آگهی

چین در هفته‌های اخیر در آب‌های جنوبی خود رزمایش‌های نظامی غیرمعمولی را با استفاده از سه شناور ویژه برگزار کرده است؛ شناورهایی که با اتصال به یکدیگر، پلی متحرک می‌سازند که از آب‌های عمیق به‌سمت ساحل امتداد می‌یابد.

کارشناسان می‌گویند این تحولات نشان می‌دهد ارتش چین ممکن است اکنون گامی بزرگ‌تر به توانایی انتقال هزاران نیرو و تجهیزات نظامی به سواحل تایوان نزدیک شده باشد.

این شناورها با پایه‌های مستحکمی به بستر دریا ثابت می‌شوند و از طریق پل‌هایی جمع‌شونده، مسیری نزدیک به ۸۰۰ متر تا ساحل ایجاد می‌کنند. امری که می‌تواند یکی از پیچیده‌ترین چالش‌های لجستیکی چین برای حمله احتمالی به تایوان را برطرف کند.

در برنامه‌ای تلویزیونی از رسانه‌های دولتی چین، این شناورها به‌عنوان «ترکیبی از پل و بندر» معرفی شده‌اند که می‌توانند کشتی‌های حامل تجهیزات نظامی را مستقیماً به محل تخلیه نزدیک کنند.

وی دونگ‌سو، تحلیل‌گر نظامی شبکه سی‌سی‌تی‌وی، در این باره گفت: «وقتی این شناورها ظاهر می‌شوند، یعنی مرحله‌ی حساس پیاده‌سازی نیرو موفقیت‌آمیز بوده است.»

عکس‌های ماهواره‌ای و ویدئوهایی که در رسانه‌های اجتماعی چینی منتشر شده‌اند نشان می‌دهند این شناورها در حال تمرین با شماری از کشتی‌های باری و مسافری هستند که قادرند خودروهای زرهی، تانک‌ها و سربازان را منتقل کنند.

این تمرین‌ها در حدود ۳۵۰ کیلومتری جنوب غربی گوانگ‌ژو، محل ساخت شناورها، انجام شده‌اند.

سال‌هاست که ارتش چین تمرین‌های نظامی را حول شبه‌جزیره تایوان را اجرا می‌کند، اما بسیاری از کارشناسان تردید داشتند که چین بتواند با سرعت و حجم کافی نیرو از تنگه تایوان عبور کند.

وجود بادها و جریان‌های شدید به همراه ساحل‌های محدود و محافظت‌شده تایوان، از مهم‌ترین موانع تاکنون بوده‌اند. اما اگر این شناورها به‌کار گرفته شوند، امکان انتخاب سواحل کمتر محافظت‌شده برای ورود نیز فراهم می‌شود.

جِی مایکل دَهم، افسر پیشین اطلاعات نیروی دریایی آمریکا، در این خصوص می‌گوید: «من قبلاً تردید داشتم که ارتش چین تا سال ۲۰۲۷ بتواند به هدف شی جین‌پینگ برای آمادگی جهت حمله به تایوان برسد، اما طی ۱۲ تا ۱۸ ماه گذشته پیشرفت‌های لجستیکی آن‌ها واقعاً نظرم را تغییر داده است.»

ظرفیتی برای انتقال صدها خودروی زرهی در یک روز

به گفته جیسون وانگ، تحلیل‌گر تصاویر ماهواره‌ای، این پل‌های شناور می‌توانند در یک روز صدها خودروی زرهی را از کشتی به ساحل منتقل کنند.

وی تأکید می‌کند که چین به‌تنهایی هنوز ناوهای خاکستری (کشتی‌های جنگی تمام‌عیار) کافی برای حمله کامل ندارد، اما ترکیب این شناورها با کشتی‌های تجاریِ چندمنظوره، داستان را تغییر می‌دهد.

آقای وانگ می‌گوید: «این شناورها موقعیت‌های تازه‌ای را برای ورود نیروها در امتداد سواحل تایوان ایجاد می‌کنند که پیش‌تر قابل استفاده نبودند.»

به گفته وی در کشتی‌سازی گوانگ‌ژو، جایی که شناورهای جدید ساخته شده‌اند، یک مجموعه‌ی دیگر شامل سه شناور تقریباً تکمیل شده و برای انجام آزمایش‌های اولیه به آب انداخته شده است.ظط

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

آگهی

از نورماندی تا تایوان؛ درس‌هایی از تاریخ جنگ‌های آبی-خاکی

بر اساس گزارش تحلیل‌گران، چین به‌دقت تجربیات نظامی مانند نبرد فالکلند (۱۹۸۲) و حمله آبی-خاکی نیروهای متفقین در نورماندی (۱۹۴۴) را مطالعه کرده است.

تمرین‌های اخیر نشان می‌دهند که چین مشغول بررسی عملیاتی این فناوری است، حتی اگر هنوز برای تولید انبوه آماده نباشد.

در یکی از تمرین‌های اخیر، اتصال کشتی‌ها به اسکله‌های شناور چندین ساعت زمان برد و برخی کشتی‌ها مجبور شدند چندین بار تلاش کنند تا بتوانند پهلو بگیرند.

اما تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که در یکی از مراحل تمرین، چهار کشتی به‌طور همزمان در حال فعالیت با این شناورها بودند. اتفاقی که پیش از این سابقه نداشت.

آگهی

source

توسط modekhabari.ir