ترجمه شده از زبان: انگلیسی

کالین جورجسکو، کاندیدای ناشناخته و دست راستی رومانیایی موفق شد با بهره بردن از کارزاری گسترده در شبکه اجتماعی تیک تاک در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری کشورش به یک پیروزی بزرگ دست یابد و راهی مرحله دوم انتخابات شود.

آگهی

این موضوع به نگرانی‌هایی در خصوص تقلب یا بازی نادرست در برگزاری این انتخابات دامن زده و اتحادیه اروپا را بر آن داشته تا در خصوص آن دست به تحقیق و بررسی بیشتر بزند.

نامزد عوامگرا و دست راستی رومانی که دارای دیدگاهی افراطی است در دور دوم با النا لاسکونی، رهبر حزب اپوزیسیون «اتحاد برای نجات رومانی» رقابت خواهد کرد.

ظهور و پیروزی شهاب‌سنگ‌وار کالین جورجسکو، کاندیدای ناشناخته و راست افراطی رومانیایی، زنگ خطر بزرگ دیگری برای دموکراسی اروپا به شمار می‌رود.

علیرغم هشدارهای مکرر در مورد هجوم اطلاعات نادرست ضدغربی در سراسر اروپا از طریق رسانه‌های اجتماعی، پیروزی عجیب کالین جورجسکو در دور اول انتخابات رومانی به لطف رأی اعتراضی قوت گرفته بواسطه کارزاری گسترده و کم‌سابقه در تیک‌تاک، میسر و امکان‌پذیر شد. این موضوع اکنون سوالات زیادی را در بخارست و برای رهبران اروپایی در بروکسل مطرح کرده است.

مقامات رومانی از کمیسیون اروپا می‌خواهند رویکرد اخیر تیک‌تاک در نقض قانون خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا را بواسطه برجسته کردن کارزار گسترده و تاثیرگذار کاندیدایی طرفدار روسیه که مواضع ضد اتحادیه دارد، مورد بررسی و تحقیق قرار دهد.

والنتین جوکان، معاون رئیس شورای صوتی‌تصویری رومانی به یورونیوز گفت: «کاربران تیک‌تاک در مقطعی به یکباره با سیستمی مواجه شدند که کلیپ‌های بیشتری از این کاندیدا را به فید و بخش توصیه‌های محتوا می‌فرستاد.»

وی سپس با طرح این سوال که آیا سیستم عملکرد تیک‌تاک در این میان طبیعی بود؟ می‌‌افزاید: «آیا سیستم و الگوریتم‌های تیک‌تاک به طور طبیعی کار می‌کردند یا تیک‌تاک عمداً الگوریتم‌های خود را تغییر داد تا رومانیایی‌های بیشتری به این باور برسند که کل رومانی خواهان انتخاب یک کاندیدای خاص است؟»

مسیح تیک‌تاک؛ «نامزد ربات»

کالین جورجسکو که به دلیل اظهارات افراط‌گرایانه مذهبی‌اش به مسیح تیک‌تاک معروف شده، خواهان بی‌طرفی رومانی است و در کل می‌گوید که جنگی در اوکراین در کار نیست.

او با تمجید از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، اتحادیه اروپا را دشمن رومانیایی‌ها می‌داند و رهبران یهودی‌ستیز رومانیایی جنگ دوم جهانی دوم را «قهرمان» لقب می‌دهد.

نامزد راست‌گرای پیروز در دور نخست انتخابات رومانی منکر کووید-۱۹ است و مدعی است که از جانب خدا ماموریتی برای نجات کشورش دارد.

اظهارات و مواضع کالین جورجسکو با کمپین‌های ضد اتحادیه اروپا و طرفدار روسیه که سال‌هاست در رسانه‌های اجتماعی اروپا پا گرفته، همخوانی دارد. اما شدت و پیچیدگی روند مطرح شدن یکبارهِ این کاندیدای کم‌تر‌شناخته شده و مستقل از طریق تیک‌تاک، سبب شده است که نمایندگان پارلمان اروپا خواستار احضار مدیران تیک‌تاک و توضیحات آنها در خصوص نقض قانون خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا شوند.

