آگهی

در شرایطی که تلاش‌های دیپلماتیک برای این جنگ به بن‌بست رسیده است، سخنان این مقام آمریکایی نشان‌دهنده‌ افزایش نارضایتی در دولت ترامپ است.

پایان دادن به جنگ میان روسیه و اوکراین یکی از اولویت‌های دونالد ترامپ بوده است. رئیس‌جمهوری آمریکا پیش‌تر وعده داده بود که در ۲۴ ساعت نخست بازگشتش به کاخ سفید، به این جنگ پایان خواهد داد، اما اکنون که او در آستانه‌ صدمین روز ریاست‌جمهوری‌اش است، آقای روبیو می‌گوید که ممکن است دولت واشنگتن تمرکز خود را به مسائل دیگری معطوف کند.

تامى بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه در اظهاراتی که به گفته‌ی او، پیامی از سوی آقای روبیو بود، به خبرنگاران گفت: «اکنون زمان آن رسیده که طرفین پیشنهادهای مشخصی برای پایان دادن به این درگیری ارائه دهند. اگر پیشرفتی حاصل نشود، ما به‌عنوان میانجی از این روند کنار خواهیم رفت.»

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

او افزود که تصمیم نهایی برای ادامه یا توقف تلاش‌های دیپلماتیک، «با رئیس‌ جمهور ترامپ خواهد بود.»

آقای ترامپ روز سه‌شنبه گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه همچنان خواهان مذاکره برای توافق صلح با اوکراین است. او در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه ای‌بی‌سی که پرسید آیا پوتین خواهان صلح است، گفت: «فکر می‌کنم بله.»

آقای پوتین اخیرا پیشنهاد برقراری آتش‌بس سه‌روزه به مناسبت مراسم بزرگداشت سالگرد ۸۰ سالگی پایان جنگ جهانی دوم در مسکو را داد، اما پیشنهاد آمریکا برای آتش‌بس ۳۰ روزه را که اوکراین نیز پذیرفته، رد کرده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین، با رد پیشنهاد آتش‌بس سه روزه آقای پوتین، آن را تلاشی برای فریب افکار عمومی و توقف موقت درگیری‌ها به نفع روسیه دانسته است. او تأکید کرده که «اوکراین خواهان آتش‌بسی کامل، فوری و بدون قید و شرط به مدت حداقل ۳۰ روز است تا زمینه برای مذاکرات واقعی فراهم شود.»

تامى بروس گفت: «آنچه ایالات متحده می‌خواهد، لحظه‌ای سه‌روزه برای جشن گرفتن مناسبت‌های دیگر نیست، بلکه آتش‌بس کامل، بادوام و پایان واقعی جنگ است.»

ابزار فشار

هنوز مشخص نیست که آیا آقای روبیو واقعا آماده کنار گذاشتن این پرونده است یا صرفا می‌خواهد با این تهدید به دو کشور فشار وارد کند.

ایالات متحده پیش‌تر چارچوبی برای توافق ارائه داده که اوکراینی‌ها معتقدند بیش از حد به خواسته‌های روسیه متمایل است.

آقای ترامپ پیش‌تر پیشنهاد به رسمیت شناختن الحاق کریمه به روسیه را در سال ۲۰۱۴ مطرح کرده بود، اقدامی که تقریبا تمام جهان آن را رد کرده‌اند. همچنین صحبت‌هایی از «مبادله‌ سرزمین» نیز مطرح شده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین روز سه‌شنبه در یک نشست ویدئویی‌ای در لهستان گفت: «همه‌ ما خواهان پایان این جنگ به شکلی عادلانه هستیم، بدون پاداش برای پوتین و به‌ویژه بدون واگذاری سرزمین.»

روسیه نیز تا کنون به پیشنهاد مطرح‌شده پاسخی نداده است و بسیاری از تحلیلگران معتقدند که مسکو اکنون چه در میدان نبرد و چه در حوزه دیپلماسی، دست برتر را دارد، به‌ویژه با توجه به اشتیاق ترامپ برای آشتی با کرملین.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل تلاش کرد تا اقای زلنسکی را مقصر بداند و اعلام کرد که روسیه همچنان به گفتگو با آمریکا ادامه خواهد داد.

