مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا از اعضای سازمان ملل خواست تا قطعنامه جدید پیشنهادی آمریکا درباره جنگ اوکراین را تأیید کنند. به گفته دیپلماتها، این قطعنامه هیچ اشارهای به مناطق اشغالی اوکراین توسط روسیه ندارد.
ایالات متحده آمریکا روز جمعه ۲۱ فوریه، پیشنویس قطعنامهای را به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کرد که خواستار «پایان دادن سریع» به جنگ اوکراین است، اما این قطعنامه اشارهای به لزوم احترام به تمامیت ارضی این کشور ندارد. پیشنویس این قطعنامه قرار است که روز دوشنبه به رای گذاشته شود.
این قطعنامه «خواستار پایان سریع جنگ و برقراری صلحی پایدار میان اوکراین و روسیه» شده است. این واژگان در مقایسه با قطعنامههای قبلی مجمع عمومی سازمان ملل که بهطور صریح از اوکراین حمایت میکردند، بسیار ملایمتر عنوان شده است.
آقای روبیو در بیانیهای بدون اشاره به جزئیات این پیشنهاد گفت: «ایالات متحده قطعنامهای ساده و تاریخی را در سازمان ملل ارائه کرده است و از همه کشورهای عضو میخواهیم که از آن حمایت کنند تا مسیر صلح هموار شود.» روبیو در این بیانیه جزئیات بیشتری از این قطعنامه ارائه نکرد.
ترامپ: زلنسکی و پوتین باید مذاکره کنند
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا روز جمعه در دفتر کار خود در کاخ سفید گفت: «رئیسجمهور پوتین و رئیسجمهور زلنسکی باید با یکدیگر صحبت کنند. میدانید چرا؟ چون ما میخواهیم به کشتار میلیونها نفر پایان دهیم.»
آقای ترامپ پیشتر تاکید کرده بود که اوکراین «هیچ برگ برندهای» در مذاکرات احتمالی برای پایان جنگ با روسیه ندارد و سران فرانسه و بریتانیا را به دلیل عدم تلاش برای دستیابی به صلح مورد انتقاد قرار داد.
او افزود: «من گفتوگوهای بسیار خوبی با پوتین داشتم، اما گفتوگوهایم با اوکراینیها چندان خوب نبود. آنها هیچ برگ برندهای در اختیار ندارند، اما با این حال، خود را سرسخت نشان میدهند. ما اجازه نخواهیم داد که این وضعیت ادامه یابد.»
ترامپ همچنین در مصاحبه با فاکسنیوز حضور زلنسکی در مذاکرات را کماهمیت دانست و گفت: «سه سال است که او در حال مذاکره است، اما هیچ اتفاقی نیفتاده است. بنابراین، فکر نمیکنم که حضور او در مذاکرات چندان ضروری باشد.»
معادن استراتژیک اوکراین در ازای کمک واشنگتن در معامله با مسکو
رئیسجمهوری اوکراین روز جمعه گفت که امیدوار است به توافقی «عادلانه» با ایالات متحده برسد، زیرا دو کشور در حال مذاکره برای دسترسی شرکتهای آمریکایی به معادن استراتژیک اوکراین در ازای کمک واشنگتن در معامله با مسکو هستند. او در پیامی که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، گفت: «تیمهای اوکراینی و آمریکایی روی پیشنویس توافقنامه بین دولتهای ما کار میکنند […] امیدوارم به یک نتیجه عادلانه برسد.»
source