والری هایر، رهبر گروه پارلمانی تجدید اروپا با زنگ‌خطر خواندن آنچه در رومانی روی داده، می‌گوید: «ما شاهد حمله به دموکراسی‌ها هستیم. شاهد آن هستیم که چگونه رسانه‌های اجتماعی، به‌ویژه تیک‌تاک، به میدان اصلی نبرد برای رأی‌دهندگان تبدیل شده است. کلیک‌ها بر محتوا اولویت پیدا کرده‌اند.»

با شروع اعتراضات در شهرهای اصلی رومانی،، مقامات اکنون به دلیل غفلت از رشد بی‌سابقه توجهات به جورجسکو تحت فشار قرار دارند. ترایان باسسکو، رئیس‌جمهوری سابق رومانی این موضوع را یک شکست بزرگ امنیتی برای کشورش خوانده و خواستار توضیح از سوی سرویس‌های اطلاعاتی در مورد آنچه او پدیده «نامزد ربات» می‌نامد، شده است.

وی به یورونیوز می‌گوید: «این مرد با شهروندان دیدار نکرد، در کشور سفر نکرد، کمپین انتخاباتی نداشت، تنها برخی پیام‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی او را در دور اول پیشتاز کرد.»

رئيس جمهوری سابق رومانی سپس این سوال را مطرح می‌کند: «این واقعیت که ساختارهای امنیتی هیچ مسئولیتی در قبال خطرات ناشی از حضور کاندیدایی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری نمی‌پذیرند، در حالی که ما نمی‌دانیم چه کسی پیام‌ها را جعل کرده، آیا حکایت از این ندارد که ما بر اساس هوش یک ربات دست به انتخاب می‌زنیم؟»

آگهی

«ابزار اشتباه برای هدف اشتباه»

این وضعیت همچنین به ناهماهنگی میان سیستم سیاسی رومانی، نظرسنجی‌ها و رسانه‌های عمومی اشاره دارد که به طور عمده از رصد و شناسایی صعود خاموش برخی نامزدها در مقایسه با سایر نامزدهای اصلی غافل شدند.

دراگوش پیسلارو، یکی از روسای حزب «پروژه اروپایی نوسازی رومانی» به یورونیوز می‌گوید: «پیامی که جورجسکو مطرح می‌کند، از یک سو فاقد هرگونه محتوا و عمق است، اما از سوی دیگر به طور مستقیم بیم‌ها، نگرانی‌ها و نارضایتی‌های عمیق مردم را هدف قرار می‌دهد؛ این باعث نوعی وفاداری و پیروی کورکورانه از سوی طرفداران او می‌شود»

وی با اشاره به اینکه «ارتباطی بین این نامزدهای ضدسیستم در اروپا، ایالات متحده و چین که مالک پلت‌فرم است، جود دارد»، می‌افزاید: « از سوی دیگر، ما با الگوریتم چین و تأثیر بالقوه‌ای که انتقال این دانش می‌تواند داشته باشد، روبرو هستیم.»

دراگوش استانکا، بنیانگذار انجمن اخلاقی رسانه‌های رومانی به یورونیوز گفت: «الگوریتم رسانه‌های اجتماعی برای اطلاعات بهتر طراحی نشده است، این امکان در اختیار فعالان تجارت الکترونیک است تا بتوانند محصولات خود را با کمترین قیمت ممکن به فروش برسانند.»

آگهی

استانکا توضیح داد: «برای ماشین فرقی نمی‌کند که در مورد یک کفش، یک سیاستمدار، یک برند شخصی، یک برند تجاری یا شاید یک ایدئولوژی خطرناک صحبت می‌کنیم. همه یکسان هستند. آن‌ها باید معامله را جوش دهند، بنابراین ما بارها و بارها همان پیام‌ها را خواهیم دید تا زمانی که متقاعد شویم که باید خرید یا رأی داد.»

وی می‌افزاید: «وقت آن رسیده است که متوجه شویم که از ابزاری اشتباه برای هدفی اشتباهی استفاده می‌کنیم و اگر همین مسیر را ادامه دهیم، دموکراسی‌های ما به خطر خواهند افتاد.»

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

source

توسط modekhabari.ir