به گفته شاهدان عینی، حمدان بلال، فیلمساز فلسطینی و یکی از چهار کارگردان مستند برنده اسکار «جز این سرزمین جایی نیست»، در کرانه باختری مورد ضرب و شتم شهرک‌نشینان اسرائیلی قرار گرفت و سپس توسط ارتش اسرائیل بازداشت شد.

آگهی

کارگردان فلسطینی برنده اسکار «به دست شهرک‌نشینان اسرائیلی» مورد حمله قرار گرفت و به دست پلیس بازداشت شد

شهرک‌نشینان اسرائیلی متهم شده‌اند که حمدان بلال، یکی از کارگردانان فلسطینی مستند «جز این سرزمین جایی نیست» را در کرانه باختری اشغالی مورد حمله قرار داده‌اند.

به گفته همکاران کارگردان او و سایر شاهدان، حمدان بلال پیش از بازداشت توسط ارتش اسرائیل در روز دوشنبه مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

به گفته ليئة تسيمل، وکیل «مرکز یهودیان برای عدم خشونت»، آقای بلال به همراه دو فلسطینی دیگر در روستای «سوسیا» بازداشت شده است.

پلیس به این وکیل اطلاع داده که بازداشت‌شدگان در یک پایگاه نظامی برای دریافت مراقبت‌های پزشکی نگهداری می‌شوند. با این حال، خانم تسيمل تا صبح سه‌شنبه نتوانسته با آنها تماس بگیرد و اطلاعات بیشتری درباره وضعیتشان در دسترس نیست.

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

باسل عدرا، یکی دیگر از کارگردانان مستند «جز این سرزمین جایی نیست» که در صحنه حضور داشت، توضیح داد که گروهی متشکل از حدود ۲۰ شهرک‌نشین – برخی نقاب‌دار، برخی مسلح و تعدادی دیگر با لباس ارتش اسرائیل – به روستا حمله کردند. هنگامی که سربازان اسرائیلی از راه رسیدند، اسلحه‌های خود را به سمت فلسطینیان نشانه گرفتند و سایر شهرک‌نشینان همچنان به پرتاب سنگ ادامه می‌دادند.

آقای عدرا گفت: «ما از وقتی از مراسم اسکار [۱۲ اسفند] برگشتیم از آن روز، هر روز به ما حمله می‌شود. این شاید انتقام آن‌ها از ما به خاطر ساخت این فیلم باشد. انگار که دارند ما را تنبیه می‌کنند.»

ادعای ارتش اسرائیل درباره بازداشت‌ها و روایت شاهدان

ارتش اسرائیل بعدا اعلام کرد که سه فلسطینی را به اتهام پرتاب سنگ به نیروهایش، همراه با یک شهروند اسرائیلی که در یک «درگیری خشونت‌آمیز» دخیل بوده، بازداشت کرده است. با این حال، شاهدانی که خبرگزاری آسوشیتدپرس با آنها مصاحبه کرده، این ادعا را رد کردند.

ارتش همچنین اعلام کرد که بازداشت‌شدگان برای بازجویی به پلیس اسرائیل منتقل شده‌اند و یک شهروند اسرائیلی برای دریافت مراقبت‌های پزشکی به بیمارستان منتقل شده است.

مستند «جز این سرزمین جایی نیست» و روایت مبارزه فلسطینیان

مستند «لا أرض أخرى» که امسال برنده جایزه اسکار بهترین مستند شد، داستان مبارزه ساکنان فلسطینی منطقه «مسافر یطا» را برای جلوگیری از تخریب روستاهایشان به دست ارتش اسرائیل روایت می‌کند.

حمدان بلال و باسل عدرا که هر دو اهل مسافر یطا هستند، این فیلم را به همراه دو کارگردان اسرائیلی به نام‌های یوفال ابراهیم و راحیل تسور، ساخته‌اند.

