تاریخ انتشار به روز شده در

آگهی

آقای ترامپ در شبکه اجتماعی خود به نام تروث سوشال نوشت: «این اقدام کشورهای دیگر سازمان‌یافته است و در نتیجه، یک تهدید برای امنیت ملی ما به‌شمار می‌رود. جدا از تمام جنبه‌های دیگر، این ابزاری برای تبلیغات و پیام‌رسانی است.»

او گفت وزارت بازرگانی و دیگر نهادهای دولتی موظف شده‌اند روند اعمال این تعرفه را بلافاصله آغاز کنند.

رئیس جمهوری ایالات متحده تاکید کرد: «می‌خواهیم فیلم‌ها دوباره در آمریکا ساخته شوند.»

هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا نیز در واکنش به این تصمیم در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «ما در حال بررسی آن هستیم.»

با این حال هنوز مشخص نیست که این تعرفه‌ها دقیقا چگونه اجرا خواهند شد؛ مثلا آیا این تعرفه‌ها شامل فیلم‌های سرویس‌های پخش آنلاین و فیلم‌های نمایش داده شده در سینماها نیز می‌شود یا اینکه بر اساس هزینه‌های تولید یا درآمد گیشه محاسبه می‌شوند.

آقای ترامپ پیش‌تر در ماه ژانویه سه چهره سرشناس سینمای آمریکا یعنی جان ویت، سیلوستر استالونه و مل گیبسون را به‌عنوان مشاور برای «بازگرداندن شکوه هالیوود» منصوب کرده بود.

در سال‌های اخیر بسیاری از پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی آمریکا به کشورهایی منتقل شده‌اند که با ارائه مشوق‌های مالیاتی، هزینه تولید را پایین‌تر می‌آورند. دولت‌های مختلف در سراسر جهان با افزایش تخفیف‌های مالیاتی و بازپرداخت‌های نقدی، سعی دارند سهم بیشتری از بازار ۲۴۸ میلیارد دلاری تولید محتوا در سال ۲۰۲۵ را جذب کنند.

مؤسسه آمپر آنالیس پیش‌بینی کرده در سال ۲۰۲۵ حدود ۲۴۸ میلیارد دلار در سطح جهانی برای تولید محتوا هزینه خواهد شد. 

تقریبا همه شرکت‌های بزرگ رسانه‌ای از جمله دیزنی، نتفلیکس و یونیورسال فیلم‌هایی را در کشورهایی مانند کانادا و بریتانیا تولید می‌کنند.

در پی اعلام تصمیم آقای ترامپ، مقام‌هایی از استرالیا و نیوزیلند اعلام کردند که از صنعت فیلم‌سازی کشور خود حمایت خواهند کرد. برخی از فیلم‌های ابرقهرمانی شرکت مارول در استرالیا ساخته شده‌اند و صحنه‌های اصلی فیلم‌ «ارباب حلقه‌ها» نیز در نیوزیلند فیلمبرداری شده است. 

«بیشتر می‌بازیم تا اینکه ببریم»

طبق داده‌های موسسه پرادپرو، در سال ۲۰۲۳ حدود نیمی از هزینه‌های پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی آمریکایی با بودجه بالای ۴۰ میلیون دلار در خارج از آمریکا صرف شده است.

بر پایه گزارش مؤسسه پرادپرو، در سال ۲۰۲۳ تهیه‌کنندگان آمریکایی نزدیک به نیمی از بودجه پروژه‌های بزرگ سینمایی و تلویزیونی خود، که هزینه ساختشان بالای ۴۰ میلیون دلار بوده، در خارج از ایالات متحده هزینه کرده‌اند.

سازمان «فیلم‌ ال‌ای» که روند تولیدات سینمایی در لس‌آنجلس را رصد می‌کند، می‌گوید در یک دهه گذشته تولید فیلم و سریال در پایتخت سینمای آمریکا حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است.

آتش‌سوزی‌های گسترده در ماه ژانویه نگرانی‌ها درباره خروج هرچه بیشتر پروژه‌ها از لس‌آنجلس را افزایش داده‌اند، به‌ویژه با توجه به اینکه بسیاری از عوامل پشت‌صحنه مانند فیلم‌برداران، طراحان لباس و صدابرداران ممکن است به جای بازسازی خانه‌های خود، این شهر را ترک کنند. 

در یک نظرسنجی از مدیران صنعت سینما، کالیفرنیا از نظر جذابیت برای تولید فیلم طی دو سال آینده پس از تورنتو، بریتانیا، ونکوور، اروپای مرکزی و استرالیا در رتبه ششم قرار گرفت.

آگهی

تهیه‌کنندگان سینما و اتحادیه‌های کارگری در هالیوود از  گوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیاخواسته‌اند که مشوق‌های مالیاتی ایالت را افزایش دهد تا بتوان با سایر مناطق رقابت کرد.

طرح ترامپ برای اعمال تعرفه بر فیلم‌های خارجی در ادامه مجموعه‌ای از درگیری‌های تجاری است که دولت او به راه انداخته و بازارها را ناآرام کرده و نگرانی‌هایی درباره رکود اقتصادی در آمریکا به‌وجود آورده است.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

ویلیام رینش از مقام‌های پیشین وزارت بازرگانی آمریکا و کارشناس مؤسسه مطالعات راهبردی، درباره پیامدهای این تصمیم هشدار داد و گفت: «پاسخ تلافی‌جویانه کشورهای دیگر می‌تواند به صنعت فیلم‌سازی آمریکا ضربه جدی بزند. ما در این ماجرا بیشتر خواهیم باخت تا اینکه چیزی به‌دست آوریم.»

آگهی

او افزود که دفاع از این طرح با استناد به مسائل امنیت ملی یا وضعیت اضطراری کار دشواری خواهد بود.

source

توسط modekhabari.ir