آگهی

سخنان خانم وسمقی در شرایطی مطرح می‌شود که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ ایران، ارقام قابل‌توجهی به نهادهای مرتبط با حوزه‌های علمیه و تربیت طلاب اختصاص یافته است. برای نمونه ۷ هزار میلیارد تومان​ اعتبار شورای عالی حوزه‌های علمیه است. مرکز خدمات حوزه‌های علمیه نیز ۱۴ هزار میلیارد تومان​ بودجه دارد.

بودجه جامعه المصطفی نیز ۱،۷۵۶ میلیارد تومان​ است. بودجه سازمان تبلیغات اسلامی نیز حدود ۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. خانم وسمقی می‌گوید «با این وضعیت هم طلبه‌ها وقت خودشان را تلف می‌کنند و هم اموال عمومی کشور به هدر می‌رود.»

برای مسلمان واقعی نیازی به مرجع تقلید و حوزه علمیه نیست

ایناسلام پژوه و حقوقدان می‌گوید: «بر این باورم که مسلمانان دیندار و متشرع آنچه در زندگی نیاز دارند این است که چطور بر اساس سنت اسلام عبادت کنند، چطور نماز بخوانند، حج بروند و روزه بگیرند. عمل به اینها نیاز به حوزه علمیه و مرجع تقلید ندارد.  همینکه کتاب‌هایی در این باره باشد تا آنها بخوانند و بدانند بر اساس سنت اسلامی چطور باید این عبادت‌ را انجام دهند، کافی است.»

تربیت این همه طلبه در حوزه عملیه دیگر کاربردی ندارد

صدیقه وسمقی درباره تربیت هزاران طلبه در حوزه‌های علمیه ایران می‌گوید: «از نظر من تربیت این همه طلبه برای احکام فقهی برای مواردی که اصلا دیگر کاربرد ندارد از جمله قوانین خانواده، دیات، حدود، بیع، تجارت و شهادت غیرضروری است. این احکام دیگر هیچکدام به آن شکل در جامعه کاربردی ندارد. به باور من هم طلبه ‌ها وقت خودشان را تلف می‌کند و هم اموال عمومی به هدر می‌رود. اصلا چرا باید این همه طلبه‌ سنت‌ها را آموزش ببینند. به نظرم هم حوزه‌های علوم دینی باید کاهش بیاید و هم اینکه رویه آموزش خودشان را به طور جدی تغییر دهند وگرنه کار بیهوده‌ای برای آینده ایران خواهد بود.»

محصول حوزه‌های علمیه در جوامع امروزی نه پذیرش دارد و نه کارکردی

 به باور این پژوهشگر حوزه فقه و دین «محصولی که از حوزه‌های علمیه بیرون بیاید دیگر در جوامع امروزی نه پذیرش دارد و نه کارکردی. اگر طلبه‌ها به خوبی درباره همین احکام فکر کنند می‌فهمند که اینها احکام الهی نیستند بلکه سنت‌هایی بوده‌اند که مردمان گذشته در دوره‌ای به آنها عمل می‌کردند.»

کتاب تازه صدیقه وسمقی با موضوع حجاب به زودی در خارج از ایران منتشر می‌شود. او از منتقدان حجاب اجباری است و بارها زندانی شده است.

خانم وسمقی، عضو و سخنگوی نخستین شورای شهر تهران بود. او از دانشگاه تهران دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی دریافت کرد و سالها در همان دانشگاه استادیار فقه بود.

source

توسط modekhabari.ir