نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار •به روز شده در
به گفته منابع پزشکی محلی، ۳۶ نفر از قربانیان این حملات پس از هدف قرار گرفتن مدرسهای که به سرپناهی برای آنها تبدیل شده بود، هنگام خواب جان باختند.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که هدف این حمله، افراد مسلحی بودهاند که از این مدرسه به عنوان پایگاه عملیاتی استفاده میکردند.
اسرائیل پس از پایان آتشبس با حماس در ماه مارس، حملات خود را از سر گرفت و اعلام کرد تا زمانی که حماس نابود یا خلع سلاح نشود و ۵۸ گروگان باقیمانده از حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ بازگردانده نشوند، به عملیات نظامی ادامه خواهد داد. به گزارش آسوشیتدپرس، گفته میشود یکسوم این گروگانها هنوز زنده هستند.
اسرائیل پس از دو ماه و نیم محاصره کامل غزه، هفته گذشته اجازه ورود مقدار محدودی کمکهای بشردوستانه را صادر کرد. با این حال، گروههای امدادی هشدار دادهاند که خطر قحطی جدی است و میزان کمکهای وارد شده، به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای رو به افزایش مردم غزه نیست.
قرار است یک سیستم جدید توزیع کمک به غیرنظامیان در غزه، با حمایت اسرائیل و آمریکا اما بدون همکاری سازمان ملل و نهادهای امدادی، از روز دوشنبه آغاز به کار کند. این در حالی است که رئیس آمریکایی این طرح به دلیل عدم استقلال عملیاتی، از سمت خود استعفا داده است.
اسرائیل اعلام کرده قصد دارد کنترل کامل غزه را در دست بگیرد و زمینه را برای «مهاجرت داوطلبانه» بیش از دو میلیون نفر جمعیت این منطقه فراهم کند؛ طرحی که از سوی فلسطینیان و بخش عمدهای از جامعه جهانی رد شده است.
تخریب گسترده و آوارگی ۹۰ درصد جمعیت غزه
عملیات نظامی اسرائیل بخشهای وسیعی از غزه را ویران و حدود ۹۰ درصد جمعیت این منطقه را آواره کرده است.
در حمله به مدرسهای واقع در یکی از محلههای شهر غزه، علاوه بر کشته شدن ۳۶ آواره فلسطینی، دهها نفر نیز زخمی شدند. به گفته رئیس اورژانس غزه، یک پدر و پنج فرزندش نیز در میان کشتهشدگان بودند. بیمارستانهای شفا و الاهلی در شهر غزه نیز این آمار را تأیید کردند.
منابع پزشکی محلی میگویند مدرسه سه بار هنگام خواب فلسطینیان پناهگرفته در آن هدف قرار گرفت و وسایل ساکنان در آتش سوخت. تصاویر منتشرشده در فضای مجازی، تلاش امدادگران برای خاموش کردن آتش و بیرون کشیدن اجساد سوخته را نشان میدهد.
این در حالی است که ارتش اسرائیل اعلام کرد یک مرکز فرماندهی و کنترل متعلق به حماس و جهاد اسلامی را که برای جمعآوری اطلاعات جهت حملات استفاده میشد، هدف قرار داده است. اسرائیل مسئولیت تلفات غیرنظامیان را متوجه حماس میداند، چرا که مدعی است این گروه از مناطق مسکونی به عنوان پایگاه عملیاتی استفاده میکند.
از سوی دیگر، در حملهای جداگانه به منزلی مسکونی در جبالیا در شمال غزه، ۱۶ نفر از اعضای یک خانواده، از جمله پنج زن و دو کودک، کشته شدند.
در همین حال، شبهنظامیان فلسطینی سه موشک از غزه شلیک کردند که دو موشک در داخل غزه سقوط کرد و سومی توسط سامانه دفاعی اسرائیل رهگیری شد.
چالشهای جدید در توزیع کمکهای بشردوستانه
اسرائیل قصد دارد یک سیستم جدید توزیع کمک با مدیریت بنیادی به نام «بنیاد بشردوستانه غزه» راهاندازی کند که متشکل از مقامات سابق امدادی، دولتی و نظامی است و قرار است نقاط توزیع با حفاظت شرکتهای امنیتی خصوصی ایجاد شود. اسرائیل بدون ارائه مدرک، حماس را به انحراف کمکها متهم میکند.
این بنیاد اعلام کرده که از دوشنبه توزیع کمکها را آغاز خواهد کرد و تا پایان هفته به یک میلیون فلسطینی ـ حدود نیمی از جمعیت غزه ـ کمک خواهد رساند.
سازمان ملل و گروههای امدادی بزرگ از همکاری با این طرح حمایتشده توسط آمریکا خودداری کردهاند و معتقدند این سیستم باعث آوارگی بیشتر، عدم تأمین نیازهای محلی و نقض اصول بشردوستانه خواهد شد؛ اصولی که کنترل کمکها توسط طرف درگیر را ممنوع میکند. نهادهای یاد شده همچنین تأکید کردهاند هیچ مدرکی درباره انحراف سیستماتیک کمکها توسط شبهنظامیان وجود ندارد.
رئیس آمریکایی این بنیاد، روز یکشنبه به طور غیرمنتظره استعفا داد و اعلام کرد که این بنیاد اجازه فعالیت مستقل نخواهد داشت. هنوز مشخص نیست منابع مالی این گروه از کجاست.
بر اساس اعلام نهاد متولی بهداشت بهداشت غزه، عملیات تلافیجویانه اسرائیل پس از حملات هفت اکتبر حماس در سال ۲۰۲۳ تاکنون حدود ۵۴ هزار قربانی به جا گذاشته که بیش از نیمی از آنان را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید
source