علی خامنه‌ای درباره دور اول مذاکرات ایران و آمریکا در عمان: خوب اجرا شده اما نباید خوش‌بینی و بدبینی‌ افراطی داشت

آگهی

علی خامنه‌ای، رهبر ایران روز سه‌شنبه در جمع مسئولان ارشد سه قوه گفت که «درباره مذاکره خوب کار شده» اما «نباید مسائل کشور را به گفت‌وگوها گره زد.»

آقای خامنه‌ای با بیان اینکه «نباید خوش‌بینی و بدبینی‌ افراطی داشت» گفت که «برای تحقق اهداف در همه زمینه‌ها باید با شتاب بیشتر ادامه یابد و هیچ چیز به نتایج مذاکرات گره زده نشود.»

رهبر ایران با اشاره به مذاکرات هسته‌ای در دولت حسن روحانی، رئیس جمهوری پیشین که منجر به برنامه جامع اقدام مشترک شد گفت: «اشتباهی که در برجام انجام شد و همه چیز کشور را به پیشرفت مذاکرات منوط کرد، نباید تکرار شود چرا که کشور شرطی می‌شود و همه چیز از جمله سرمایه‌گذاری تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات معطل می‌ماند.»

سفر مدیرکل آژانس انرژی اتمی به تهران چه تاثیری بر دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا می‌گذارد؟

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آستانه دور دوم مذاکرات میان ایران و آمریکا، ، به تهران سفر می‌کند. هدف از این سفر، پیگیری اجرای بیانیه مشترک مارس ۲۰۲۳ و تلاش برای حل و فصل اختلافات باقی‌مانده پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، از طریق رایزنی‌های فنی و سیاسی  عنوان شده است.

با این حال، برخلاف گزارش‌های قبلی که اعلام کرده بودند دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم، پایتخت ایتالیا برگزار خواهد شد، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امرو خارجه ایران، شامگاه چهارشنبه ۱۴ آوریل اعلام کرد که این گفتگوها در مسقط، پایتخت عمان برگزار خواهد شد.

سفر رافائل گروسی به تهران در شرایطی صورت می‌گیرد که همزمان چالش‌های فنی و تحولات سیاسی و امنیتی بر فضای مذاکرات هسته‌ای سایه افکنده‌اند.

پاسخ سفیر سابق ایران در آلمان به پرسش یورونیوز: طرح سرمایه‌گذاری ۱۰۰۰ میلیاردی آمریکا واقعیت دارد؟

در روزهای اخیر سخنانی از علی ماجدی، دیپلمات پیبشین ایران، در فضای مجازی منتشر شد با این مضمون که مذاکرات ایران و آمریکا در عمان نتیجه مذاکرات قبلی بین امیر ایروانی (نمایندۀ دائم ایران در سازمان ملل متحد) و ایلان ماسک در نیویورک است و آمریکا برای ۱۰۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری به ایران می‌آید.

علی ماجدی در دولت‌های هاشمی و خاتمی و روحانی، به ترتیب، سفیر ایران در برزیل، ژاپن و آلمان و در دوران جنگ ایران و عراق نیز مشاور اقتصادی میرحسین موسوی بوده است. وی که ۷۹ سال سن دارد، در سال نخست دولت اول روحانی هم معاون بازرگانی و امور بین‌الملل وزارت نفت بود.    

کالاس از آمادگی اتحادیه اروپا برای اعزام پلیس غیرنظامی برای مدیریت آینده نوار غزه خبر داد

در نشست خبری کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با محمد مصطفی، نخست‌وزیر تشکیلات خودگران فلسطینی بر مواضع قاطع اتحادیه اروپا در قبال حمایت از مردم فلسطین و راه حل دو-کشوری تاکید شد. کالاس بر اعزام نیروی پلیس غیرنظامی این (EUPOL COPPS) به‌ویژه در مدیریت آینده نوار غزه اظهار آمادگی کرد.

مصطفی در نخستین حضور بین‌المللی‌اش در نشست سطح‌بالای اتحادیه اروپا، خواهان حمایت عملی و دیپلماتیک گسترده‌تر اروپا از مردم فلسطین شد.

کایا کالاس در این نشست با اعلام حمایت حداکثری اتحادیه اروپا از سرزمین‌های فلسطینی گفت: «ما بسته شدن سراسری مسیر ورود کمک‌های انسانی به غزه را محکوم می‌کنیم. اسرائیل باید فورا و به طور کامل ورود کمک‌های بشردوستانه را به حالت اول بازگرداند. اتحادیه اروپا همچنین قویا با سیاست شهرک‌سازی اسرائیل، به‌ویژه در داخل و اطراف بیت المقدس [اورشلیم] مخالف است. از اسرائیل می‌خواهیم که گسترش شهرک‌ سازی‌ها را متوقف کند. ما همچنین تحریم‌هایی را علیه شهرک‌نشینان افراطی اسرائیلی اعمال کرده‌ایم و بر روند اجرای این تحریم‌ها نظارت می‌کنیم.»

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

source

توسط modekhabari.ir