نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار •به روز شده در
شورای اتحادیه اروپا روز سه شنبه(۱۵ ژوئیه/۲۴ تیر) تحت رژیم تحریمهای جهانی حقوق بشر اتحادیه اروپا، اقدامات محدودکنندهای را علیه هشت شخص و یک نهاد اعمال کرد.
این افراد و نهاد به دلیل نقض جدی حقوق بشر در خارج از کشور مسئول شناخته شدهاند. این موارد بهویژه شامل اعدامها و قتلهای فراقضایی و خودسرانه، و همچنین ناپدید شدن اجباری افرادی است که مخالف یا منتقد اقدامات یا سیاستهای جمهوری اسلامی ایران تلقی میشوند.
شورای اتحادیه اروپا اعلام کرد: «تحریمهای امروز تأییدی است بر نگرانیهای اتحادیه اروپا درباره سرکوب فراملی توسط نهادهای حکومتی ایران از طریق عوامل نیابتی، بهویژه با استفاده از مجرمان و شبکههای جنایت سازمانیافته که مخالفان و مدافعان حقوق بشر را در سراسر جهان، از جمله در قلمرو اتحادیه اروپا، هدف قرار میدهند.»
شورای اتحادیه اروپا در بیانیه خود تاکید کرد: «گروه جنایتکار و تبهکار شبکه زیندشتی را که با وزارت اطلاعات ایران (MOIS) در ارتباط است و اقدامات متعددی از جمله ترور مخالفان ایرانی و منتقدان سیاستهای جمهوری اسلامی ایران را در چارچوب سرکوب فراملی انجام داده، تحریم کرده است.»
در فهرست تحریمهای تازه شورای اتحادیه اروپا همچنین نام «ناجی ابراهیم شریفیزیندشتی»، قاچاقچی مواد مخدر ایرانی و رئیس باند سازمانیافته، به همراه «برخی از همدستان جنایتکار او شامل: عبدالوهاب کوجاک، علی اسفنجانی، علی کوجاک، اکرم اوزتونج، و نیهاد آسان» آمده است.
شورای اتحادیه اروپا تاکید کرده که این افراد از جمله در ترور «مسعود مولوی وردنجانی» (مخالف ایرانی) و «سعید کریمیان» (مالک شبکه تلویزیونی جم تیوی) نقش داشتهاند.
اتحادیه اروپا همچنین، «محمد انصاری»، فرمانده یگان ۸۴۰ نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که تاکید شده «دستور ترور خبرنگاران منتقد جمهوری اسلامی را صادر کرده»، و «رضا حمیدیراوری»، مأمور اطلاعاتی وزارت اطلاعات که تاکید شده «مسئول عملیات تحت نظارت این وزارتخانه و مرتبط با ناجی زیندشتی است»، هدف تحریمهای خود قرار داد.
افراد و نهادهای تحریم شده مشمول مسدودسازی داراییهایشان میشوند و تأمین مستقیم یا غیرمستقیم منابع مالی یا اقتصادی نیز برای آنها یا به نفع آنها ممنوع است. علاوه بر این، برای اشخاص حقیقی فهرستشده، ممنوعیت سفر به اتحادیه اروپا اعمال میشود.
یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید
رژیم تحریمهای جهانی حقوق بشر اتحادیه اروپا که در ۷ دسامبر ۲۰۲۰ ایجاد شد، به اتحادیه این امکان را میدهد که افراد، نهادها و سازمانهایی، اعم از دولتی و غیردولتی، را که در نقض جدی حقوق بشر در سراسر جهان مسئول، دخیل یا مرتبط هستند، هدف قرار دهد.
در ۴ دسامبر ۲۰۲۳، شورای اتحادیه، چارچوب این اقدامات محدودکننده را برای سه سال دیگر تمدید کرد که تا ۸ دسامبر ۲۰۲۶ اعتبار دارد. فهرستهای تحریمشده تحت این رژیم هر ۱۲ ماه بازبینی و در صورت لزوم تمدید میشوند.
source