این مستند با تحسین منتقدان و هم‌زمان مخالفت‌های شدید روبه‌رو شده است. این فیلم از جشنواره بین‌المللی فیلم برلین در سال ۲۰۲۴ جوایز متعددی دریافت کرد اما در اسرائیل و فراتر از آن، واکنش‌های منفی نیز به همراه داشت. از جمله، در شهر میامی آمریکا بحث‌هایی درباره لغو قرارداد اجاره یک سالن سینما که این مستند را نمایش داده بود، مطرح شد.

تأیید حمله توسط شاهد عینی

باسل عدرا توضیح داد که حمله اندکی پس از آنکه اهالی روستا روزه خود را برای رمضان افطار کردند، آغاز شد. یک شهرک‌نشین که به آزار مکرر ساکنان روستا معروف بود، همراه با نیروهای نظامی اسرائیل به خانه حمدان بلال آمد و سربازان تیر هوایی زدند. سپس همسر آقای بلال صدای کتک خوردن او در بیرون را شنید و او را در حالی که فریاد می‌زد «دارم می‌میرم» مشاهده کرد.

مدتی بعد، بلال را با دستبند و چشمان بسته به سمت یک خودروی نظامی بردند، در حالی که رد خونش بر زمین بیرون از خانه باقی ماند.

آگهی

یک شاهد عینی ناشناس بسیاری از جزئیات روایت باسل عدرا و خشونت‌آمیز بودن حمله را تأکید کرد.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

علاوه بر حمله به حمدان بلال، ۱۰ تا ۲۰ شهرک‌نشین نقاب‌دار با چوب و سنگ به فعالان «مرکز یهودیان برای عدم خشونت» نیز حمله کردند. آنها شیشه‌های ماشین‌ها را شکسته و لاستیک‌ها را سوراخ کردند تا آن‌ها را مجبور به فرار کنند.

جاش کیملمن، یکی از این فعالان این مرکز، تصاویر ضبط‌شده‌ای از این مرکز را به خبرگزاری آسوشیتدپرس نشان می‌داد که یک شهرک‌نشین نقاب‌دار دو فعال را در یک زمین خاکی در شب هل می‌دهد و به آن‌ها مشت می‌زند. این فعالان به سرعت به سمت ماشین خود دویدند و صدای سنگ‌هایی که به ماشین برخورد می‌کرد، شنیده می‌شد.

آگهی

وضعیت کرانه باختری و تحولات مسافر یطا

کرانه باختری که در جنگ شش‌روزه ۱۹۶۷ میلادی (۱۵ تا ۲۱ خرداد ۱۳۴۶ خورشیدی) توسط اسرائیل اشغال شد، اکنون محل زندگی بیش از ۵۰۰ هزار شهرک‌نشین اسرائیلی است که در بیش از ۱۰۰ شهرک زندگی می‌کنند، در حالی که حدود ۳ میلیون فلسطینی نیز تحت حاکمیت نظامی اسرائیل زندگی می‌کنند.

در دهه ۱۹۸۰ (۱۳۶۰)، ارتش اسرائیل منطقه مسافر یطا در جنوب کرانه باختری را به عنوان ناحیه آموزشی تیراندازی با تیر جنگی تعیین کرد و دستور اخراج ساکنان آن، عمدتا عرب‌های بدوی، را صادر کرد. در عین حال، نزدیک به ۱۰۰۰ نفر از این ساکنان باقی مانده‌اند و سربازان به طور مکرر خانه‌ها، چادرها، مخازن آب و باغ‌های زیتون آن‌ها را تخریب می‌کنند و فلسطینیان از این می‌ترسند که اخراج کامل آن‌ها در هر لحظه ممکن است اتفاق بیفتد.

در طول جنگ جاری در نوار غزه، اسرائیل صدها فلسطینی را در کرانه باختری از طریق عملیات‌های نظامی گسترده کشته است، حال آنکه حملات شهرک‌نشینان به فلسطینیان نیز افزایش یافته است. در مقابل نیز به نسبت حملات فلسطینیان به اسرائیلی‌ها هم افزایش پیدا کرده است.

source

توسط modekhabari.ir