آگهی

دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری آمریکا روز پنج‌شنبه یکم مه (۱۱ اردیبهشت) اعلام کرد که مایک والتز را به عنوان نامزد نمایندگی آمریکا در سازمان ملل معرفی می‌کند.

آقای ترامپ همچنین گفت که در این فاصله، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، همزمان به عنوان مشاور امنیت ملی ایفای نقش خواهد کرد.

آقای والتز برای تصدی سمت نمایندگی در سازمان ملل، باید از سوی مجلس سنا تأیید شود.

آقای ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود نوشت: «مایلم با خرسندی اعلام کنم که مایک والتز را به عنوان نماینده بعدی ایالات متحده در سازمان ملل معرفی خواهم کرد. از زمان خدمت در میدان نبرد با لباس نظامی، تا حضور در کنگره و سپس در مقام مشاور امنیت ملی من، مایک والتز همواره کوشیده تا منافع کشورمان را در اولویت قرار دهد. اطمینان دارم که او در مسئولیت جدید خود نیز چنین خواهد کرد. در این میان، وزیر خارجه، مارکو روبیو، در حالی که همچنان مسئولیت رهبری قوی خود در وزارت امور خارجه را حفظ می‌کند، به عنوان مشاور موقت امنیت ملی نیز انجام وظیفه خواهد کرد.»

آقای والتز نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بسیار مفتخرم که ادامه خدمت به رئیس‌جمهور ترامپ و کشور عظیم‌مان را بر عهده دارم.»

تامنی بروس، سخنگوی وزارت خارجه، هنگام برگزاری یک کنفرانس خبری از تصمیم رئیس‌جمهور برای منصوب کردن مارکو روبیو به عنوان مشاور موقت امنیت ملی مطلع شد. وقتی از خانم بروس پرسیدند که آقای روبیو چه مدت در این سمت باقی خواهد ماند، او با تعجب گفت: «من همین الان این خبر رو از شما شنیدم.»

اولین بار یک روزنامه‌نگار به نام مارک هالپرین خبر این تغییرات را منتشر کرد.

ماجرای حوثی‌های یمن و اپلیکیشن چت چه بود؟

بعد از اینکه آقای والز در ماه مارس یک گروه چت در اپلیکیشن سیگنال ترتیب داد و به اشتباه جفری گلدبرگ از مجله آتلانتیک را نیز وارد آن کرد، او تحت بررسی و تحقیقات قرار گرفت. این اشتباه باعث افشای بحث‌هایی با مقامات ارشد امنیت ملی درباره برنامه‌ریزی برای حمله نظامی به اهداف حوثی‌ها در یمن شد. آقای گلدبرگ هم گزارشی از این چت‌ها را منتشر کرد. هرچند که او در ابتدا جزئیات عملیات را منتشر نکرده بود، اما پس از آنکه پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، تولسی گابارد مدیر اطلاعات ملی آمریکا و جان رتکلیف رئیس سازمان سیا همگی برای کم اهمیت جلوه دادن اشتباه رخ داده شده اعلام کردند که هیچ اطلاعات محرمانه‌ای در آن چت به اشتراک گذاشته نشده، آقای گلدبرگ هم تمام آن اطلاعات اعم از زمان‌بندی حملات و بسته‌های تسلیحاتی مورد استفاده را نیز منتشر کرد.

وقتی آقای والز در پشت درهای بسته اصالت گزارش‌ها را پذیرفت، مقامات کاخ سفید صحبت از استعفای او را به میان آوردند، اما آقای والز هرگز زیر بار آن نرفت. آقای ترامپ نیز نه تنها در آن زمان از او نخواست که استعفا دهد بلکه علنا حمایت خود را از آقای والز اعلام کرد و او را «یک مرد خوب» خواند که از این ماجرا «عبرت آموخته است.»

شبکه سی‌بی‌اس به نقل از یک منبع آگاه از وضعیت در شورای امنیت ملی آمریکا نوشت که آقای ترامپ به این جمع‌بندی رسیده که بقدر کافی از حادثه سیگنال گذشته است و حالا می‌توان رفتن آقای والز و معاونش را به عنوان بخشی از یک نقل و انتقال سازمانی جا زد. حال آنکه رئیس‌ جمهوری آمریکا در ابتدا تمایلی به برکناری آقای والز نداشت و نگران بود که این کار ممکن است به‌عنوان تسلیم شدن در برابر فشارهای بیرون از دولت تلقی شود.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

آقای وونگ در دولت اول آقای ترامپ (۲۰۱۷ -۲۰۲۱) به عنوان معاون نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی و همچنین به عنوان معاون دستیار وزیر امور خارجه در امور آسیای شرقی و اقیانوسیه خدمت کرده بود. در هنگام اعلام انتصاب او در دولت فعلی، آقای ترامپ گفت که آقای وونگ در مذاکرات برای برگزاری جلسه وی با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، کمک کرده است.

گزینه‌های جانشینی برای مشاوره امنیت ملی آمریکا

سی‌بی‌اس به نقل از دو منبع خبری اعلام کردند که بعید است استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه که وظیفه هدایت مذاکرات با ایران را برعهده دارد، برای سمت مشاور امنیت ملی در نظر گرفته شود.

گمانه‌زنی‌ها در روز پنج‌شنبه در بین متحدان آقای ترامپ از این قرار بود که ممکن است استیون میلر، معاون رئیس‌جمهور در کاخ سفید، یا سباستین گورکا، معاون دستیار رئیس‌جمهور و مدیر ارشد مقابله با تروریسم، برای این سمت در نظر گرفته شوند، چرا که آن‌ها از رسالت آقای ترامپ حمایت راسخ به عمل آورده‌اند.

ریچارد گرنل، فرستاده رئیس‌ جمهور برای مأموریت‌های ویژه، به‌طور علنی اعلام کرد که تمایلی به پذیرش این پست ندارد.

source

توسط modekhabari.ir