آگهی

برخی از این ادعاها مربوط به میزان حمایت از احزاب مختلف است. از جمله پستی در شبکه اجتماعی ایکس(توییتر سابق) که توسط آندره ونتورا، رهبر حزب راست افراطی «چگا» (Chega) منتشر شده است.

ونتورا در این پست مدعی شده که نظرسنجی‌های شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهند حزب او در صدر رقابت‌های انتخاباتی با اختلافی حدود پنج درصدی نسبت به ائتلاف راست‌گرا (AD) به رهبری حزب سوسیال‌دموکرات (PSD) و۹ درصد بیشتر از حزب سوسیالیست (PS) قرار دارد.

او در پست خود می‌نویسد: «شبکه‌های اجتماعی دروغ نمی‌گویند.»

با این حال، منبع این نظرسنجی مشخص نیست و به طور کلی، نظرسنجی‌های فضای مجازی به دلیل نبود کنترل آماری، اغلب غیرقابل اتکاء هستند.

بر اساس نظرسنجی‌های معتبر انجام‌شده توسط نهادهای مستقل، ائتلاف AD در حال حاضر حدود ۳۰ درصد آرا را در اختیار دارد، حزب سوسیالیست در محدوده بالای ۲۰ درصد قرار دارد و حزب چگا نیز با حدود ۱۵ درصد در جایگاه سوم است.

اما واقعیت این است که حزب چگا طی سال‌های اخیر به اندازه‌ای حمایت مردمی جذب کرده که اکنون به نیرویی قابل توجه در سیاست پرتغال تبدیل شده است.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که این حزب از آغاز دهه جاری به طور پیوسته رشد داشته و در انتخابات سال گذشته نیز با کسب جایگاه سوم، بهترین عملکرد یک حزب سوم را از خود به جای گذاشته است.

ونتورا در یک مناظره تلویزیونی اخیر ادعا کرده بود که سه حزب اصلی یعنی حزب سوسیال‌دموکرات، حزب سوسیالیست و حزب چگا در انتخابات ۲۰۲۴ با فاصله‌ای تاریخی به هم نزدیک شده‌اند. این حزب اکنون امیدوار است در انتخابات زودهنگام امسال نیز عملکرد بهتری از خود نشان دهد.

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید 

این انتخابات پس از سقوط دولت اقلیت راست میانی به رهبری لوئیس مونتنگرو در ماه مارس برگزار می‌شود. اما در پی رسوایی مالی مربوط به شرکت مشاوره خانوادگی مونتنگرو به نام (Spinumviva) که از شرکت‌های دارای امتیاز دولتی پول دریافت کرده بود، رأی اعتماد پارلمان را از دست داد.

با وجود انکار هرگونه تخلف از سوی مونتنگرو، این رسوایی باعث کاهش حمایت سیاسی از او شد و در نهایت به سقوط دولت انجامید. رأی‌گیری ماه مه، سومین انتخابات ملی پرتغال در سه سال گذشته خواهد بود؛ امری که نشان‌دهنده بی‌ثباتی سیاسی مداوم و نارضایتی عمومی از احزاب سنتی است.

مبارزه با اطلاعات نادرست انتخاباتی با سامانه واکنش سریع

در آستانه انتخابات ۲۰۲۵، پرتغال برای مقابله با موج اطلاعات نادرست، سامانه‌ای برای واکنش سریع راه‌اندازی کرده است تا بتواند ادعاهای مشکوک را شناسایی و گزارش کند.

گزارش‌های محلی نشان می‌دهد که سامانه‌ای مشابه پیش‌تر در دیگر کشورهای اروپایی نیز مورد استفاده قرار گرفته و به سازمان‌ها این امکان را می‌دهد که محتوای نگران‌کننده یا روندهای خطرساز برای سلامت انتخابات را به سرعت علامت‌گذاری کرده و با پلتفرم‌ها بر اساس سیاست‌های آن‌ها وارد گفت‌وگو شوند.

