نگارش از یورونیوز
تاریخ انتشار
مهدی محمودیان که بارها در حبس بوده این بار به دلیل افشای وجود ساس در زندان اوین برای گذران حکمی هشتماهه در زندان است.
به گزارش منابع رسمی حمله اسرائیل به زندان اوین ۷۱ کشته به دنبال داشت که شامل کارکنان زندان و سربازان وظیفه، زندانیان، اعضای خانوادهها و بازدیدکنندگان و ساکنان مجاور زندان میشود.
مادر مهدی محمودیان میگوید: «مهدی درباره آن حمله میگفت که ما اصلا نگاه نکردیم کی بازجو بوده و کی چه کاره؟ پس از انفجار تلاش کردیم هر فردی را میتوانیم نجات دهیم. ولی آنها بعد چطور با بچههای ما رفتار کردند. به آنها دستبند و پابند زدند و آنها را در وضعیت نامناسب به زندان های دیگر منتقل کردند که شرایط درستی هم ندارند.»
جعفر پناهی از این دیدار و همراهی فیلم کوتاهی در حساب اینستاگرامش منتشر کرده است. مادر مهدی محمودیان وارد خودروی آقای پناهی میشود. با بستههای مختلف دارو. داروهایی که بخشی از آن برای فرزندش و پلاستیکهای دیگر برای همبندان و دوستان اوست. مادر سالخورده مهدی محمودیان مدام از رفتار نادرست مدیران زندان با او و دیگر زندانیان انتقاد میکند.
انتقال قدیانی با دستبند و پابند از اوین
به ویژه در دقایق پایانی این فیلم کوتاه به دستبند و پابند زدن به ابوالفضل قدیانی، زندانی سیاسی ۸۰ ساله اشاره دارد و میگوید: «واقعا شرمتان نشد. مگر او توان فرار کردن دارد؟»
مهدی محمودیان، فعال سیاسی و حقوق بشر
مهدی محمودیان، فعال سیاسی و حقوق بشر ایرانی در طول سالهای اخیر چندین بار بازداشت و زندانی شده است. او در سال ۱۳۸۸ در پی اعتراضات پس از انتخابات ریاستجمهوری، به مدت حدود ۹۰ روز در سلولهای انفرادی و جمعی بند ۲۰۹ زندان اوین بازداشت شد.
در سال ۱۳۹۹، به دلیل امضای بیانیه موسوم به «۷۷ نفر» و فراخوان برای روشن کردن شمع به یاد قربانیان هواپیمای اوکراین که در آسمان ایران سرنگون شد، به پنج سال حبس محکوم شد.
محمودیان در شهریور ۱۳۹۹ به زندان معرفی شد و در ۲۰ آذر ۱۳۹۹ با قید کفالت آزاد شد. در دی ۱۴۰۲، پس از تحمل ۳۰ ماه حبس، از زندان آزاد شد.
او بار دیگر در ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ (۷ فوریه ۲۰۲۵) به زندان اوین منتقل شد تا حکم ۸ ماه حبسش را بگذراند. این حکم مربوط به اتهام «تبلیغ علیه نظام» پس از افشای وجود حشره ساس در زندان اوین بود. او در همان روز دست به اعتصاب غذا زد، و پس از دو روز وضعیتش وخیم شد؛ به بیمارستان طالقانی منتقل و مرخصی استعلاجی گرفت.
محمودیان با پایان دوره مرخصی، دوباره و به طور رسمی در ۵ اسفندماه، به زندان اوین برگشت.
نوشته پناهی درباره محمودیان: لبخند از لبانش فرو نمیافتد
جعفر پناهی که در آن روز به همراه عبدالله مومنی و جمعی دیگر از فعالان سیاسی و مدنی او را تا دم زندان اوین همراهی کرده بود همان موقع درباره ویژگیهای شخصیتی او نوشته بود «مهدی محمودیان را از زندان می شناسم. با آدمها میجوشد، لبخند از لبانش فرو نمیافتد و سرزندگی و امید در وجودش موج می زند. آدم از همنشینیاش دل نمیکند. کمکهای او را در زندان به زندانیان بهویژه آنهایی که تازهوارد بودند را فراموش نمیکنم. مهدی هوای همه زندانیان را داشت، فرق نمیکرد چه عقیدهای داری، او مثل پروانه دورت می چرخید.»
حمله اسرائیل و انتقال زندانیهای اوین
پس از حمله اسرائیل به زندان اوین تعدادی از زندانیان سیاسی مرد به زندان بزرگ تهران (فشافویه) انتقال یافتند؛ این زندان نزدیک قم است و از بزرگترین مراکز بازداشت ایران به شمار میرود. برخی نیز به زندان قزلحصار در کرج منتقل شدند. زنان محبوس در اوین نیز به زندان قرچک (تهران – ورامین) منتقل شدند، زندانی که به گفته تعدادی از زندانیانی که به آنجا منتقل شدهاند شرایط مساعدی ندارد.
source