش از بازگشت دوباره دونالد ترامپ به کاخ سفید، در بازار تهران ۸۱ هزار تومان معامله می‌شد. آقای ترامپ طی سه هفته گذشته سیاست «فشار حداکثری» را با هدف به صفر رساندن درآمد جمهوری اسلامی از محل فروش نفت، احیا کرده است.

در پی رد پیشنهاد مذاکره او توسط علی خامنه‌ای، رهبر ایران و افزایش تنش سیاسی میان دو کشور در زمینه برنامه هسته‌ای ایران، گسترش برنامه ساخت موشک و فعالیت‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی، افت نرخ برابری ریال تشدید شد.

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

گروهی از کارشناسان معتقدند که سقوط ارزش ریال افزون بر نگرانی بازار ایران از تبعات اقتصادی تصمیم‌های آقای ترامپ در قبال ایران، ریشه‌های سیاسی و ساختاری قدیمی از جمله افزایش تنش نظامی میان ایران و اسرائیل، ناکامی پی در پی استراتژی منطقه‌ای جمهوری اسلامی، افزایش کسری بودجه دولت ایران، نرخ تورم بالا و حذف ارز ترجیحی، دارد. تحت تاثیر این عوامل، نرخ برابری ریال ایران در برابر دلار آمریکا طی ۶ ماه گذشته ۵۷ درصد افت کرده است.

source

توسط modekhabari.ir