امانوئل ماکرون، رئیس‌ جمهوری فرانسه در حالی که قصد داشت در کاخ الیزه از رهبران بریتانیا و کشورهای کلیدی عضو اتحادیه اروپا برای شرکت در نشست اضطراری درباره نحوه واکنش این اتحادیه به تلاش‌های دیپلماتیک گسترده آمریکا در مورد جنگ اوکراین استقبال کند، با همتای آمریکایی خود به‌صورت تلفنی گفت‌وگو کرد.

آگهی

دفتر ریاست جمهوری فرانسه به جزئیات گفت‌وگوی تلفنی آقای ماکرون و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اشاره نکرده است.

رهبران آلمان، بریتانیا، ایتالیا، لهستان، اسپانیا، هلند، دانمارک و اتحادیه اروپا که با نگرانی مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض درباره پایان دادن به جنگ در اوکراین را دنبال می‌کنند، برای مدیریت این بحران، روز دوشنبه ۱۷ فوریه در پاریس تشکیل جلسه اضطراری دادند. مارک روته، دبیرکل ناتو نیز در این نشست حضور دارد.

هفته گذشته، مقام‌های ارشد آمریکا در اولین سفرهای خود به اروپا این پیام را منتقل کردند که واشنگتن آماده است حتی به قیمت نادیده گرفتن شرکای قدیمی خود در اروپا به مسکو نزدیک شود.

با وجود هشدارهایی که پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درباره نوع نگاه دونالد ترامپ به جنگ اوکراین داده شده بود، رهبران اتحادیه اروپا با نادیده گرفتن این هشدارها امیدوار بودند که رئیس جمهور جدید آمریکا به‌گونه‌ای در کنار اروپا قرار گیرد.

سخنرانی‌های جی‌دی ونس، معاون رئیس‌ جمهوری آمریکا و پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا در هفته گذشته، به نوعی اعتبار اروپا را زیر سؤال برد. بنا به گفته آقای ماکرون، این نوع برخوردها و تهدیدهایی مبنی بر عدم همکاری در برابر خطرات نظامی، برای او و اتحادیه اروپا مانند یک شوک بوده است.

لحظه بحرانی زمانی بود که آقای ترامپ تصمیم گرفت بدون رایزنی با اروپا با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گفت‌وگوی تلفنی انجام دهد. سپس روز شنبه فرستاده ویژه آقای ترامپ در امور اوکراین تقریباً مشارکت کشورهای اروپایی در مذاکرات صلح اوکراین را رد کرد.

در مقابل، آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان این هفته را یک لحظه حیاتی برای اروپا توصیف کرد و گفت که در این لحظه، اروپا باید از خود دفاع کند.

اینک آقای ماکرون امیدوار است که با برگزاری نشست روز دوشنبه در پاریس، بتواند در این وضعیت بحرانی نقش موثری ایفا کند.

از زمان جنگ جهانی دوم، آمریکا و کشورهای اروپای غربی همواره به‌طور هماهنگ و متحد علیه تهدیدات اتحاد جماهیر شوروی در طول دوران جنگ سرد اقدام کرده‌اند. این همکاری‌ تا به امروز که اقدامات تهاجمی روسیه به نزدیک مرزهای کشورهای اروپایی رسیده، ادامه داشته است.

بنا به گفته مقام‌های فرانسوی، در نشست پاریس فقط اتحاد رهبران اروپایی نمایش داده می‌شود و قرار نیست هیچ تصمیم قطعی یا بیانیه مهمی صادر شود. آن‌ها همچنین پیش‌بینی کردند که در اتحادیه اروپا مذاکرات بیشتری در مورد مسائل مختلف انجام خواهد شد.

اعزام نیروی نظامی به اوکراین پس از توافق صلح

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین روز دوشنبه در یک نشست خبری مجازی در کی‌یف گفت: «مذاکرات با اروپا به سرعت در حال پیشرفت است.» او در ادامه گفت: «همه به من گفتند آنچه در کنفرانس امنیتی مونیخ اتفاق افتاد، همه چیز را تسریع کرد.» زلنسکی همچنین گفت که امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه موافقت کرده است که گزارشی از نتایج نشست پاریس را به او ارائه دهد.

با این حال، ارتباط با آمریکا همچنان ضروری خواهد بود، زیرا سال‌ها طول خواهد کشید تا کشورهای اروپایی بتوانند تولید تجهیزات دفاعی خود را افزایش دهند.

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا در یادداشتی در روزنامه «دیلی تلگراف»، ارتباط نزدیک با آمریکا را در مورد جنگ اوکراین بسیار مهم دانست و نوشت که تضمین‌های واشنگتن برای صلح پایدار ضروری است، زیرا فقط آمریکا می‌تواند پوتین را از انجام حملات دوباره بازدارد.

در حالی که بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا هنوز در حال بررسی این موضوع هستند که آیا نیروهای نظامی خود را برای مشارکت در یک ماموریت صلح در اوکراین به این کشور اعزام کنند، آقای استارمر در یادداشت خود از «آمادگی و تمایل» بریتانیا برای ایفای نقشی پیش‌رو در این زمینه خبر داد.

نخست وزیر بریتانیا همچنین در یادداشت خود با اشاره به مسئولیت «سنگینی» که همراه با این تصمیم دارد، نوشت ممکن است با این تصمیم، سربازان بریتانیایی را در معرض «خطر» قرار دهد.

آگهی

سال گذشته میلادی، رئیس جمهور فرانسه احتمال اعزام نیروهای غربی به اوکراین را در صورت لزوم رد نکرد.

افزایش هزینه‌های دفاعی اتحادیه اروپا

کشورهای اروپایی مصمم هستند که از اوکراین در حد توان خود حمایت کنند. آن‌ها همچنین در خصوص افزایش هزینه‌های دفاعی خود هم‌نظر هستند. با این حال، حتی اگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر عبور از هدف اختصاص ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود برای هزینه‌های دفاعی توافق کنند، مشخص نیست که چگونه می‌توانند این رقم را به ۳ درصد برسانند.

موضوع چگونگی اختصاص بخشی از تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای هزینه‌های دفاعی قرار است در نشست پاریس مورد بحث قرار گیرد.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

آگهی

دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان پیش از آنکه عازم فرانسه شود تا در نشست پاریس حاضر شود، گفت که قصد دارد در این نشست از رهبران کشورهای اروپایی بخواهد تا سهم بیشتری از تولید ناخالص داخلی خود را برای هزینه‌های دفاعی اختصاص دهند. لهستان بیش از ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای هزینه‌های دفاعی اختصاص داده که بیشتر از کشورهای دیگر عضو ناتو است.

او در بخش دیگری از سخنان خود گفت که تصور نمی‌کند لهستان نیروهای خود را به اوکراین اعزام کند.

انتقاد برخی کشورهای اروپایی از نشست پاریس

برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از ایده برگزاری نشست پاریس با شرکت فقط چند رهبر اروپایی ناراضی بودند. اتحادیه اروپا برای اتخاذ تصمیم درباره موضوعات حساس به حمایت همه کشورهای عضو نیاز دارد. ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان و متحد سرسخت آقای پوتین، پیش‌تر تهدید کرده بود که از حق وتوی خود در چندین مورد استفاده خواهد کرد.

ناتاشا پیرس موسار، رئیس‌جمهور اسلوونی گفت که فهرست دعوت‌شدگان به نشست پاریس نشان می‌دهد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا به‌طور یکسان مورد توجه قرار نمی‌گیرند.

آگهی

source

توسط modekhabari.ir