ژاپن برای نخستین بار طرحی را منتشر کرده که براساس آن در صورت بروز درگیری در اطراف تایوان، بیش از ۱۰۰ هزار غیرنظامی را از جزایر جنوبی‌اش تخلیه خواهد کرد. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌ها میان چین و تایوان افزایش یافته است.

آگهی

براساس این طرح در صورت وقوع درگیری، حدود ۱۱۰ هزار ساکن و ۱۰ هزار گردشگر از جزایر ساکیشیما در جنوب غربی ژاپن با هواپیما و کشتی به مناطق امن منتقل خواهند شد.

 به گزارش خبرگزاری کیودو ژاپن، این عملیات تخلیه طی شش روز انجام می‌شود و افراد به هشت استان در جنوب غربی و غرب ژاپن منتقل خواهند شد. این جابه‌جایی ابتدا به جزیره کیوشو، یکی از چهار جزیره اصلی ژاپن انجام شده و از آنجا به اقامتگاه‌هایی در سایر نقاط منتقل خواهند شد.

توکیو اعلام کرده که از آوریل سال آینده، مانورهایی برای شرایط تخلیه اضطراری در این جزایر ساکیشیما که بخشی از استان اوکیناوا هستند انجام خواهد داد.

احتمال حمله نظامی چین به تایوان، ژاپن را بر آن داشته تا تدابیر بیشتری برای محافظت از جزایر دورافتاده‌اش اتخاذ کند، جزایری که ممکن است در صورت تنش نظامی در تنگه تایوان تحت تاثیر قرار گیرند.

چین، تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند و تاکید دارد که خواستار «اتحاد مجدد» با این جزیره است اما تایوان خود را کشوری مستقل با دولت، ارتش و نظام سیاسی جداگانه می‌داند و می‌گوید آینده‌اش باید به‌دست مردم این جزیره تعیین شود.

چین در سال‌های اخیر فشار نظامی بر تایوان را افزایش داده و استفاده از زور برای الحاق این جزیره به خاک خود را منتفی نمی‌داند.

دولت ژاپن همچنین قصد دارد سامانه‌های موشکی زمین به هوا را در جزیره یوناگونی، واقع در ۱۰۰ کیلومتری تایوان، مستقر کند. این جزیره که پایگاه «نیروهای دفاع از خود» ژاپن را در خود جای داده، در حال ساخت پناهگاه‌های زیرزمینی موقت با ذخیره غذا و آب برای دوهفته است.

ژن ناکاتانی، وزیر دفاع ژاپن در ژانویه گفت که ساکنان جزایر مرزی کشور احساس نگرانی و ناامنی شدیدی دارند. او در گفت‌وگو با روزنامه یومیوری شیمبون اظهار داشت: «می‌خواهم همه اقدامات ممکن را برای دفاع از کشورمان انجام دهم.»

اگرچه در این طرح مستقیما به تایوان اشاره نشده اما نگرانی‌ها درباره احتمال بروز درگیری نظامی در این جزیره پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ و بازگشت سیاست خارجی دونالد ترامپ با شعار «اول آمریکا» افزایش یافته است؛ موضوعی که باعث شده برخی مقامات محلی در مورد تعهد آمریکا به دفاع از تایوان و متحدانش در منطقه تردید کنند.

این طرح در رسانه‌های تایوان بازتاب گسترده‌ای داشت و بیشتر رسانه‌ها آن را با تهدیدهای فزاینده در تنگه تایوان و تغییر در روابط آمریکا مرتبط دانستند. یکی از کاربران در بخش نظرات یک خبر محلی نوشت: «این وضعیت هر روز بیشتر شبیه جنگ می‌شود.»

کاربر دیگری گفته: «ژاپنی‌ها هم فهمیده‌اند که ترامپ از تایوان دفاع نخواهد کرد. حتی اگر به تایوان سلاح بدهند، شاید پیروز نشوند. آن‌ها برای اینکه از آسیب در امان بمانند از حالا راه عقب‌نشینی را پیدا کرده‌اند. اما آیا دولت ما هم فکری به حال مردم کرده؟»

در همین حال، رسانه‌های ژاپن گزارش داده‌اند که دولت قصد دارد موشک‌های دوربرد در جزیره کیوشو مستقر کند؛ اقدامی که ناشی از نگرانی نسبت به تغییر موضع دولت ترامپ در قبال پیمان امنیتی پساجنگ جهانی با ژاپن است؛ پیمانی که آمریکا را موظف به دفاع از ژاپن در صورت حمله می‌کند.

رسانه‌های ژاپن گزارش داده‌اند که دولت این کشور قصد دارد موشک‌های دوربرد در جزیره کیوشو مستقر کند؛به نظر می‌رسد این اقدام در واکنش به نگرانی‌ها درباره احتمال تغییر موضع دولت ترامپ نسبت به پیمان امنیتی پس از جنگ جهانی دوم با آمریکا صورت می‌گیرد. بر اساس این پیمان، آمریکا موظف است در صورت حمله به ژاپن از آن دفاع کند.

ترامپ پیش‌تر از این پیمان انتقاد کرده و گفته بود: «ما رابطه خوبی با ژاپن داریم اما توافقی داریم که طبق آن ما باید از آن‌ها محافظت کنیم ولی آن‌ها مجبور نیستند از ما محافظت کنند. این توافق یک‌طرفه است… ضمن اینکه از نظر اقتصادی هم از ما سود زیادی می‌برند. واقعا باید پرسید، چه کسی این توافق‌ها را می‌نویسد؟»

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

آگهی

یوشیماسا هایاشی، دبیر ارشد کابینه ژاپن گفته است که این طرح «با این فرض تهیه شده که ژاپن در شرایطی قرار بگیرد که احتمال حمله نظامی وجود دارد.»

استان اوکیناوا، که تقریبا ۵۰ هزار نیروی آمریکایی در آن مستقر هستند در صورت وقوع بحران در تایوان می‌تواند نقش مهمی در تحرکات نظامی ایفا کند. ژاپن همچنین بر سر مجموعه‌ای از جزایر غیرمسکونی به نام «سنکاکو» در دریای چین شرقی با پکن مناقشه دارد، جزایری که در کنترل توکیو است اما چین مدعی مالکیت آن‌هاست و آن‌ها را «دیائویو» می‌نامد.

source

توسط modekhabari.ir