ایالات متحده تحریم‌هایی را علیه سه مقام اطلاعاتی ایران به دلیل ادعای دخالت در ناپدید شدن رابرت لوینسون، مأمور ویژه سابق اف‌بی‌آی، اعمال کرد. وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه آمریکا این خبر را روز سه‌شنبه ۲۵ مارس (پنجم فروردین ۱۴۰۴) در بیانیه‌های مطبوعاتی اعلام کردند.

آگهی

این تحریم‌ها شامل رضا امیری مقدم، غلامحسین محمدنیا و تقی دانشور از وزارت اطلاعات و امنیت ایران می‌شود. این اقدام تازه‌ترین مورد از مجموعه تحریم‌های مرتبط با ناپدید شدن آقای لوینسون است که واشنگتن معتقد است در ایران ربوده شده و در اسارت جان باخته است.

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید 

بر اساس این تحریم‌ها، هرگونه دارایی این افراد که تحت حوزه صلاحیت قضایی ایالات متحده باشد، مسدود خواهد شد و شهروندان آمریکایی به‌طور کلی از هرگونه معامله با آن‌ها منع می‌شوند. همچنین، افراد و نهادهای خارجی که با این افراد همکاری کنند، در معرض خطر قرار گرفتن در فهرست سیاه آمریکا خواهند بود.

اسکات بیسِنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در بیانیه‌ای گفت: «نحوه رفتار ایران با آقای لوینسون لکه ننگی بر کارنامه تاریک حقوق بشری این کشور است.» او افزود: «وزارت خزانه‌داری به همکاری با سایر نهادهای دولت آمریکا برای شناسایی مسئولان این اقدام و افشای رفتار ناپسند آن‌ها ادامه خواهد داد.»

ناپدید شدن رابرت لوینسون در ایران

رابرت لوینسون، که به‌عنوان یک محقق خصوصی فعالیت می‌کرد، در ماه مارس ۲۰۰۷ (اسفند ۱۳۸۵) پس از سفر به جزیره‌ای تحت کنترل ایران برای دیدار و جمع‌آوری اطلاعات درباره فساد ادعایی مرتبط با اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس‌جمهوری پیشین ایران، ناپدید شد.

رابرت لوینسون که سابقه ۲۲ سال کار به عنوان مامور پلیس فدرال آمریکا را داشت، پس از بازنشستگی طی سفری به ایران در نهم مارس سال ۲۰۰۷ میلادی (۱۸ اسفند ۱۳۸۵) در جزیره کیش مفقود شد. در ابتدا مقامات آمریکایی او را شهروندی معرفی کردند که برای یک شرکت خصوصی کار می‌کرد، با این حال در سال ۲۰۱۳ نتیجه تحقیقات خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس حکایت از این داشت که رابرت لوینسون در حال انجام ماموریتی برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) بوده است. مقام‌های آمریکا داده‌های این گزارش را تکذیب نکردند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که سه فرد تحریم‌شده در ربودن، بازداشت و مرگ احتمالی رابرت لوینسون، همچنین در تلاش‌ها برای پنهان کردن مسئولیت ایران در این پرونده نقش داشته‌اند.

این تحریم‌ها بر اساس یک دستور اجرایی که توسط جو بایدن، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، امضا شده بود اعمال می‌شوند. این دستور اجرایی با هدف پاسخگو کردن سازمان‌های تروریستی، گروه‌های مجرم و سایر «عوامل مخرب» که به‌منظور کسب منافع مالی یا سیاسی گروگان‌گیری می‌کنند، صادر شده است.

تحریم‌ها در دور اول ریاست جمهوری ترامپ

پیش از این، ایالات متحده در دسامبر سال ۲۰۲۰، دو مقام دیگر ایرانی به نام‌های محمد باصری و احمد خزایی را که به دست داشتن در ناپدید شدن لوینسون متهم شده بودند، تحریم کرده بود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در نوامبر سال ۲۰۱۹ در توئیتی نوشت که اگر ایران بتواند رابرت لوینسون، مأمور سابق اف بی آی را که ربوده شده است، برگرداند گام بسیار مثبتی خواهد بود.

source

توسط modekhabari.ir