نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
این طرح بخشی از هدف ارتش برای آمادگی در برابر تهدیدات روزافزون از طریق جایگزینی سامانه قدیمی موشک تاکتیکی ارتش موسوم به آتکمز (ATACMS) با کلاهکهای نسل جدید است.
به گفته ارتش، این تصمیم پس از تأیید «مرحله سی» برای این طرح اتخاذ شده است؛ تأییدی که امکان مونتاژهای لازم پیش از استقرار در یگانهای توپخانه را فراهم میکند.
نیروهای رزمی با این پروژه به قابلیتی مجهز خواهند شد که میتواند تواناییهای پیشافکنی نیرو و سامانههای قطع دسترسی یا منع منطقهای دشمن را که مانع ورود و عملیات نیروهای متحد در مناطق خاص میشوند، سرکوب یا نابود کند.
موشک تولیدی نهایی قادر خواهد بود به بردی بیش از ۴۰۰ کیلومتر (۲۴۹ مایل) برسد و بسته به مأموریتهای آینده، امکان ارتقای برد بیشتر نیز وجود خواهد داشت.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
این موشک از «حملات عمقی و هدفگیری اهداف باارزش» پشتیبانی خواهد کرد؛ حملاتی که شانس از کار انداختن دشمن و «برتری کلی در میدان نبرد» را افزایش میدهد.
ژنرال فرانک لوزانو، مدیر اجرایی برنامه موشکها و فضای ارتش آمریکا درباره پیشرفت اخیر گفت: «این تصمیم در مرحله سی گواهی است بر تلاش و تعهد تمام اعضای تیم پیآراسام.»
او افزود: «پیآراسام به سربازان ما توانایی حیاتی میدهد تا تهدیدات را در بردهای طولانی هدف قرار داده و نابود کنند، چیزی که توان بازدارندگی ما در برابر تجاوز و حفاظت از امنیت ملیمان را ارتقا میدهد.»
پیشرفتهای اخیر
پروژه موشکهای نقطهزن ارتش آمریکا در همکاری با شرکت لاکهید مارتین اجرا میشود؛ شرکتی که در ماه مارس قراردادی به ارزش ۴.۹ میلیارد دلار برای تأمین مدل موجود موشک دقیق خود برای این طرح دریافت کرد.
این قرارداد تا سال ۲۰۲۹ ادامه دارد و مطابق آن امکان سفارش بیش از هزار و ۲۰۰ موشک وجود خواهد داشت.
در ماه آوریل، ارتش آمریکا شلیک آزمایشی موشک نقطهزن را از یک سامانه پرتاب چندگانه در نیومکزیکو را انجام داد و سازگاری آن را با سکوهای مشابه و سامانه اثباتشده HIMARS (سامانه توپخانهای موشکی پرتحرک) تأیید کرد.
source