تاریخ انتشار به روز شده در

حملات هوایی شبانه آمریکا به یمن در بامداد روز شنبه ادامه یافت و گزارش‌ها حاکی از آن است که دست‌کم یک نفر کشته شده است. ارتش آمریکا پیش‌تر بمباران یک سایت نظامی مهم در قلب صنعاء که تحت کنترل شورشیان حوثی است را تأیید کرده بود.

آگهی

میزان دقیق خسارات و تلفات احتمالی حملات بامداد شنبه هنوز مشخص نیست. این حملات یک روز پس از بمباران‌های هوایی بامداد روز جمعه انجام شد که به نظر می‌رسید نسبت به سایر روزهای عملیات، که از ۱۵ مارس (۲۵ اسفند) آغاز شده، شدت بیشتری داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دور تازه عملیات آمریکا تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ به نظر گسترده‌تر از حملات دوران ریاست جمهوری جو بایدن است؛ چرا که آمریکا این بار به جای هدف قرار دادن سایت‌های پرتاب موشک، علاوه بر آن مقامات رده‌بالای حوثی را نیز هدف قرار داده و بمب‌هایی را در شهرها نیز انداخته است.

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید 

در همین حال، تصاویر ماهواره‌ای که توسط آسوشیتدپرس تحلیل شده‌اند، نشان می‌دهند که یک باند هوایی مرموز در جزیره‌ای آتش‌فشانی در نزدیکی یمن به نظر آماده پذیرش پروازها و بمب‌افکن‌های بی-۵۲ است.

پایگاه هوایی واقع در جزیره «مَیون» امکان حمله هوایی به خاک یمن و هرگونه عملیات در دریای سرخ، خلیج عدن و مناطق مشرف به شرق قاره آفریقا را برای کشور کنترل کننده آن فراهم می‌کند.

حملات هوایی جدید آمریکا به یمن و انتشار ویدیو از یکی از بمباران‌ها

حملات هوایی روز شنبه مناطق مختلفی از بخش‌های تحت کنترل شورشیان حوثی را هدف قرار داد. این مناطق شامل پایتخت صنعاء و استان‌های جوف و صعده می‌شود. رسانه‌های تحت کنترل حوثی‌ها گزارش دادند که حملات در صعده یک کشته و چهار زخمی برجای گذاشته است.

فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا که عملیات‌ در خاورمیانه را نظارت می‌کند، ویدیو سیاه‌وسفیدی از حمله بامداد جمعه منتشر کرد که به هدفی در یمن اصابت می‌کند. در حالی که محل دقیق هدف مشخص نشده است، تجزیه و تحلیل جزئیات ویدیو توسط آسوشیتدپرس نشان می‌دهد که این حمله به یک هدف شناخته‌شده در صنعاء در روز جمعه مربوط می‌شود. این ویدیو نشان می‌دهد که بمب به ستاد کل فرماندهی نظامی در صنعاء که تحت کنترل حوثی‌ها است، اصابت کرده است، امری که شورشیان حوثی گزارش نکرده‌اند.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تحت کنترل حوثی‌ها در صنعاء به طور جداگانه اعلام کرد که حملات هوایی آمریکا در روز جمعه «ایستگاه‌های پخش، برج‌های مخابراتی و شبکه پیام‌رسانی» را در استان‌های عمران و صعده نابود کرده است.

حوثی ها با دور اول حملات ترامپ ضعیف شدند، اما شکست نخوردند

کارزار جدید حملات هوایی آمریکا، که حوثی‌ها اکنون می‌گویند دست‌کم ۵۸ نفر را کشته است، پس از تهدید شورشیان به هدف قرار دادن دوباره کشتی‌های «اسرائیلی» به دلیل مسدود کردن کمک‌ها به غزه آغاز شد.

حملات آمریکایی به حوثی‌های یمن زیرساخت‌های نظامی را نابود کرده و فرماندهان و مقامات آن را کشته است، تلاشی که رئیس‌جمهور ترامپ آن را «موفقیتی باورنکردنی» توصیف کرده است. اما این حملات نتواسته‌اند به هدف اصلی کمپین، یعنی بازدارندگی گروهی که از نظر آمریکا «تروریستی» هستند، دست یابند.

این گروه شبه‌نظامی همچنان تقریبا هر روز علیه اسرائیل حملات موشکی انجام می‌دهد. بیشتر ترافیک کشتی‌های تجاری هنوز مسیر طولانی‌تری را به گرد جنوب آفریقا می‌نوردند و از دریای سرخ و کانال سوئز دوری می‌کند.

مقامات یمنی و ناظران می‌گویند که در دو هفته‌ای که از حملات هوایی آمریکا می‌گذرد، نتایج متناقضی کسب شده است. آن‌ها معتقدند که حملات هوایی به تنهایی نمی‌توانند حوثی‌ها را شکست دهند.

در پاسخ به سوالات روزنامه وال‌استریت ژورنال، یک مقام دفاعی آمریکا اعلام کرد که مرگ چندین نفر از رهبران حوثی‌ها تأیید شده است و تداوم حملات حوثی‌ها «بیشتر به دلیل حمایت تقریبا ۱۰ ساله ایران است.»

او گفت: «حوثی‌ها به ادعاهای دروغ کردن معروف هستند و نتایج حملات [آمریکا] را کم‌اهمیت و موفقیت‌های خود را اغراق‌آمیز نشان می‌دهند.» وی افزود: «پیام‌رسانی آن‌ها بر دروغ‌ها بنا شده است.»

واکنش حوثی‌ها به حملات و ادامه عملیات‌ها

محمد بخیتی، سخنگوی حوثی‌ها به شبکه الجزیره گفته است که این گروه خسارات مادی و جانی متحمل شده است، اما میزان دقیق خسارات را فاش نکرد.

آگهی

او ایده تأثیر این خسارات بر حملات گروه به ناوهای هواپیمابر آمریکا و اسرائیل را رد و تأکید کرد که عملیات ادامه خواهند داشت مگر اینکه جنگ در غزه پایان یابد.

با این حال، رهبران حوثی‌ها حضور خود را در رسانه‌های اجتماعی کاهش داده‌اند و بنا به گزارش‌ها، عبدالمالک حوثی به آن‌ها دستور داده است که از برداشتن تلفن‌های همراه خودداری کنند تا از ردیابی جلوگیری شود.

ساختار رهبری حوثی‌ها دست‌نخورده باقی مانده و برخی از آن‌ها کنفرانس‌های خبری برگزار کرده‌اند.

بسیاری از تحلیلگران و مقامات بر این باورند که حملات هوایی به تنهایی نمی‌توانند حوثی‌ها را بازدارند، چه برسد به اینکه آن‌ها را شکست دهند.

آگهی

source

توسط modekhabari.ir