صدها فلسطینی روز سهشنبه ۲۵ مارس (۵ فروردین) در اعتراض به جنگ در غزه و علیه گروه حماس دست به تظاهرات زدند.
این اعتراضات، که یکی از نادرترین جلوههای مخالفت عمومی با حماس در منطقه محسوب میشود، با شعارهایی چون «به خاطر خدا، حماس برو بیرون»، «حماس تروریست» و «جنگ دیگر بس است» همراه بود.
ناظران تظاهرات اخیر را بزرگترین اعتراض عمومی علیه حماس از زمان حملاتش به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون دانستهاند.
در یکی از ویدیوها که ظاهراً از منطقه بیتلاهیا منتشر شده، مردم در خیابانی خاکآلود در میان ویرانههای ناشی از جنگ راهپیمایی میکنند و فریاد میزنند: «برو بیرون، برو بیرون، حماس برو بیرون».
در ویدیوهای دیگری مردم شعار میدهند «ما جنگ نمیخواهیم».
سازماندهندگان اعتراضات در پیامی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، خواستار برگزاری ۹ تظاهرات ضد حماس در نقاط مختلف غزه در روز چهارشنبه شده و گفتهاند: «بگذارید صدایتان را بشنوند، بگذارید بدانند که غزه ساکت نیست و مردمی هستند که نابودی را نمیپذیرند.»
شمال غزه یکی از آسیبدیدهترین مناطق در جریان این جنگ است. بیشتر ساختمانها ویران شدهاند و جمعیت بارها ناچار به جابجایی برای فرار از درگیری شدهاند.
صدها هزار نفر از ساکنان غزه که در ابتدای جنگ به جنوب فرار کرده بودند، پس از برقراری آتشبس در ژانویه به خانههای ویرانشده خود در شمال بازگشتند.
پس از آنکه اسرائیل در ۱۸ مارس حملات خود را از سر گرفت، این آتشبس دوماهه پایان یافت. در جریان این آتشبس، حماس برخی از گروگانهای خود را که در حمله سال گذشته ربوده بود (حدود ۲۵۰ نفر) آزاد کرده بود.
بر اساس آمار مقامهای بهداشت فلسطینی از زمان ازسرگیری حملات اسرائیل به غزه، که با هدف اعلامشده نابودی کامل حماس صورت گرفته، تاکنون نزدیک به ۷۰۰ نفر، عمدتاً زن و کودک، جان باختهاند.
حماس از سال ۲۰۰۷ با پیروزی در انتخابات و کنار زدن جنبش فتح وابسته به محمود عباس، کنترل غزه با جمعیتی حدود ۲.۱ میلیون نفر را بهدست گرفت و از آن زمان حکومت خود را اعمال کرده است.
فتح جناح رقیب فلسطینی و ستون فقرات تشکیلات خودگردان فلسطین است.
از زمان قدرتگیری حماس در غزه، فضای بسیار محدودی برای مخالفت باقی مانده است و بسیاری از فلسطینیها بهدلیل ترس از اقدامات تلافیجویانه در بیان علنی مخالفت خود با حماس محتاط هستند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
این در شرایطی است که وضعیت انسانی در غزه وخیم گزارش میشود و زندگی در منطقه تقریباً بهطور کامل به کمکهای بشردوستانه وابسته است.
اسرائیل بارها حماس را به سرقت کمکهای بشردوستانه برای بازسازی ماشین جنگی خود متهم کرده است. ادعایی که حماس آن را رد میکند.
source