مقامات استکهلم ایران را متهم کرده‌اند که با هک کردن سامانه‌های پیام‌رسان، پیامک‌هایی به هزاران نفر در سوئد فرستاده و خواستار انتقام گرفتن از عاملان آتش زدن قرآن شده‌اند.

آگهی

اعتراضات ضدایرانی در سوئد در سال‌های اخیر اوج گرفته است و جمهوری اسلامی به تحریک واکنش‌های بین‌المللی متهم می‌شود.

مقامات سوئدی مدعی شدند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران با «نفوذ اطلاعاتی» موفق شده است «حدود ۱۵ هزار پیامک به زبان سوئدی» درباره ماجرای سوزاندن قرآن در ملاء‌عام ارسال کند.

در روز ۲۸ ژوئن ۲۰۲۳ فردی پناهنده به نام سلوان مومیکا در جریان تظاهراتی در خارج از مسجد استکهلم کتاب قرآن را در ملاء عام آتش زد. این عمل دست کم دو بار دیگر در همان سال نیز تکرار شد و پس از آن هتک حرمت به کتاب مقدس مسلمانان، باعث به راه افتادن اعتراضات بزرگی در سوئد و فراتر از آن گردید.

متس لیونگ‌کویست، دادستان ارشد سوئد در این زمینه گفت تحقیقات اولیه توسط آژانس امنیت داخلی سوئد، «ساپو» نشان می‌دهد که «دولت ایران از طریق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به یک شرکت خدمات پیام‌رسان عمده سوئدی نفوذ اطلاعاتی کرده است».

نام این شرکت سوئدی اعلام نشده است. مقامات ایرانی نیز تا زمان تنظیم این گزارش واکنشی به این اتهامات نشان نداده‌اند.

لیونگ‌کویست یادآور شد که در آگوست ۲۰۲۳، رسانه‌های سوئدی گزارش دادند که تعداد زیادی از مردم این کشور پیام‌های متنی به زبان سوئدی دریافت کرده‌اند که خواستار انتقام گرفتن از افراد آتش زننده قرآن شده بود.

به گفته او، فرستنده پیام‌ها «گروهی بود که خود را تیم آنزو» می‌نامیدند.

شبکه تلویزیونی سوئدی اس‌وی‌تی عکسی از پیامکی منتشر کرد که در آن نوشته شده بود «کسانی که به قرآن هتک حرمت کردند باید خاکستر شوند». در این پیامک همچنین سوئدی‌ها «شیاطین» خطاب شده‌اند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

تظاهرات منجر به قرآن‌سوزی در سوئد بر اساس قانون آزادی بیان مندرج در قانون اساسی این کشور برگزار شد. پلیس برپایی این تجمع را تأیید کرد.

با این حال، این حوادث باعث شد که سوئد بین تعهدش به آزادی بیان و احترامش به اقلیت‌های دینی دچار مشکل شود و با ادامه اعتراضات و فوران خشم مسلمانان محافظه‌کار در سراسر جهان، چندین نفر بازداشت شدند.

در ماه مه، «ساپو» ایران را متهم کرد که از شبکه‌های مجرمانه مستقر در سوئد به عنوان نیروهای نیابتی برای حمله به اهداف اسرائیلی و یهودی در این کشور اسکاندیناوی استفاده می‌کند.

بی ثباتی و دو قطبی شدن

فردریک هالستروم، مدیر عملیاتی ساپو در بیانیه‌ای جداگانه گفت هدف پیام‌های متنی این است که تصویری از سوئد به‌عنوان یک کشور اسلام‌ستیز ترسیم کرده و در جامعه تفرقه ایجاد کند.

او «قدرت‌های خارجی» را به دنبال «سوء استفاده از آسیب‌پذیری‌ها» متهم کرد و گفت که آنها «اکنون هر چه تهاجمی‌تر عمل می‌کنند و این تحولی است که احتمالاً تشدید خواهد شد». وی نام کشور خاصی را ذکر نکرد.

در همین حال، گونار استرومر، وزیر دادگستری سوئد به خبرگزاری تی‌تی گفت: «طبق ارزیابی ساپو، یک عامل دولتی، در این مورد ایران، پشت اقدامی است که هدف آن بی‌ثبات کردن سوئد یا افزایش قطبی‌سازی در کشور ما است، البته این امر بسیار جدی است».

آگهی

سوئد نیز مانند بسیاری از کشورهای غربی هیچ گونه قانونی درباره توهین به مقدسات ندارد و هیچ قانونی نیز در این کشور وجود ندارد که به طور خاص سوزاندن یا هتک حرمت قرآن یا سایر متون مذهبی را ممنوع کند.

لیونگ‌کویست گفت: «از آنجایی که بازیگران برای یک قدرت خارجی، در این مورد ایران، اقدام می‌کنند، ارزیابی ما بر این است که شرایطی برای پیگرد قانونی در خارج از کشور یا استرداد به سوئد برای افرادی که مظنون به این نقض هستند، وجود ندارد.»

او توضیح داد که پایان تحقیقات مقدماتی «به این معنی نیست که هکرهای مظنون به طور کامل حذف شده‌اند» و افزود که پرونده تحقیقات در این زمینه همچنان می‌تواند گشوده بماند.

source

توسط modekhabari.ir