نگارش از یورونیوز فارسی

تاریخ انتشار

آگهی

به گزارش این وب‌سایت خبری آمریکایی، مقامات سعودی در چارچوب این ابتکار با حماس در تماس بوده‌اند. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا مقامات فرانسوی نیز با این گروه فلسطینی که از نظر اتحادیه اروپا و آمریکا یک سازمان تروریستی تلقی می‌شود، گفت‌وگویی داشته‌اند یا خیر.

به گفته این منابع که ترجیح دادند نامشان فاش نشود، هدف از این ابتکار، تبدیل حماس به یک نهاد صرفا سیاسی است که همچنان بتواند نقشی در حکومت آینده فلسطینی ایفا کند.

به گفته این افراد، اگر به حماس اجازه داده شود که تا حدی قدرت سیاسی خود را حفظ کند، احتمال پذیرش خلع سلاح از سوی این گروه بیشتر خواهد بود.

با این حال، ممکن است اسرائیل با این ایده مخالفت کند؛ چرا که دولت این کشور تأکید دارد که حماس پس از پایان جنگ غزه نباید هیچ‌گونه قدرت سیاسی در اختیار داشته باشد.

اوج‌گیری اختلافات بین فرانسه و اسرائیل

در همین حال، اختلافات میان امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل به‌دلیل تلاش‌های پاریس برای جلب حمایت کشورهای بیشتر در به رسمیت شناختن کشور فلسطین رو به افزایش است.

قرار است در ماه ژوئن کنفرانسی به ریاست مشترک پاریس و ریاض از سوی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شود تا حمایت‌ها را برای راه‌حل دو کشوری در این مناقشه جلب کند.

آمریکا که مهم‌ترین متحد اسرائیل به شمار می‌رود، هنوز موضع خود را درباره حمایت از این تلاش اعلام نکرده است.

اسرائیل به‌ویژه پس از حمله حماس در اکتبر ۲۰۲۳ که جنگ غزه را به‌دنبال داشت، ایده تشکیل کشور فلسطین را رد می‌کند.

نارضایتی از حماس در نوار غزه

این تحرکات دیپلماتیک در حالی صورت می‌گیرد که نشانه‌هایی از افزایش نارضایتی فلسطینی‌ها نسبت به حماس دیده می‌شود. این گروهی از سال ۲۰۰۷ بر غزه حکومت می‌کند.

بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، صدها فلسطینی روز چهارشنبه برای سومین روز متوالی در جنوب باریکه غزه تظاهرات کردند و شعار می‌دادند: «برو بیرون! حماس باید برود.»

برخی از این معترضان، از سازمان آزادی‌بخش فلسطینی (که در کرانه باختری حکومت می‌کند و رقیب سرسخت حماس است) خواسته‌اند که کنترل غزه را به دست بگیرد و جای حماس را بگیرد.

هم محمود عباس، رئیس سازمان آزادی‌بخش فلسطینی و هم حسین شيخ، معاون او، در روزهای اخیر از حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی خواسته‌اند برای حفظ منافع کلی آرمان فلسطینی، خلع سلاح شوند.

آگهی

بنیامین نتانیاهو در کنفرانس خبری روز چهارشنبه خود، شرایط پایان دادن به این جنگ ۱۹ ماهه را مطرح کرد؛ جنگی که تاکنون بخش بزرگی از غزه را ویران کرده و به گفته نهاد بهداشتی تحت کنترل حماس، بیش از ۵۳ هزار فلسطینی را کشته است.

این جنگ پس از حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شد که در آن حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر ربوده شدند. نتانیاهو اعلام کرده که از ۵۸ گروگان باقی‌مانده در غزه، تصور می‌شود ۲۰ نفر هنوز زنده باشند.

آگهی

نخست‌وزیر اسرائیل خواستار بازگرداندن همه گروگان‌ها، تحویل سلاح‌های حماس و کناره‌گیری این گروه از قدرت شده است.

source

توسط modekhabari.ir