کشورهای جهان در ساعات پایانی نشست سازمان ملل برای تغییرات آب و هوایی (کوپ ۲۹) بر سر نحوه حمایت کشورهای ثروتمند از کشورهای فقیر در برابر تغییرات اقلیمی به توافق رسیدند.

آگهی

بنا به این توافق کشورهای ثروتمندی که به طور سنتی از جمله آلوده‌کنندگان محیط زیست بودند تا سال ۲۰۳۵ میلادی سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار به کشورهای فقیر و آسیب‌پذیر جهان کمک خواهند کرد. این در حالی است که کشورهای فقیر که اغلب در خط مقدم مقابله با تغییرات آب و هوایی قرار گرفته‌اند خواستار اختصاص مبلغ بیشتری بودند.

برخی از این کشورها مانند هندوستان از توافق ۳۰۰ میلیارد دلاری به دست آمده انتقاد کردند. با این حال نماینده اتحادیه اروپا در تغییرات آب و هوایی از توافق به دست آمده به عنوان «آغازگر دوران جدیدی در زمینه تامین مالی امور مقابله با تغییرات اقلیمی» یاد کرد.

نزدیک به ۲۰۰ کشور در اجلاس تغییرات آب و هوایی (کوپ ۲۹) در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان شرکت کرده بودند. این نشست تا ساعات پایانی به نظر می‌رسید که نخواهد توانست به توافقی در زمینه کمک کشورهای ثروتمند و آلوده‌کننده محیط زیست به کشورهای فقیرتر دست یابد.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

کشورهای فقیرتر جهان که تا ساعات پایانی تهدید می‌کردند در صورت عدم اختصاص مبلغ کافی ترجیح می‌دهند که نشست بدون دستیابی به توافق پایان یابد، در نهایت با پیشنهاد اختصاص سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار موافقت کردند.

این مبلغ قرار است که برای کمک به کشورهای فقیر در راستای کاهش ردپای کربنی اقتصادشان و مقابله با فجایع طبیعی ناشی از تغییرات آب و هوایی مورد استفاده قرار گیرد.

توافق به دست آمده سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار از وعده اولیه کشورهای ثروتمند بیشتر است اما کشورهای فقیر جهان همچنان آن را به «شکل توهین‌آمیزی» پایین قلمداد می‌کنند.

گروهی متشکل از ۱۳۴ کشور در حال توسعه جهان خواستار اختصاص سالانه دستکم ۵۰۰ میلیارد دلار از سوی کشورهای ثروتمند شده بودند.

source

توسط modekhabari.ir