رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) که به تهران سفر کرده هشدار داد که زمان برای دستیابی به توافق هستهای در حال پایان یافتن است؛ او همچنین گفت: «ما در مرحلهای حساس از این مذاکرات مهم قرار داریم. میدانیم که زمان کمی داریم، به همین دلیل اینجا هستم تا این روند را تسهیل کنم.»
آقای گروسی با اشاره به اینکه آژانس بینٰالمللی انرژی اتمی باید در مذاکرات مربوط به برنامه هستهای ایران نقشآفرین باشد همچنین گفت: «من با مذاکرهکننده آمریکایی در تماس هستم تا ببینیم چگونه آژانس میتواند پلی میان ایران و ایالات متحده باشد و به دستیابی به نتیجهای مثبت در مذاکرات کمک کند.»
شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی روز پنجشنبه برای دیدار رسمی با مقامات ایران وارد تهران شد. برادر ولیعهد عربستان سعودی در این سفر که به دعوت محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران انجام میشود همچنین با علی خامنهای نیز دیدار و گفتگو کرد.
دانیل اترد، نائب رئیس هیات روابط با ایران پارلمان اروپا در گفتوگو با یورونیوز فارسی درباره روابط ایران و آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ احتمال درگیری نظامی را رد نکرد و گفت: «حتی تشدید تنشها در سطح کلامی هم میتواند پیامدهای واقعی در منطقهای تا این حد شکننده داشته باشد.»
به گفته آقای اترد این مذاکرات «بسیار حساس است» و آنچه اکنون «از آمریکاییها انتظار میرود، به کار بردن ظرافت در دیپلماسی است، نه برخوردی خشن و بیملاحظه مانند ورود بیمحابای گاوی به مغازهای پر از چینیهای ظریف.»
در بحبوحه تنشهای فزاینده با ایالات متحده، ایران تلاش کرده تا بر کارآمدی پدافند هوایی خود تأکید کند؛ پدافندی که در ماه اکتبر هدف حملات مرگبار هوایی اسرائیل قرار گرفت. اما اینکه این اقدامات تلاشی برای حفظ آبرو از سوی تهران است یا بازتابی از واقعیت، مشخص نیست.
مقامهای ایرانی در این مدت تلاش کردهاند سامانه اس ۳۰۰ روسی را با سامانه بومی باور ۳۷۳ ترکیب کنند.
جدل و تنش اتمی بین ایران و آمریکا در هفته پایانی فروردین سال ۱۳۵۶ (۱۹۷۷) افزایش یافت که اکبر اعتماد، رئیس وقت سازمان انرژی اتمی ایران، در کانون تحولات ناشی از آن قرار داشت.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
چهل و هشت سال پیش و در هفته پایانی فروردین ۱۳۵۶، ایران میزبان پنجمین کنفرانس بینالمللی انتقال تکنولوژی هستهای بود، کنفرانسی که با حضور دانشمندان اتمی از کشورهای مختلف جهان برگزار شد و بیش از همه تحت تاثیر سیاستهای هستهای تازه ایالات متحده بود که به تازگی توسط دولت جیمی کارتر اعلام شده بود؛ سیاستی که محدودیتهایی را بر بازیافت پلوتونیوم از سوخت مصرف شده و صدور تکنولوژی هستهای وضع کرد و انتقاد کشورهای متقاضی دریافت فناوری هستهای را برانگیخت.
source