آگهی

بیش از سه‌چهارم افرادی که نظام قضایی کشورشان را مثبت ارزیابی می‌کنند، بر این باورند که جایگاه و موقعیت قضات به حفظ استقلال آن‌ها کمک می‌کند.

شهروندان دانمارک بیش از سایر کشورهای اتحادیه، استقلال دادگاه‌ها و قضات کشورشان را بالا ارزیابی کرده‌اند. پس از آن‌ها، شهروندان اتریش و فنلاند در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا، دست‌کم نیمی از افرادی که دیدگاه مثبتی نسبت به نظام قضایی کشورشان دارند، این نظر خود را به نبود دخالت یا فشار از سوی دولت و سیاستمداران نسبت می‌دهند.

این نسبت از ۵۰ درصد در کشورهای بلغارستان و رومانی آغاز می‌شود و تا ۷۱ درصد در اتریش و فنلاند بالا می‌رود.

در مقابل، ۳۰ درصد از پاسخ‌دهندگان در بلغارستان، ۲۹ درصد در لهستان و ۲۸ درصد در کرواسی، استقلال دادگاه‌ها و قضات کشورشان را «بسیار بد» ارزیابی کرده‌اند.

در بازه زمانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۵، نگاه مردم به استقلال نظام قضایی در رومانی به‌طور چشمگیری منفی‌تر شده و ۹ واحد درصد کاهش یافته است. در قبرس و استونی نیز این ارزش‌گذاری با کاهش ۷ واحدی مواجه بوده است.

افرادی که در دو سال گذشته درگیر دعوایی حقوقی بوده‌اند، نسبت به کسانی که چنین تجربه‌ای نداشته‌اند، کمتر به استقلال دادگاه‌ها و قضات باور دارند.

در این میان، پاسخ‌دهندگان لهستانی بیش از سایر کشورها اظهار داشته‌اند که «نبود دخالت یا فشار از سوی دولت و سیاستمداران» به‌طور قاطع دلیل ارزیابی مثبت آن‌ها از استقلال نظام قضایی کشورشان است.

در مقابل، کمترین میزان مشارکت در این دیدگاه در فرانسه (۱۴ درصد) و قبرس (۱۵ درصد) دیده شده است.

پاسخ‌دهندگانی که خوداشتغال هستند، استقلال دادگاه‌ها و قضات را نسبت به افراد بیکار یا کارگران دستی، کمتر مثبت ارزیابی می‌کنند.

همچنین مردان کمی بیش از زنان گفته‌اند که نبود فشار یا دخالت سیاسی، دلیل اصلی ارزیابی مثبت آن‌ها از سطح استقلال نظام قضایی کشورشان است.

در زمینه ارتباط با دادگاه‌ها در فرآیندهای قضایی، تقریباً نیمی از پاسخ‌دهندگان (۴۷ درصد) ترجیح می‌دهند از طریق ابزارهای الکترونیکی ارتباط برقرار کنند، در حالی که ۴۴ درصد ارتباط کاغذی را ترجیح می‌دهند.

source

توسط modekhabari.ir