آگهی

مذاکرات «مستقیم یا غیرمستقیم» در عمان؛ آیا مسقط تهران و ترامپ را به یکدیگر نزدیک خواهد کرد؟

در آستانه دور جدید گفت‌وگوهای هسته‌ای میان ایران و آمریکا، مقامات ایرانی به دیده تردید به این مذاکرات می‌نگرند و اعتماد چندانی به نتیجه‌بخش بودن آن ندارند. با این حال، برخی امیدوارند که در گفتگوها، دریچه‌هایی برای نزدیکی طرفین گشوده شود.

این در حالی است که دولت ترامپ به صراحت اعلام کرده در صورت عدم دستیابی به توافق، نه تنها تحریم‌های شدیدتر بلکه حمله‌ای نظامی نیز متوجه ایران خواهد بود. کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا، روز سه‌شنبه در گفت‌وگویی با شبکه CNBC اعلام کرد: «اگر ایران با ما بر سر برنامه هسته‌ای خود به توافق نرسد، باید منتظر تحریم‌های بسیار سخت‌تری باشد.»

همزمان، قرار است مذاکراتی میان ایران و آمریکا در روز شنبه در عمان برگزار شود. اگرچه ترامپ اعلام کرده که این مذاکرات مستقیم خواهد بود، اما عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، تأکید کرده که ایران تنها با گفت‌وگوهای غیرمستقیم موافق است و فشارها و تهدیدهای واشنگتن مانع گفت‌وگوی رو در رو می‌شود.

گزارش آژانس: حجم استخراج اورانیوم در ایران نشان از وجود ذخایر بسیار بزرگتری دارد

بر پایه آخرین داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران در حال گسترش تولید اورانیوم است و اعلام کرده ذخایر این فلز بسیار بیشتر از آن چیزی است که پیش‌تر برآورد شده بود.

آمار جدید روز سه‌شنبه در «کتاب قرمز»، گزارش دو سالانه صنعت اورانیوم آژانس، منتشر شده و ممکن است نگرانی‌هایی را درباره جهت‌گیری برنامه هسته‌ای ایران برانگیزد.

آژانس در این گزارش می‌گوید که جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۲۲ در حال حفاری دست کم ۱۲ معدن اورانیوم جدید بوده است، اما منابع آن اقتصادی به نظر نمی‌رسد و بسیار کمتر از آن است که برای سوخت‌رسانی به یک رآکتور هسته‌ای لازم است.

پیشروی ارتش روسیه در کورسک و عملیات مرزی اوکراین در بلگورود؛ زلنسکی: جنگ باید به خاک دشمن برگردد

وزارت دفاع روسیه روز سه‌شنبه اعلام کرد نیروهای این کشور موفق شده‌اند منطقه گو‌یِوو در استان کورسک را از کنترل ارتش اوکراین خارج کنند. به گفته مقامات نظامی روسیه، حملات هوایی و توپخانه‌ای علیه مواضع اوکراینی‌ها در آن‌سوی مرز نیز ادامه دارد.

روسیه از اوت سال گذشته تلاش کرده تا نیروهای اوکراینی را از کورسک بیرون کند؛ حمله غافلگیرانه اوکراینی‌ها به این منطقه در سال ۲۰۲۴، ضربه‌ای حیثیتی برای ولادیمیر پوتین بود. اما حالا مسکو می‌گوید بخش‌های زیادی از خاک خود را بازپس گرفته و نیروهای اوکراینی را به نزدیکی مرز عقب رانده است.

در تحولی هم‌زمان، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، برای نخستین‌بار حضور نیروهای اوکراینی در استان بلگورود روسیه را تأیید کرد. او گفت: «ما به عملیات فعال در مناطق مرزی در خاک دشمن ادامه می‌دهیم و این کاملاً مشروع است؛ جنگ باید به جایی برگردد که از آن آغاز شده است.»

زلنسکی هدف از این عملیات را دفاع از شهرها و مناطق مرزی اوکراین در استان‌های خارکیف و «سومی» عنوان کرد که بارها هدف حملات موشکی و پهپادی روسیه قرار گرفته‌اند.

گزارش‌ها از احتمال خروج ۱۰ هزار نیروی نظامی آمریکا از شرق اروپا

شبکه خبری ان‌بی‌سی گزارش کرده است که ایالات متحده آمریکا در حال بررسی خروج حدود ۱۰ هزار نیروی نظامی خود از اروپای شرقی است.

آگهی

در سال ۲۰۲۲ و پس از حمله روسیه به اوکراین، دولت وقت آمریکا به رهبری جو بایدن حدود ۲۰ هزار نیروی اضافی برای تقویت جبهه شرقی ناتو به منطقه اعزام کرده بود.

به گفته منابع آمریکایی و اروپایی که شبکه ان‌بی‌سی با آن‌ها گفتگو کرده، گفت‌وگوهایی درباره کاهش این نیروها به‌ویژه در کشورهای رومانی و لهستان در جریان است.

طبق این گزارش، کاهش نیروها می‌تواند نیمی از این اعزام‌های تقویتی را شامل شود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از زمان بازگشت به قدرت خواستار پایان سریع جنگ بیش از سه ساله اوکراین شده، اما هنوز موفق به دستیابی به توافقی تعیین‌کننده نشده است.

آگهی

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

source

توسط modekhabari.ir