با نزدیک شدن به زمان انتخابات روز یکشنبه در آلمان، نامزدهای اصلی صدارت اعظم این کشور در آخرین مناظره تلویزیونی خود رو در روی یکدیگر قرار گرفتند.

آگهی

در این مناظره، جنگ اوکراین و تغییر سیاست خارجی آمریکا بخش زیادی از بحث‌ها را به خود اختصاص داد.

در این یک ماه که از زمان آغاز ریاست‌ جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا می‌گذرد، تلاش‌های او برای میانجی‌گری و دستیابی به توافق صلح در اوکراین به قیمت نادیده گرفتن کشورهای اروپایی تمام شده است.

سیاستمداران آلمانی در این مناظره اذعان داشتند که تغییر رویکرد واشنگتن خطر تشدید جنگ را افزایش داده است، اما برخی دیگر معتقد بودند که زمان آن رسیده که خود را با شرایط جدید وفق دهند.

«روسیه، چین و ایالات متحده در حال اجرای سیاست‌های قدرت‌پایه هستند»

کریستیان لیندنر، نامزد اصلی حزب دموکرات آزاد برای صدراعظمی آلمان گفت: «اول از همه، باید توجه داشته باشیم که سیاست‌های دونالد ترامپ به‌طور قطعی با نگرش متفاوتی از خط‌مشی بین‌المللی مرتبط است. بطوریکه روسیه، چین و ایالات متحده در حال اجرای سیاست‌های قدرت‌پایه هستند. این امر در مسیری هدایت می‌شود که در تعارض با نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین و چندجانبه‌گرایی است. این بدان معناست که ما باید خود را آماده کنیم. دوران مطالبات اخلاقی در سیاست خارجی فمینیستی به پایان رسیده است.»

آلیس وایدل، نامزد حزب آلترناتیو برای آلمان باور دیگری داشت. این سیاستمدار راستگرا گفت «باید توجه داشت که دونالد ترامپ اکنون دقیقاً همان چیزی را اجرا می‌کند که ما به عنوان حزب آلترناتیو برای آلمان به مدت سه سال خواستار آن بوده‌ایم، یعنی آتش‌بس فوری و ورود به مذاکرات صلح.»

«تنها راه تأمین صلح از اوکراین می‌گذرد»

با این حال، برخی از نامزدها معتقدند که تضمین امنیت اروپا از اوکراین آغاز می‌شود و این مهم فقط از طریق نمایش جبهه‌ای متحد در برابر تجاوز روسیه امکان‌پذیر است.

الکساندر دوبرینت، رئیس گروه پارلمانی اتحادیه سوسیال مسیحی در بوندستاگ آلمان گفت: «تنها راه تأمین صلح از اوکراین می‌گذرد. صحبت از یک ارتش ۸۰۰ هزار نفره است. آن‌ها باید صلح را حفظ کنند. کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که آن‌ها را در موقعیتی قرار دهیم که صلح را تأمین کنند. فقط همین. ما می‌توانیم آن‌ها را با سلاح تجهیز و از نظر لجستیکی آماده کنیم تا این فرایند عملی شود.»

براساس یک مطالعه تازه، موضوع صلح و امنیت در اروپا مهم‌ترین دغدغه حدود ۴۵ درصد از رأی‌دهندگان آلمانی است. همچنین، مهاجرت و اقتصاد از دیگر موضوعات بحث‌برانگیزی هستند که نقش تعیین‌کننده‌ای در انتخاب رهبر آینده این کشور خواهد داشت.

source

توسط modekhabari.ir