تاریخ انتشار به روز شده در

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز پنجشنبه اعلام کرد که کشورش به رغم حملات دامنه‌دار هوایی و زمینیِ جاری در غزه و لبنان، به ارسال تسلیحات به اسرائیل ادامه خواهد داد.

آگهی

صدراعظم آلمان که در جریان گفتگوهایی در بوندستاگ، پارلمان این کشور در خصوص حمله هفت اکتبر حماس به اسرائیل در سال گذشته سخن‌ می‌گفت، تصریح کرد: «ما تاکنون (برای اسرائیل) سلاح تأمین کرده‌ایم و به این کار ادامه خواهیم داد… تصمیماتی در دولت گرفته‌ایم که تضمین کننده کمک‌های بیشتری نیز در آینده خواهد بود؛ بدین ترتیب خواهید دید آنچه خلاف این موضوع تاکنون گفته شده یک اتهام دروغین بوده است.»

دولت ائتلافی آلمان به رهبری سوسیال دموکرات‌ها، سبزها و حزب دموکرات آزاد پیش‌تر از سوی اصلی‌ترین حزب مخالف این کشور یعنی اتحادیه دموکرات مسیحی، به دلیل تلاش ناکافی در حمایت از اسرائیل مورد انتقاد قرار گرفته بود.

فریدریش مرز، رهبر بزرگ‌ترین حزب مخالف دولت آلمان در جریان این مناظره پارلمانی گفت: «دولت برای هفته‌ها و ماه‌ها از صدور مجوزهای صادرات، به ویژه برای ارسال مهمات و حتی تحویل قطعات یدکی تانک‌ها به اسرائیل خودداری کرده است.»

به گفته رهبر اتحادیه دموکرات مسیحی، «تعداد زیادی از شرکت‌ها در آلمان مدارک کتبی در اختیار دارند که نشان می‌دهد برای دریافت مجوز (صادرات) درخواست داده‌اند و این درخواست‌ها برای ماه‌ها توسط دولت فدرال مسکوت گذاشته شده است.»

فریدریش مرز سپس این سوال را مطرح کرد که چنین رویکردی از جانب دولت «غیر از رد درخواست‌های مجوز صادراتی به شکل دوفاکتو چه چیز دیگری می‌تواند باشد؟»

به گزارش خبرگزاری آناتولی،‌ تنها اپوزیسیون چپ در آلمان با سیاست‌های دولت فدرال مبنی بر ادامه کمک‌های تسلیحاتی به اسرائيل مخالفت کرده است.

بنا به این گزارش، وزارت امور اقتصادی و اقدامات اقلیمی دولت فدرال آلمان پیش‌تر در پاسخ به سوالات حزب چپ‌گرای «بوندنیس زارا واگنکنشت» اعلام کرده بود که از مارس تا اوت گذشته هیچ مجوز جدیدی برای صادرات تسلیحات جنگی به اسرائیل صادر نکرده است.

در آلمان، بین «سلاح‌های جنگی» و «تجهیزات نظامی» تمایز قائل می‌شوند. به گفته امور اقتصادی و اقدامات اقلیمی دولت فدرال آلمان، «سلاح های جنگی» مشمول محدودیت‌های بیشتری هستند.

«تجهیزات نظامی» همچنین به عنوان «سلاح‌های جنگی» تعریف می‌شوند و در فهرست سلاح‌های جنگی، ضمیمه‌ای از قانون کنترل تسلیحات جنگی، مشخص شده‌اند.

پیش از این بحث و مناظره پارلمانی، زهرا واگن‌کنشت، رهبر حزب «بوندنیس زارا واگنکنشت» نیز در سخنانی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد در خصوص ارسال سلاح به اسرائیل اظهار نظر کرده بود.

وی در این خصوص تاکید کرد: اگر دولت به واقع و به صورت جدی در پی تحقق خواست خود برای برقراری آتش‌بس و راه‌حل دو دولتی است، دیگر نباید با تأیید مجوزهای تحویل سلاح‌، به حمایت از جنگ بی‌رحمانه اسرائيل ادامه دهد؛ دولت باید سرانجام برای پایان دادن به چرخه خشونت تلاش کند.»

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

source

توسط modekhabari.ir