آگهی

این اقدام همزمان با تلاش دولت مرکزی برای گسترش نفوذ خود در سراسر خاک سوریه و تقویت انسجام و یکپارچگی در این کشور انجام شده است.

نیروهای کرد در پی حصول توافق با دولت مرکزی، عمدتا محله‌های شیخ مقصود و اشرفیه را که طی دهه گذشته تحت کنترل جنگجویان کرد در حلب بود، ترک کردند.

این اقدام، گامی مثبت در جهت تقویت پیمانی است که ماه گذشته بین دولت موقت سوریه و نهاد تحت رهبری کردها در شمال شرق این کشور به دست آمد.

انتظار می‌رود توافق یاد شده درنهایت به ادغام نیروی اصلی کرد تحت حمایت ایالات متحده در سوریه موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» با ارتش سوریه منجر شود.

خروج مبارزان «نیروهای دموکراتیک سوریه» که تحت رهبری کُردها و زیر حمایت واشنگتن هستند، یک روز پس از آزادی ده‌ها زندانی از هر دو طرف در حلب، بزرگترین شهر سوریه انجام شد.

خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) گزارش داد که نیروهای دولتی در امتداد جاده‌ای مستقر شده‌اند که «نیروهای دموکراتیک سوریه» برای رفت و آمد بین حلب و مناطق شرق رود فرات از آن استفاده خواهند کرد. این مناطق که تقریباً یک چهارم خاک سوریه را تشکیل می‌دهند، تحت کنترل نیروهای کرد قرار دارند.

محله‌های شیخ مقصود و اشرفیه از سال ۲۰۱۵ تحت کنترل «نیروهای دموکراتیک سوریه» بودند. این وضعیت حتی پس از آنکه نیروهای بشار اسد، رئیس‌جمهوری برکنار شده سوریه، حلب را در اواخر سال ۲۰۱۶ تصرف کردند، همچنان پابرجا بود.

دو محله یاد شده تا زمان تسلط نیروهای وفادار به احمد الشرع، رهبر سابق شورشیان و رئیس‌جمهوری موقت کنونی سوریه بر شهر در نوامبر گذشته، تحت اداره «نیروهای دموکراتیک سوریه» باقی ماندند. تسخیر حلب در واقع زمینه ساز تصرف دمشق و برکناری اسد از قدرت بود.

پس از دهه‌ها به حاشیه رانده شدن کردها تحت حاکمیت خاندان اسد، توافق امضا شده در ماه گذشته زمینه تحقق حقوق کردهای سوریه در قانون اساسی از جمله استفاده از زبان و آموزش آن را که برای دهه‌ها ممنوع شده بود، فراهم خواهد کرد.

صدها هزار کرد که طی نزدیک به ۱۴ سال جنگ داخلی در سوریه آواره شده‌اند، در پی اجرا شدن این توافق به خانه‌های خود بازخواهند گشت. بر اساس این توافق همچنین هزاران کرد ساکن سوریه که برای دهه‌ها تحت حکومت خاندان اسد از حق شهروندی محروم شده بودند، از این حق برخوردار خواهند شد.

کردها حدود ۱۰ درصد از جمعیت ۲۳ میلیونی سوریه را در دوران پیش از جنگ در این کشور تشکیل می‌دادند. رهبران کرد می‌گویند که خواهان خودمختاری کامل با در اختیار داشتن دولت و پارلمان مختص خود نیستند. آنها خواهان تمرکززدایی و داشتن اختیار برای اداره امور روزمره خود هستند.

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

source

توسط modekhabari.ir