آگهی

بر اساس این توافق، فریدریش مرتس، رهبر حزب دموکرات‌مسیحی (CDU)، به احتمال زیاد صدر اعظم بعدی آلمان خواهد شد و جایگزین اولاف شولتس، صدر اعظم کنونی، می‌شود. احزاب شرکت‌کننده در این ائتلاف، نشست خبری خود را برای ساعت ۱۵ به وقت محلی برنامه‌ریزی کرده‌اند.

ائتلافی با اکثریت پارلمانی

ائتلاف دوگانه حزب اتحاد، شامل دموکرات‌مسیحی‌ها و سوسیال‌مسیحی‌های باواریا در انتخابات ۲۳ فوریه به عنوان نیروی برتر ظاهر شد. آقای مرتس پس از پیروزی، به سراغ حزب سوسیال‌دموکرات (SPD) رفت، همان حزبی که شولتس رهبری آن را بر عهده دارد، تا با کمک آن اکثریت لازم را برای تشکیل دولت به‌دست آورد.

با این حال، روند رسمی هنوز به پایان نرسیده است. تا زمانی که توافق ائتلاف در رای‌گیری داخلی اعضای حزب سوسیال‌دموکرات و همچنین در نشست رسمی حزب دموکرات‌مسیحی تأیید نشود، پارلمان نمی‌تواند آقای مرتس را به عنوان صدر اعظم انتخاب کند؛ انتخابی که احتمالاً در اوایل ماه مه انجام خواهد شد.

نشانه‌هایی از تغییر سیاست اقتصادی و دفاعی

جزئیات کامل توافق هنوز منتشر نشده، اما پیش‌تر در ماه گذشته، دو حزب توافق کردند قوانینی را از تصویب پارلمان بگذرانند که به دولت اجازه افزایش بودجه دفاعی با تعدیل محدودیت‌های سخت‌گیرانه بدهی می‌دهد. همچنین صندوقی برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها ایجاد شده که هدف آن خروج اقتصاد آلمان از رکود است.

این تغییر مسیر برای آقای مرتس، که پیش از انتخابات با هرگونه افزایش بدهی مخالف بود، قابل توجه است. با این حال، او در ماه گذشته گفته بود که اکنون زمان آن رسیده تا آلمان و اروپا توان دفاعی خود را تقویت کنند و افزود: «همان‌طور که برای رشد اقتصادی از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنیم، باید در حوزه دفاعی هم همین رویکرد را در پیش بگیریم.»

بحران داخلی و فشارهای خارجی

انتخابات اخیر در پی فروپاشی دولت ائتلافی آقای شولتس در نوامبر، هفت ماه زودتر از موعد برگزار شد. دولت شولتس تنها سه سال دوام آورد و اختلافات داخلی و نارضایتی گسترده مردمی، آن را با چالش‌های جدی روبه‌رو کرده بود.

در کنار بحران داخلی، فشارهای خارجی نیز موجب تسریع روند ائتلاف شد. اعلام تعرفه‌های جدید و سنگین از سوی رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، نگرانی‌هایی جدی درباره آینده اقتصادی آلمان ایجاد کرد؛ کشوری که اقتصادش به شدت به صادرات وابسته است و در دو سال گذشته با رشد منفی روبه‌رو بوده است.

تردیدها نسبت به تعهد آمریکا به متحدان اروپایی نیز، به یکی از عوامل کلیدی برای افزایش بودجه دفاعی در دولت آینده تبدیل شده است.

نگرانی از رشد جریان راست افراطی

افزایش محبوبیت حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) که در انتخابات اخیر جایگاه دوم را به‌دست آورد، یکی دیگر از عوامل مؤثر در تسریع تشکیل ائتلاف جدید بود. در مقابل، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که حمایت عمومی از حزب اتحاد رو به کاهش است.

ائتلاف پیش‌رو متشکل از دو حزب سنتی آلمان پس از جنگ جهانی دوم است. با این حال، عملکرد انتخاباتی حزب اتحاد متوسط و حزب سوسیال‌دموکرات نیز به بدترین نتیجه‌اش در انتخابات سراسری پس از جنگ رسیده است.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

این دو حزب در مجموع ۳۲۸ کرسی از مجموع ۶۳۰ کرسی پارلمان آلمان (بوندستاگ) را در اختیار دارند که برای تشکیل دولت کافی است.

source

توسط modekhabari.ir