تاریخ انتشار به روز شده در

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در کتاب خاطرات خود از تلاش‌هایش برای به تاخیر انداختن درخواست پیوستن اوکراین به ناتو پرده برداشت و دلیل آنرا بیم از اقدام تلافی جویانه روسیه عنوان کرد.

آگهی

در کتاب خاطرات مرکل تحت عنوان «آزادی» که قرار است روز ۲۶ نوامبر در حدود ۳۰ کشور جهان منتشر شود همچنین دونالد ترامپ فردی مجذوب و شیفته رهبران اقتدارگرا و «سیاسمتداری که از روی احساس عمل می‌کند» توصیف شده است.

خانم مرکل در این کتاب یادآور شده است که از پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان برای نحوه تعامل با دونالد ترامپ و شیوه مدیریت کردن او راهنمایی خواسته است.

بر اساس گزیده‌ای از این کتاب که در یکی از نشریات آلمانی منتشر شده، آنگلا مرکل اعتراف کرده است که در دوره ریاستش بر دولت آلمان از بیم اقدامات تلافی‌جویانه روسیه تلاش کرده تا درخواست عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو را به تاخیر بیاندازد.

خانم مرکل که به مدت ۱۶ سال به عنوان صدراعظم آلمان، بالاترین سمت اجرایی کشورش را در دست داشت در این کتاب به نشستی کلیدی در بخارست در سال ۲۰۰۸ اشاره می‌کند که وی در جریان آن نسبت به طرح حمایت از اقدام اوکراین برای عضویت در ناتو ابراز تردید کرده و این روند در نهایت از همانجا به حال تعلیق درآمده بود.

آنگلا مرکل در خاطراتش می‌نویسد که احساس می‌کرد تمایل اوکراین برای پیوستن به ناتو باید با نگرانی‌های امنیتی برای کل پیمان نظامی متوازن شود.

او همچنین از نگرانی خود نسبت به روابط اوکراین با روسیه نوشته و در این خصوص به ویژه به ناوگان دریای سیاه روسیه مستقر در شبه جزیره کریمه اوکراین اشاره کرده که بعدها مسکو در سال ۲۰۱۴ به طور غیرقانونی آن را ضمیمه خاک خود کرد.

به اعتقاد صدراعظم سابق آلمان، این یک «توهم» است که طرح اقدام برای پیوستن اوکراین به ناتو به عنوان عاملی بازدارنده برای این کشور در برابر تهدید‌های ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه عمل می‌کند.

خانم مرکل در ادامه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را فردی که «همیشه به دنبال مجازات کردن است» و علاقه‌ای به ایجاد «ساختارهای دموکراتیک» ندارد، توصیف می‌کند.

وی سپس با اشاره به اینکه در آن زمان تنها اقلیتی کوچک در اوکراین موافق تلاش‌ها در این کشور برای پیوستن به ناتو بودند، می‌گوید که این موضوع وی را به این جمع‌بندی رسانده که نمی‌تواند با این درخواست موافقت کند.

با این حال، رهبر سابق آلمان اظهار داشت که عدم ارائه یک نقشه راه روشن به اوکراین هزینه‌هایی برای آمال‌های این کشور به همراه داشت و اینکه وعده‌ای کلی برای عضویت آینده که در اجلاس ۲۰۰۸ داده شد، برای پوتین تحریک‌آمیز بود.

آنگلا مرکل سپس می‌نویسد که این موضوع از سوی رهبر روسیه به عنوان نوعی «اعلام جنگ» تلقی شد. وی سپس یادآور می‌شود که رهبر روسیه در جایی دیگر به او گفته بود که «شما همیشه صدراعظم نخواهید ماند و آن دو کشور (اوکراین و گرجستان) عضوی از ناتو خواهند شد، لذا می‌خواهم از وقوع آن جلوگیری کنم.»

ولادیمیر پوتین، که کشورش در سال ۲۰۲۲ حمله نظامی تمام‌عیاری را به اوکراین آغاز کرد، بارها تهاجم نظامی به همسایه غربی را به عنوان پاسخی به تلاش‌ها در زمینه گسترش ناتو به نزدیکی مرزهای کشورش توجیه کرده است.

خانم مرکل پیش‌تر به دلیل رویکرد آلمان در قبال روسیه در دوران تصدی خود، با انتقاد‌هایی در کی‌یف از جمله از سوی ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین مواجه شده بود.

آقای زلنسکی در آن دوره، برلین را به در پیش گرفتن روابطی دوستانه با مسکو، به‌ویژه به دلیل وابستگی آلمان به گاز ارزان روسیه متهم کرده بود.

رهبر پیشین آلمان که از زمان ترک سمت ریاست دستگاه اجرایی کشورش به طور عمده از زندگی عمومی دوری جسته، سال ۲۰۲۲ در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که «برای سیاست‌های آلمان در قبال اوکراین و روسیه در دوران صدارتش عذرخواهی نخواهد کرد.»

آگهی

کتاب خاطرات صدراعظم سابق آلمان موسوم به «آزادی: خاطرات سال‌های ۱۹۵۴ تا ۲۰۲۱» روز بیست و ششم نوامبر منتشر خواهد شد.

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

source

توسط modekhabari.ir