تاریخ انتشار به روز شده در

آگهی

نشریه آمریکایی «هیل» در تحلیل خود از گزینه سومی نیز سخن گفته است که براساس آن آمریکا پس از حمله نظامی به دنبال دستیابی به توافقی خواهد بود که قابلیت اجرا داشته باشد. در این تحلیل آمده است که دونالد ترامپ پس از حمله نظامی حداکثر ابزار فشار بر ایران را خواهد داشت.

این در حالی است که بنا به گزارش‌ها دولت دونالد ترامپ در مذاکرات جاری حق ایران برای داشتن برنامه هسته‌ای غیرنظامی را به رسمیت شناخته است.

استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه گفته است که آمریکا به دنبال برچیدن برنامه هسته‌ای ایران نیست بلکه قصد دارد به توافقی با قابلیت راستی آزمایی دست یابد.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

با این حال چنین توافقی احتمالا برای اسرائیل، متحد نزدیک آمریکا در منطقه قابل قبول نخواهد بود، اما توافق جدید و سختگیرانه‌تر از برجام می‌تواند به دونالد ترامپ امکان دهد تا اعلام کند که نه تنها دستاوردی در عرصه خارجی داشته است بلکه به توافقی «بهتر» از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما دست یافته است.

نویسنده نشریه «هیل» بر این باور است که دونالد ترامپ در میان مشاورانش به مشورت کسی گوش می‌دهد که آخرین فردی است که اتاقش را ترک می‌کند.

رئیس‌جمهوری آمریکا به استیو ویتکاف، فرستاده ویژه خود در امور خاورمیانه اعتماد دارد اما مشخص نیست که او در برابر تیم کارکشته و باسابقه مذاکره‌کننده ایران می‌تواند کار را پیش ببرد یا خیر.

اطرافیان دونالد ترامپ در مورد ایران چه می‌اندیشند؟

به گفته اریک آر مندل، نویسنده مطلب «هیل» مایک والتس، مشاور امنیت ملی آمریکا، مارکو روبیو، وزیر خارجه و مایک هاکبی، سفیر آمریکا در اسرائیل جبهه «بی‌اعتمادی» به ایران را در میان نزدیکان دونالد ترامپ تشکیل می‌دهند. آنها معتقدند که باید به ایران بی‌اعتماد بود و سپس ادعاهای ایران را راستی‌آزمایی کرد.

در مقابل جبهه دیگری از نزدیکان دونالد ترامپ متشکل از جی دی ونس، معاون رئیس‌جمهوری، تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی و تاکر کارسون، مجری محبوب دونالد ترامپ قرار دارند که به طور کلی از سیاست انزواگرایی در عرصه بین‌المللی حمایت می‌کنند.

تاکر کارسون گفته است که اکنون «بدترین زمان» برای حمله به ایران محسوب می‌شود. او افزوده است: «هزاران آمریکایی [در پی حمله] کشته خواهند شد. ما بازنده جنگی خواهیم بود که پس از آن رخ می‌‌دهد. هیچ چیز برای کشور ما از این مخرب‌تر نخواهد بود.»

او افزوده است که دولت دونالد ترامپ به دلیل فشار «نئومحافظه‌کارها» از همیشه بیشتر به گزینه حمله نظامی به ایران نزدیک شده است. او همچنین حمله به ایران را به مثابه «خودکشی» دانسته و افزوده است: «هر کسی که از مناقشه با ایران دفاع می‌کند متحد آمریکا نیست بلکه دشمن آن است.»

خطاب تاکر کارسون در این اظهارات به طور تلویحی اسرائیل و لابی طرفدار این کشور در آمریکا بود. او رابطه نزدیکی با جی دی ونس، معاون رئیس‌جمهوری دارد.

چرا لابی طرفدار اسرائیل به حلقه والتس، روبیو و هاکبی در میان اطرافیان ترامپ امید دارد؟

نویسنده مطلب «هیل» از اینکه دونالد ترامپ گروه متشکل از مایک والتس، مارکو روبیو و مایک هاکبی را ترجیح نمی‌دهد ابراز ناخرسندی کرده است. او انتخاب استیو ویتکاف به جای مارکو روبیو برای مذاکره با ایران را نشانه‌ای از این امر دانسته است.

لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه یکی دیگر از افراد جناح تندرو در مخالفت با ایران است. او گفته است که هرگونه توافق با تهران باید «دهه‌ها تقلب، ذات بربر حکومت ایران و تعهد آن به نابودی اسرائیل را به رسمیت بشناسد.»

به نوشته اریک آر مندل ایران آمادگی دارد تا دهه‌ها برای دستیابی اهداف خود صبر «راهبردی» نشان دهد. او این اهداف را دستیابی به سلاح هسته‌ای، کاهش نفوذ آمریکا در منطقه و نابودی اسرائیل معرفی می‌کند.

آگهی

با این حال نویسنده «هیل» معتقد است که حامیان رابطه آمریکا با اسرائيل امید خود به دونالد ترامپ را در مورد ایران از دست نداده‌اند. آنها به یاد دارند که دونالد ترامپ در دور اول ریاست‌جمهوری خود سفارت آمریکا را از تل‌آویو به بیت‌المقدس منتقل کرد، حق حاکمیت اسرائيل بر بلندی‌های جولان را به رسمیت شناخت و بودجه اختصاصی به تشکیلات خودگردان فلسطینی را قطع کرد.

اریک آر مندل همچنین هشدار داده است که اگر مذاکرات مستقیم با تهران منجر به برچیدن برنامه هسته‌ای ایران و پایان حمایت ایران از شبکه نیابتی خود نشود باید منتظر بود تا پرونده این کشور در شرایطی نامناسب‌تر بر روی میز رئیس‌جمهوری بعدی آمریکا قرار گیرد.

او در پایان از دونالد ترامپ خواسته است تا به تیم والتس، روبیو و هاکبی در میان اطرافیانش که از لزوم دستیابی به توافق با ایران از راه تهدید نظامی تاکید می‌کنند میدان دهد.

source

توسط modekhabari.ir