آگهی

این نهاد امنیتی لتونی در گزارش سالانه خود تصریح کرد که سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی روسیه «تهدید اصلی» برای امنیت ملی این کشور به شمار می‌روند.

سازمان اطلاعاتی لتونی در گزارش خود توصیه‌هایی را برای شناسایی بهتر افراد مشکوک به فعالیت‌های جاسوسی یا خرابکاری ارائه کرده است. ظاهر نامرتب، پوشیدن لباس نظامی یا ورزشی نامناسب، و همچنین تمایل به پرسیدن سوالات مشکوک از افراد بومی از جمله نشانه‌هایی است که این سازمان برای شناخت یک جاسوس یا خرابکار ذکر کرده است.

بر اساس گزارش سازمان اطلاعات و امنیت لتونی، افراد مشکوک به فعالیت‌های جاسوسی یا خرابکاری ممکن است تجهیزات پزشکی ویژه‌ و نقشه‌ها یا گیرنده‌های رادیویی به همراه داشته باشند که بیشتر برای عملیات مخفی کاربرد دارند تا یک سفر عادی.

این نهاد امنیتی لتونی همچنین هشدار داده که مظنونان به جاسوسی یا عملیات خرابکارانه ممکن است در نزدیکی اماکن نظامی یا زیرساخت‌های حیاتی مستقر شوند یا تردد داشته باشند و خود را به عنوان کارکنان سازمان‌های خیریه معرفی کنند.

بنا به گزارش سالانه سازمان اطلاعات و امنیت لتونی، عوامل نفوذی روسیه ممکن است برای ایجاد بی‌ثباتی در کشور هدف تلاش کرده و چهره مشهوری را ترور کنند. این سازمان همچنین اعلام کرده که این عوامل نفوذی ممکن است فعالیت‌های خود را بر مطالعه روی وضعیت مردم کشور هدف و ایجاد و گسترش ناآرامی در آن متمرکز کنند.

سازمان اطلاعات و امنیت لتونی در گزارش خود با تأکید بر اینکه همه جاسوس‌ها شبیه یکدیگر نیستند، تصریح کرده است: «تجربه اوکراین نشان می‌دهد که سرویس‌های ویژه روسیه توانایی تطبیق‌پذیری دارند.»

این سازمان اطلاعاتی در ادامه گزارش خود توصیه کرده است که به هنگام مواجه با یک گروه خرابکار در خاک لتونی باید از اقدامات قهرمانانه به سبک «جیمز باند» پرهیز و مقابله با آن‌ها را به نیروهای امنیتی واگذار کرد.

سازمان اطلاعات و امنیت لتونی در ادامه از شهروندان این کشور خواسته است که موارد مشکوک را به پلیس، نهادهای امنیتی یا نزدیک‌ترین واحد نیروهای مسلح گزارش دهند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

به‌گزارش این نهاد اطلاعاتی، سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی روسیه سازمان‌دهنده برخی فعالیت‌های خرابکارانه در لتونی در سال ۲۰۲۴ بودند که برخی مکان‌های نمادین یادبود در این کشور را تخریب کرد.

با توجه به وقوع حوادث مشابه در دیگر کشورهای حوزه بالتیک در سال گذشته میلادی، نهادهای امنیتی لتونی بلافاصله این موضوع را مورد بررسی قرار دادند.

آن‌ها در نهایت تشخیص دادند که سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی روسیه پشت این اقدام بوده‌اند که هدف از انجام آن، جلب توجه رسانه‌ها و ایجاد و افزایش ترس و ناامنی در میان مردم لتونی بوده است.

توصیه‌های ارائه‌شده از سوی سازمان اطلاعات و امنیت لتونی در حالی منتشر شده است که کشورهای سراسر این منطقه، از جمله اعضای جدید ناتو یعنی سوئد و فنلاند، دفترچه‌هایی حاوی توصیه‌هایی درباره چگونگی زندگی در زمان جنگ یا بلایای طبیعی منتشر کرده‌اند.

منابع بیشتر • AP

source

توسط modekhabari.ir