تاریخ انتشار به روز شده در

آگهی

آمریکن کانزرواتیو: ایران، ویتنام و فرصت ترامپ برای صلح

دیوید گورنوسکی در مقاله‌ای با مقایسه ایران با ویتنام می‌نویسد که تلاش دونالد ترامپ برای رسیدن به یک «توافق تجاری بزرگ» با ایران، فرصتی است برای دور نگه داشتن آمریکا از جنگ‌های بی‌پایان، همان‌طور که ران پل، نماینده پیشین جمهوری‌خواه از تگزاس، مدت‌ها است استدلال می‌کند که آمریکا از طریق صلح و تجارت با ویتنام تا بمباران این کشور به دستاوردهای بیشتری رسید . ایران نیز، همچون ویتنام، آماده یک بازتنظیم در روابط است. در دهه ۹۰، تهران برای تجارت با آمریکا ابراز علاقه کرد، اما دولت کلینتون آن را رد کرد. پس از ۱۱ سپتامبر، ایران پیشنهاد همکاری اطلاعاتی علیه القاعده را داد، اما دولت بوش به‌جای آن ایران را اهریمن جلوه داد. این فرصت‌های از دست‌رفته همچنان بر سیاست آمریکا سایه انداخته‌اند.

از نظر اقتصادی، توافق تجاری با ایران کاملاً توجیه‌پذیر است. ایران یکی از بزرگ‌ترین ذخایر نفت و گاز دنیا را دارد، که می‌تواند به ثبات بازار انرژی کمک کند. چنین توافقی نه تنها برای ایران و آمریکا مفید است، بلکه برای آینده‌ی خاورمیانه نیز ضروری است. برخلاف ادعای نومحافظه‌کاران و متحدان رسانه‌ای نتانیاهو، بقای اسرائیل به نابودی ایران وابسته نیست.

شورای آتلانیک: فراتر از بمب: ایدئولوژی موتور دکترین هسته‌ای ایران است

مذاکره‌کنندگان باید این واقعیت را بپذیرند که تهدید ایران نه صرفا ریشه در برنامه هسته‌ای‌اش، بلکه در بنیان‌های ایدئولوژیکش نهفته است. دولت ترامپ ممکن است این حقیقت را نادیده بگیرد که برنامه هسته‌ای ایران تنها در حوزه انرژی یا بازدارندگی نظامی است؛ اما باید بداند این برنامه ابزاری برای پیشبرد یک ایدئولوژی انقلابی است که در مرکز آن خصومت پایدار با آمریکا و وسواس ایدئولوژیک برای نابودی اسرائیل قرار دارد.

توجه ویژه به دو مفهوم اسلامی «تقیه» و «خدعه» در راهبرد سیاسی جمهوری اسلامی ایران نقش کلیدی دارند. این ابزارها به جمهوری اسلامی امکان می‌دهند تا در مذاکرات، انعطاف‌پذیر عمل کند.

ریل کلی‌یر دیفنس: روسیه آماده است ایران را در مذاکرات هسته‌ای با واشنگتن قربانی کند

علی‌رغم توافق جامع راهبردی میان روسیه و ایران در سال ۲۰۲۵، روسیه از دید تهران شریک قابل اعتمادی نیست. بسیاری از ایرانی‌ها روسیه را عامل انزوای ایران و بی‌ثباتی اقتصادی می‌دانند. روسیه در تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ هیچ‌کدام را وتو نکرد،از کمک به عراق در جنگ با ایران گرفته تا خاموش کردن رادارهای خود هنگام حملات اسرائیل به مواضع ایران در سوریه از دیگر موارد است.

سیاست‌گذاران ایرانی نگرانند که پس از پایان جنگ روسیه و اوکراین، تهران از سوی مسکو کنار گذاشته شود. روسیه احتمالاً روابط دیپلماتیک خود با اسرائیل را تعمیق می‌بخشد. و حتی ممکن است توافقی گسترده با آمریکا و متحدانش درباره ایران شکل دهد. واشنگتن نیز صراحتاً هدف خود را «شکستن اتحاد روسیه و ایران» اعلام کرده است.

جروزالم پست: بازی محتاطانه ایران: موازنه میان مذاکرات هسته‌ای و سیاست در یمن

ایران به‌دنبال توافق با آمریکا و حفظ روابط دوستانه با اروپاست. بنابراین از حملات حوثی‌ها به اسرائیل فاصله گرفته، با دقت روند مذاکرات بین حوثی‌ها و آمریکا را دنبال می‌کند. برخلاف گذشته، که با تندی از متحدانش مانند حوثی‌ها حمایت می‌کرد، اکنون رویکردی محتاطانه و تدافعی در پیش گرفته است.

در عین حال، ایران با محکوم کردن حملات هوایی اسرائیل به سوریه تلاش می‌کند اسرائیل را در منطقه منزوی کند. با این حال، نگاه اصلی تهران به تحرکات آتی دولت ترامپ معطوف است.

امواج مدیا: دیدگاه کرملین درباره دیپلماسی ایران و آمریکا چگونه است؟

مسکو منافع بالایی در نتیجه مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا دارد و دلیل اصلی استقبال روسیه جلوگیری از پیوستن ایران به کشورهای دارای سلاح هسته‌ای و همچنین پیشگیری از حمله احتمالی آمریکا یا اسرائیل به جمهوری اسلامی است.

روس‌ها می‌خواهند از مشوق توافق با ایران به عنوان اهرمی استفاده کنند تا آنها را از انتقاد به خاطر فعالیت‌هایشان در اوکراین و سایر نقاط جهان مصون نگه دارد.

آگهی

حتی اگر توافق هسته‌ای احیا شود، ایران به سوی غرب چرخش نخواهد کرد تا اتحادهای خود را متنوع کند و حضورش را در مجموعه‌ای از سازمان‌های منطقه‌ای گسترش دهد.

اسکای نیوز: افشاگری مشاور امنیت ملی سابق آمریکا: ایران فهرست ترور دارد

جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا، در گفت‌وگو با اسکای نیوز ادعا کرد که ایران فهرستی از افراد برای ترور تهیه کرده است که شامل شماری از مقامات پیشین و کنونی آمریکایی می‌شود. به گفته بولتون، ارزشمندترین هدف ایران همچنان دونالد ترامپ است. او افزود: «شبکه تروریستی ایران در اروپا و آمریکا بسیار گسترده و سازمان‌یافته است.» این اظهارات نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های اطلاعاتی و عملیات‌های پنهانی ایران در غرب را تشدید کرده است.

کمیستری ورد: مخاطرات شیمیایی در بنادر نیازمند همکاری بین‌المللی برای پیشگیری از فجایع است

آگهی

در پی انفجار در بندر رجایی در ایران و سایر انفجارها در بنادر سایر نقاط جهان لزوم توجه به گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در سال ۲۰۲۴ضروری است. این گزارش بر لزوم ذخیره‌سازی ایمن، تفکیک مناسب مواد، زیرساخت‌های مقاوم و آمادگی برای پاسخ اضطراری تأکید دارد.

بنادر با خطرات نوظهوری دیگری نیز مواجه‌اند، از جمله تغییرات اقلیمی و سوخت‌های جایگزین مانند آمونیاک، گاز طبیعی مایع و باتری‌های بزرگ. برای پیشگیری از فجایع آتی، بیش از هر زمان دیگری به همکاری جهانی برای ایمنی و استانداردهای بهتر نیاز است.

source

توسط modekhabari.ir