آگهی

واسیلی نبنزیا در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: «زلنسکی مصمم به تشدید درگیری است. او بی‌محابا پیشنهادهای متوازن صلح آمریکا را رد می‌کند.»

جان کلی، دیپلمات آمریکایی در این نشست اظهار داشت که هر دو طرف از کار بر اساس چارچوب پیشنهادی آمریکا سود خواهند برد و حملات روسیه به اوکراین را محکوم کرد. او گفت: «در حال حاضر، روسیه فرصتی بزرگ برای دستیابی به صلحی بادوام در اختیار دارد.»

آقای ترامپ که بارها جو بایدن، رئیس‌ جمهوری پیشین را به‌خاطر قطع ارتباط با ولادیمیر پوتین پس از حمله فوریه ۲۰۲۲ مورد انتقاد قرار داده، با رهبر روسیه تماس تلفنی برقرار کرده و دوست تجاری خود که اکنون سفیر سیار آمریکا است، یعنی استیو ویتکاف را برای دیدار با او اعزام کرده است.

آقای ترامپ همچنین در دیدار ۲۸ فوریه با زلنسکی در کاخ سفید، او را سرزنش کرد. او و معاون اولش، جی‌دی ونس، ولودیمر زلنسکی را به ناسپاسی نسبت به تسلیحات ارسالی از سوی آمریکا در دوران بایدن متهم کردند.

آگهی

اوکراین به سرعت تلاش کرد تا اوضاع را اصلاح کند و با حمایت از تلاش‌های دیپلماتیک آمریکا و پیگیری توافقی که بر اساس آن ایالات متحده بخش بزرگی از منابع معدنی این کشور را کنترل کند، به نوعی دلجویی کرد.

مذاکرات «به‌طرز مرگباری بد مدیریت شده»

سناتور جین شاهین، رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنا روز سه‌شنبه گفت: «به رسمیت شناختن الحاق غیرقانونی کریمه به روسیه از سوی آمریکا، راه را برای تجاوزات بیشتر از سوی مسکو و پکن باز می‌کند.»

او افزود: «من تلاش کرده‌ام فضای لازم را برای رئیس‌جمهور ترامپ فراهم کنم تا بتواند برای صلحی عادلانه و پایدار در اوکراین مذاکره کند، هدفی که هر دو به آن باور داریم. با این حال، رئیس‌جمهور ترامپ و تیمش این مذاکرات را به شکلی مرگبار بد مدیریت کرده‌اند. امتیاز پشت امتیاز به روسیه داده‌اند، اهرم فشار ما را از بین برده‌اند و اتحاد حیاتی با متحدانمان را که برای پایان دادن به این جنگ ضروری است، تضعیف کرده‌اند.»

اوکراین روز سه‌شنبه دستور تخلیه هفت روستا در منطقه دنیپروپتروفسک شرقی را صادر کرد مناطقی که پیش‌تر از خط مقدم دور بودند، اما اکنون با نزدیک شدن نیروهای روس، در معرض تهدید قرار گرفته‌اند.

آگهی

هفته گذشته یک موشک بالستیک به منطقه‌ای مسکونی در کی‌یف اصابت کرد، که یکی از مرگبارترین حملات به پایتخت اوکراین از زمان آغاز تهاجم محسوب می‌شود.

آقای ترامپ که مدعی است اگر در سال ۲۰۲۲ رئیس‌جمهوری بود پوتین به اوکراین حمله نمی‌کرد، پس از این حمله در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «ولادیمیر، بس کن!»

حملات شبانه از دو سو

روسیه و اوکراین در شامگاه سه شنبه به تبادل حملات پهپادی پرداختند. گزارش‌ها حاکی است که روسیه حملات پهپادی گسترده‌ای را به شهرهای اوکراین از جمله خارکیف و دنیپرو انجام داد که منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر شد. اوکراین نیز در پاسخ، حملاتی را به تأسیسات نظامی و زیرساخت‌های روسیه انجام داده است.

این تبادل حملات و رد پیشنهاد آتش‌بس از سوی اوکراین نشان‌دهندهٔ تداوم تنش‌ها و عدم پیشرفت در تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ است.

آگهی

source

توسط modekhabari.ir