برندگان هجدهمین رقابت جهانی عکاسی سونی معرفی شدند؛ عکاسانی که قدرتمندترین، تفکر برانگیزترین و جذابترین تصاویر را سال گذشته در سراسر جهان ثبت کرده بودند.
در مراسمی که به همین مناسبت در لندن برگزار شد، «زد نلسون» عکاس بریتانیایی توانست جایزه بهترین عکس سال را برای ثبت صحنههایی عمیق و تکان دهنده که به رابطه مخرب انسان با طبیعت پرداخته، از آن خود کند.
زد نلسون؛ «وهم آنتروپوسن»
مجموعه عکسهای او که «وهم آنتروپوسن» نام گرفته، حاصل سفر شش ساله اوست که بخوبی تأثیر ویرانگر فعالیتهای انسان بر کره زمین را به تصویر کشیده است.
از پارکهای سافاری تا فضاهای سبز مصنوعی، تصاویر «زد نلسون» دنیایی را نشان میدهد که در آن «طبیعت وحشی» بگونه ای مصنوعی مقابل چشمان مردم به نمایش درآمده است و در واقعیت، همه چیز هست غیر از خود «طبیعت».
در ادامه، شماری دیگر از برجستهترین آثاری که تحسین هیأت داوران را به همراه داشتند و موفق به کسب جایزه شدند، معرفی میشوند.
اولیویه یونیا؛ «سقوط در تبوریدا»
عکاس فرانسوی اولیویه یونیا، در اثر خود، لحظهای از خطر و هیجان را به ثبت رسانده است. لحظهای که یک سوارکار در جریان مراسم سنتی «تبوریدا» در مراکش، از اسب روی زمین پرتاب میشود.
دانیل دیان-جی وو؛ «اسکیتبازان لسآنجلس»
عکاس جوان تایوانی «دانیل دیان-جی وو» نیز به خاطر ثبت صحنهای زیبا از اسکیتبازان در ساحل ونیز واقع در لسانجلس، موفق به کسب جایزه «عکاس جوان سال» شد.
میکائلا والدیویا مدینا؛ «آخرین روزی که کوهها و دریا را دیدیم»
در این عکس، پیچیدگی فضای زندان زنان و افرادی که در آنها زندگی میکنند، از زندانیان گرفته تا خانوادههایشان را به تصویر کشیده است.
این عکس که در زندان زنان سن میگل، سن خواکین و والپارایسو گرفته شده، جایزه بهترین عکاس دانشجویی سال را برای میکائلا والدیویا مدینا اهل پرو به ارمغان آورد.
توبی بایندر؛ «جوانان بلفاست»
در این عکس به زندگی جوانان ایرلند شمالی نگاه شده است؛ جوانانی که همگی پس از امضای توافق صلح به دنیا آمدهاند و تحت یک تنش بیننسلی در محلههای پروتستان و کاتولیک ایرلند شمالی بزرگ شدند.
شانتال پینزی؛ «مبارزه با پدرسالاری»
این عکس، داستان زنان جوان هندی را ثبت کرده که از اسکیت بورد به عنوان شکلی از مقاومت استفاده میکنند تا کلیشههای جنسیتی را به چالش بکشند و حق خود از فضاهای عمومی را پس بگیرند.
گویی کریست؛ «مکومبا»
این عکس با هدف نشان دادن انعطاف پذیری جوامع آفریقایی-برزیلی در مواجهه با عدم تحمل مذهبی محلی گرفته شده است.
نام «M’kumba» از یک کلمه باستانی در زبان کنگو گرفته شده که برای رهبران معنوی استفاده میشده است؛ البته قبل از اینکه توسط جامعه محلی تحریف شود تا مذاهب آفریقایی را تحقیر کنند.
لورا پانک؛ «سفر از خانه تا مدرسه»
کاوش در زندگی پر فراز و نشیب جوانان منطقه «کیپ فلاتس» در شهر کیپ تاون آفریقای جنوبی موضوع این پروژه عکاسی است؛ جایی که رفت و آمد روزانه نوجوانان با خطر مرگ همراه است.
نیکولاس گاریدو هوگت؛ «منسوجات آلکیمیا»
تجلیل از تکنیکهای رنگرزی سنتی صنعتگران شهر «چینچرو» در پرو موضوع این عکس است و برجسته سازی روند پیچیدۀ تولیدات آنها و مواد طبیعی که استفاده میکنند.
ریانون آدام؛ «Rhi-Entry»
این عکس با اشاره به سفر خارق العادهای گرفته شده که قرار بود ریانون آدام هنرمند انجام دهد؛ آنهم به عنوان تنها زنی که برای یک ماموریت غیرنظامی برای سفر به ماه انتخاب شده است.
با این وجود ماموریت او که باید با اسپیس ایکس انجام میشد، بطور غیرمنتظره لغو شد و او با رویاهای تحقق نیافتهاش رها شد.
سیدو کینو؛ «لایههای زمان»
بررسی رشد اقتصادی ژاپن پس از جنگ با قرار دادن عکسهای آرشیوی از دهه ۱۹۴۰ تا ۶۰ میلادی بر صحنههای امروزی، موضوع این پروژه عکاسی است. اینکه چگونه توسعه باعث ایجاد چالشهای مدرنی مانند آلودگی و عدم تعادل جمعیت شده است.
اولانا سویتوچا؛ «توالتهای توکیو»
موضوع این عکسها توالتهای عمومی هنری هستند که در سراسر توکیو نصب شدند و نشان میدهد که چگونه معماری کاربردی میتواند فضاهای روزمره را به مکانهایی دیدنی و جذاب تبدیل کند.
پیتر فرانک؛ «همچنان در انتظار»
این عکسها مجموعهای از کلاژها را به نمایش گذاشته که لحظات مکث و عدم اطمینان را نشان میدهند؛ همچنین آرامش توأم با تنش آنهم درست قبل از تغییر.
آنتونیو لوپز دیاز؛ «تیم المپیک چاد»
یک عکاسی مستند درباره چهار دختر اهل چاد که تلاش آنها برای تبدیل شدن به تیم ژیمناست المپیک در اسپانیا، باعث ایجاد اولین فدراسیون ژیمناستیک کشور چاد شد.
الکس بیکس؛ «غبار خاطرات»
کاوش در واژگان بصری فرهنگ گاوچرانها با هدف در نظر گرفتن راههای جدیدی برای ارائه این کهنالگوی مردانگی، موضوع این پروژه عکاسی بوده است.
رائول بلینشون؛ «فرشتگان گِلی»
این پروژه عکاسی نیز با هدف مستندسازی بدترین سیل اسپانیا انجام شده که سال گذشته در منطقه والنسیا روی داد. در این عکسها تمرکز بر داوطلبان جوانی است که «فرشتگان گِلی» نامیده میشوند و برای کمک به سیل زدگان به این منطقه آمده بودند.
source