تاریخ انتشار به روز شده در

یک مقام حماس می‌گوید که گروگان‌های اسرائیلی فقط در صورتی می‌توانند به خانه بازگردند که آتش‌بس شکننده رعایت شود. او در واکنش به تهدیدهای دونالد ترامپ، تأکید کرد که زبان تهدید بی‌فایده است.

آگهی

از زمان اجرای آتش‌بس در ۱۹ ژانویه، حماس به‌تدریج برخی از گروگان‌ها را آزاد کرده اما آزادی بقیه را تا اطلاع ثانوی متوقف کرده و اسرائیل را متهم کرده که با ادامه حملات به غزه، توافق را نقض کرده است.

سامی ابوزهری، از مقامات ارشد حماس، در گفت‌وگو با رویترز اظهار داشت: «ترامپ باید یادش باشد که توافقی وجود دارد که هر دو طرف باید به آن پایبند باشند و این تنها راه بازگرداندن زندانیان اسرائیلی است. زبان تهدید هیچ ارزشی ندارد و فقط اوضاع را پیچیده‌تر می‌کند.»

ترامپ، که از حامیان سرسخت اسرائیل محسوب می‌شود، روز دوشنبه اعلام کرد که حماس باید تا ظهر شنبه همه گروگان‌ها را آزاد کند، وگرنه او در غزه جهنم به پا خواهد کرد.

در همین حال، بنیامین نتانیاهو، تأکید کرده که اسرائیل مصمم است همه گروگان‌ها را بازگرداند. او در بیانیه‌ای در این خصوص گفت: «ما با تمام قدرت و بدون هیچ رحم و ملاحظه‌ای عمل خواهیم کرد تا همه گروگان‌ها چه زنده و چه کشته‌شده را بازگردانیم.»

ترامپ با تلاش برای تحمیل دیدگاه خود درباره غزه، که پس از حملات اسرائیل به ویرانه‌ای تبدیل شده و از کمبود شدید غذا، آب و سرپناه رنج می‌برد، فلسطینی‌ها و رهبران عرب را خشمگین کرده است. اقدام او سیاست چند دهه‌ای آمریکا در حمایت از راه‌حل دو‌دولتی را هم زیر سؤال برده است.

رئيس جمهور آمریکا پیشنهاد داده که این کشور کنترل غزه را در دست بگیرد و بیش از دو میلیون ساکن آن را از این منطقه خارج کند تا غزه را به منطقه‌ای توسعه یافته تبدیل کند. او همچنین گفته که حتی پس از بازسازی غزه هم فلسطینیان اجازه بازگشت به آن باریکه را نخواهند داشت.

او روز سه‌شنبه با ملک عبدالله، پادشاه اردن، دیدار می‌کند. دیداری که احتمالا پرتنش خواهد بود، چراکه ترامپ تهدید کرده اگر اردن فلسطینیان را اسکان ندهد، کمک‌های مالی آمریکا را قطع خواهد کرد.

جابجایی اجباری جمعیت تحت اشغال نظامی، طبق کنوانسیون‌های ژنو ۱۹۴۹، جنایت جنگی محسوب می‌شود. فلسطینی‌ها نگران تکرار آنچه «روز نکبت» می‌نامند، هستند؛ زمانی که صدها هزار فلسطینی در سال ۱۹۴۸، هنگام تأسیس اسرائیل، مجبور به فرار یا اخراج شدند.

بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی تندروی اسرائیل، در یک کنفرانس خبری در خصوص آخرین وضعیت در غزه گفت: «باید به حماس یک ضرب‌الاجل بدهیم. برق و آب را قطع کنیم، کمک‌های بشردوستانه را متوقف کنیم. دروازه‌های جهنم را باز کنیم.»

هشدار سازمان ملل درباره «فاجعه‌ای عظیم»

جنگ غزه از اواسط ژانویه و تحت آتش‌بسی که با میانجی‌گری قطر، مصر و آمریکا بین اسرائیل و حماس برقرار شده، متوقف شده است.

بر اساس آمارها در ۱۶ ماه گذشته بیش از ۴۸ هزار فلسطینی کشته و تقریباً تمام جمعیت غزه در اثر جنگ آواره شده‌اند که بحران گرسنگی شدیدی را به‌وجود آورده است.

آمارهای اسرائیل نشان می‌دهد که در حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳، حدود هزار و ۲۰۰ نفر کشته و حدود ۲۵۰ نفر به‌عنوان گروگان حماس به غزه برده شدند.

ایده‌های ترامپ، از جمله تهدید به قطع کمک‌های مالی به مصر در صورت نپذیرفتن فلسطینیان، تنش‌های جدیدی را در منطقه به‌وجود آورده و آتش‌بس متزلزل بین اسرائیل و حماس را بیش‌ازپیش در معرض خطر قرار داده است.

برای اردن، سخنان ترامپ درباره اسکان دو میلیون فلسطینی از غزه، یادآور یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های تاریخی این کشور است: خطر اخراج گسترده فلسطینیان از غزه و کرانه باختری و تحقق ایده‌ای که راست‌گرایان اسرائیلی سال‌ها درباره تبدیل اردن به وطن جایگزین فلسطینیان مطرح کرده‌اند.

این نگرانی‌ها با افزایش خشونت در مرز اردن و کرانه باختری، که تحت اشغال اسرائیل است، بیشتر شده است. در این منطقه، امید فلسطینیان به تشکیل کشور مستقل به‌سرعت در حال از بین رفتن است، چراکه شهرک‌های یهودی با سرعت در حال گسترش هستند.

آگهی

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، روز سه‌شنبه در شبکه اجتماعی ایکس هشدار داد که باید از آغاز مجدد درگیری جلوگیری شود، چراکه این امر منجر به «فاجعه‌ای عظیم» خواهد شد. او افزود: «از حماس می‌خواهم که گروگان‌ها را طبق برنامه آزاد کند. هر دو طرف باید به تعهدات خود در توافق آتش‌بس پایبند باشند و مذاکرات جدی را از سر بگیرند.»

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

با وجود اینکه در طول ماه‌های اخیر کشورهای مختلف در جهان به اسرائيل فشار می‌آورند که ایده دو دولتی و تشکیل کشور مستقل فلسطینی را بپذیرد، تندروها در اسرائيل با آن مخالف هستند.

source

توسط modekhabari.ir