تاریخ انتشار
آگهی
طالبان که در سال ۲۰۲۱ بار دیگر قدرت را در افغانستان بهدست گرفت، محدودیتهای سختگیرانهای بر پوشش و رفتار زنان در اماکن عمومی اعمال کرده و با اجرای آنچه «قانون نظارت اخلاقی» مینامد، از جمله نشان دادن صورت در خارج از خانه را برای زنان ممنوع کرده است.
نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان روز دوشنبه از بازداشت «شماری زیادی» از زنان و دختران در کابل بین روزهای ۱۶ تا ۱۹ ژوئیه ابزار نگرانی کرد. براساس گزارشها طالبان این زنان را بهدلیل آنکه «دستورهای مربوط به حجاب» را رعایت نکرده بودند، بازداشت کرده است.
این نهاد گفته است چنین اقدامهایی «زنان و دختران را بیش از پیش منزوی میکند، فضای ترس ایجاد میکند و اعتماد عمومی را از بین میبرد». با این حال جزئیاتی درباره شمار بازداشتشدگان، سن آنها یا محل نگهداریشان منتشر نشده است.
سازمان ملل از حکومت طالبان خواسته «سیاستها و اقدامهایی» را که حقوق بشر و آزادیهای اساسی زنان و دختران را محدود میکند، از جمله ممنوعیت تحصیل دختران را لغو کند.
طالبان هنوز واکنشی به این گزارش نشان نداده است.
طالبان در ماه مه ۲۰۲۲ فرمانی صادر کرد که بر اساس آن زنان تنها مجاز بودند در مکانهای عمومی چشمان خود را آشکار کنند و پوشیدن برقع از سر تا پا را توصیه کرد.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان ژانویه ۲۰۲۴ نیز اعلام کرده بود زنانی را در کابل بهدلیل آنچه «بدحجابی» خوانده، بازداشت کرده است. عبدالغفار فاروق، سخنگوی این وزارتخانه به تعداد بازداشتیها اشارهای نکرد و توضیح نداد که «بدحجابی» دقیقا به چه معناست.
سازمان ملل در آن زمان گفت که در حال بررسی گزارشهایی درباره بدرفتاری با زنان بازداشتی و گرفتن پول در ازای آزادی آنهاست.
طالبان در پی خروج نیروهای آمریکا و ناتو از افغانستان در اوت ۲۰۲۱ بار دیگر کنترل این کشور را بهدست گرفت و در حالی که قوانین سختگیرانهای بر پایه تفسیر خاص خود از شریعت اسلامی اجرا میکند، به دنبال کسب مشروعیت بینالمللی است.
روسیه تا به امروز تنها کشوری است که در ماه ژوئیه بهطور رسمی حکومت طالبان را بهرسمیت شناخت.
منابع بیشتر • AP
source