تاریخ انتشار به روز شده در

مدیرکل نهاد نظارت اتمی وارد تهران شد؛ گروسی: بدون آژانس هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است

آگهی

رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سفر ۲ روزه خود به تهران، عصر چهارشنبه ۱۶ آوریل (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) وارد فرودگاه مهرآباد شد و مورد استقبال رسمی بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون امور بین‌الملل سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفت.

مدیرکل نهاد نظارت اتمی می‌گوید بر این باور است که ایران «فاصله زیادی» با دستیابی به سلاح هسته‌ای ندارد.

آقای گروسی در پاسخ به این سوال لوفیگارو که چرا درست پس از دیدار اخیر عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه که در تاریخ ۱۲ آوریل در عمان برگزار شد، عازم تهران می‌شود و اینکه آیا این سفر برای مطالبه جایگاهی در میز مذاکرات است، گفت: «ما [به عنوان آژانس] بخشی از این گفت‌وگوی دوجانبه میان آقایان عراقچی و ویتکوف نیستیم، اما نسبت به آن بی‌تفاوت هم نیستیم. آن‌ها به‌خوبی می‌دانند که ما باید نظر خود را درباره هرگونه توافق احتمالی اعلام کنیم، چراکه این ما هستیم که باید آن را راستی‌آزمایی کنیم. بنابراین، ما پیشاپیش گفت‌وگوهای غیررسمی‌ را با آن‌ها آغاز کرده‌ایم. اما به‌محض اینکه متنی با مفاد مشخصی ارائه شود، از ما خواسته خواهد شد درباره نحوه و دامنه راستی‌آزمایی‌هایی که باید اجرا شود، نظر بدهیم.»

چرا توافق ترامپ با ایران می‌تواند بهتر اما خطرناک‌تر از توافق اوباما باشد؟

آنچه دولت ترامپ در یک توافق جدید هسته‌ای با ایران به‌دنبال آن است، هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست. اما بر اساس مصاحبه استیو ویتکاف، نماینده ویژه دولت، با شبکه فاکس‌نیوز، به‌نظر می‌رسد تمرکز اصلی بر محدود کردن غنی‌سازی اورانیوم و گسترش دسترسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) باشد.

رسانه اسرائيلی جروزالم پست در تحلیلی به این موضوع پرداخته و توافق احتمالی با ایران را مورد بررسی قرار داده و می‌نویسد: این احتمال وجود دارد که نظارت گسترده‌تر آژانس شامل دسترسی بی‌سابقه به زرادخانه موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی نیز شود.

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا: غرب دیگر آن غربی نیست که می‌شناختیم

اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در گفت‌وگویی مفصل با روزنامه‌ی آلمانی «تسایت» با اشاره به تنش‌های اخیر با دولت آمریکا در دوران دونالد ترامپ گفت: «غربی که ما می‌شناختیم دیگر وجود ندارد.»

او در بخشی از این گفت‌وگو تاکید کرد: «اروپا همچنان یک پروژه صلح است. اینجا الیگارش‌ها تصمیم‌گیرنده‌ نیستند، ما به کشورهای همسایه‌ حمله نمی‌کنیم و آن‌ها را تنبیه نمی‌کنیم. برعکس ۱۲ کشور در صف پیوستن به اتحادیه اروپا هستند، یعنی حدود ۱۵۰ میلیون نفر.»

آیا حزب‌الله خود را خلع سلاح و اسرائيل نظم جدیدی در لبنان برپا می‌کند؟

راندا سلیم، پژوهشگر مؤسسه سیاست خارجی دانشگاه جانز هاپکینز می‌گوید: «این‌ها قوانین جدید بازی‌اند. پاسخ اسرائیل دیگر محدود به جنوب لبنان نیست. هر زمان حمله‌ای علیه اسرائیل صورت بگیرد، آن‌ها با شدت پاسخ خواهند داد. چه در جنوب لبنان، چه در بیروت و در این حملات و افراد کلیدی در حزب‌الله و حماس مورد هدف قرار خواهند گرفت.»

میراو زونزین، تحلیلگر ارشد امور اسرائیل در گروه بحران بین‌المللی (ICG)، در این رابطه می‌گوید: «پیام اسرائیل به‌ویژه با حمله به بیروت این است که خواهان یک واقعیت امنیتی جدید در شمال است. اسرائیل می‌خواهد با قدرت زیاد نشان دهد که هیچ‌گونه شلیکی را تحمل نخواهد کرد، و همین روش را مبنای حفظ آتش‌بس قرار داده البته از دید خودش.»

از سوی دیگر، حزب‌الله پس از ماه‌ها بمباران‌های سنگین اسرائیل و سپس سقوط متحدش، بشار اسد، در دسامبر، ضربات سنگینی خورده است.

رویترز گزارش داده که حزب‌الله چند هزار نیروی خود را از دست داده و ارتش اسرائیل مدعی شده که بین ۷۰ تا ۸۰ درصد از زرادخانه این گروه با برد تا ۴۰ کیلومتر را نابود کرده است. همچنین، رهبر این گروه حسن نصرالله نیز کشته شده است.

بلنفورد می‌گوید: «با این شکست‌ها و دست بالا داشتن اسرائیل در آتش‌بس فعلی، احتمال بروز نارضایتی درون حزب‌الله وجود دارد و شاید حتی همین حالا هم آغاز شده باشد.»

سخنگوی قوه‌ قضاییه: برای «تتلو» حکم اعدام صادر شده اما هنوز قطعی نیست

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه ایران روز چهارشنبه اعلام کرد که حکم اعدام امیرحسین مقصودلو، مشهور به تتلو صادر شده اما این حکم هنوز در دیوان عالی کشور قطعی نشده و در حال بررسی است.

آقای جهانگیر در گفتگو با خبرنگاران گفت که امیرحسین مقصودلو به اتهام «تشویق به فساد و فحشا» به ۱۰ سال حبس محکوم شده و در حال گذراندن حکمش است. 

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

source

توسط modekhabari.ir