این سامانه واکنش سریع، در چارچوب «قانون رفتار اتحادیه اروپا در برابر اطلاعات نادرست» فعالیت می‌کند و در انتخابات پارلمان اروپا در سال گذشته نیز به کار گرفته شد. طبق اعلام رصدخانه رسانه دیجیتال اروپا (EDMO)، این سامانه در جریان کارزارهای انتخاباتی ۱۸ مورد هشدار صادر کرده است.

هشدارها به شبکه‌های اجتماعی مختلف از جمله متا، یوتیوب و تیک‌تاک ارسال شده‌اند. هر سه پلتفرم در قبال تمامی هشدارها بازخورد ارائه کرده‌اند.

آگهی

در نتیجه این تلاش‌ها، ۱۲ مورد حذف یا ممنوعیت محتوا یا حساب‌های کاربری انجام شده است.

ادعای غلط ونتورا در مورد مهاجران

یکی از رایج‌ترین اهداف اطلاعات نادرست در ایام انتخابات، موضوع مهاجرت است.

نهاد راستی آزمایی یورونیوز پیش‌تر نیز اطلاعات نادرستی درباره مهاجرت در پرتغال را رد کرده بود؛ از جمله ادعای ونتورا مبنی بر اینکه ۲۰ درصد زندانیان پرتغال را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند.

اما بر اساس آمار رسمی آژانس امنیت داخلی پرتغال برای سال ۲۰۲۳، اکثریت قریب به اتفاق زندانیان (۸۳/۳ درصد) شهروندان پرتغالی هستند و تنها ۱۶/۷ درصد را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند.

آگهی

ونتورا اخیراً دوباره در پلتفرم ایکس ادعا کرده که میان مهاجرت و جرم رابطه‌ای وجود دارد. او گفته: «ما مجرمان را وارد کشور می‌کنیم و حتی به آن‌ها یارانه هم می‌دهیم» و در همین راستا، از دسترسی مهاجران به مزایای اجتماعی انتقاد کرده است.

در وهله نخست، باید توجه داشت که منظور ونتورا از نهاد مورد اشاره، خیریه‌ای تاریخی در پرتغال است که بیش از ۵۰۰ سال پیش تأسیس شده و فعالیت‌هایی از جمله اداره بیمارستان‌ها، حمایت از نیازمندان و مدیریت لاتاری ملی را بر عهده دارد. درآمد حاصل از لاتاری برای اجرای برنامه‌های اجتماعی استفاده می‌شود.

این نهاد گرچه از نظر حقوقی خصوصی به شمار می‌آید، اما تحت نظارت دولت فعالیت می‌کند و در اجرای سیاست‌های رفاهی نقش دارد. منابع مالی آن ترکیبی است از درآمدهای عمومی، فعالیت‌های اقتصادی و کمک‌های مردمی، اما منبع اصلی تأمین مالی آن سیستم بخت‌آزمایی ملی است.

فراتر از این خیریه به نام «سانتا کازا» و در نگاهی کلی‌تر به نظام رفاهی کشور، باید گفت طبق آمار آژانس امنیت داخلی پرتغال و قوانین جاری، مهاجران تنها در صورت داشتن شرایط خاص می‌توانند از مزایای اجتماعی بهره‌مند شوند.

آگهی

برای نمونه، یارانه ادغام اجتماعی که یکی از انواع کمک‌های مالی است، فقط به افراد در فقر شدید تعلق می‌گیرد. برای دریافت این کمک، فرد باید دست‌کم یک سال اقامت قانونی در کشور و درآمدی کمتر از آستانه ملی (۲۴۲/۲۳ یورو) داشته باشد و همچنین در یک برنامه ادغام اجتماعی شرکت کند.

بنابراین، ادعای اینکه پرتغال «مجرمان را وارد می‌کند و بلافاصله به آن‌ها یارانه می‌دهد» گمراه‌کننده و خلاف واقع است.

source

توسط modekhabari.ir